MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 91 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 89 | 90 | 91 ] - Skocz do strony

Str 7 z 91

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

Korba102

Post #1 Ocena: 0

2008-05-09 21:20:12 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

Czy czynnikiem decydującym o tym że jestem jest fakt posiadania czy odwrotnie stan posiadania jest czynnikiem o tym że jestem? Wielu przybyło ty na wyspę by zmienić swój styl życia i bezpieczeństwo. Czego nie da Ci Ojczyzna może zapewnić Ci Obczyzna. Może to nie doskonale brzmi ale za to swojsko .Zauważyłem że Benefit brać to tak traktują jak łapówkę, dlaczego jest tyle sprzeciwów przecież w tym kraju jest to normalne. Łatwość do pomocy socjalnej jest tylko wtedy gdy przepracujemy rok i udokumentujemy ten fakt, nie ma możliwości by z marszu prosto z autokaru przybyłego z Polandi isć do jobcenter z zapytaniem jaka jest oferta nie pracy a benefitów!
Fakt że są co im się należy więc dlaczego nie i wśród tych znajdzie się cząstka tych dziwnych co kombinują . Nikt nie atakuje cyganów chociaż wszyscy wiedzą że oni najwięcej wyciągają korzyści
z pomocy socjalnej. Dostają domy i podnajmują je innym sami gnieżdżąc się w jednym pokoiku.
No cóż cygan to cygan ale że z polski to już nie ważne. Ja nie bronie tych co biorą i nie neguje tych co nie biorą gdyż nie mają zapewne możliwości lub historii pracy by już zacząć brać. Ja przyznam się że również nie biorę chociaż mógł bym zapewne ale nie zależy mi na tym aż tak po prostu nie mam aż takiej potrzeby by spędzać czas przy papierach i wypełniać ich by w końcu otrzymać te wymarzone 30 Pound czy też więcej.
Dzięki że system w UK jest taki co pozwala na pobieranie i tak w sekrecie lepiej dać Polakowi jak
GRYLOWCOWI :-]
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #2 Ocena: 0

2008-05-10 22:22:48 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Dzisiaj sobota piękny poranek po załatwieniu paru spraw podjęliśmy decyzję by pojechać nad morze było beztrosko i sielsko w drodze powrotnej siedziały małolaty za plecami 1 chłopiec i 3 dziewczyny, jedna z trzech mówiła po Polsku ale tak władała językiem polskim, że uszy nam więdły, poza tym słychać było na cały wagon jak to małolaty, chłopiec i dziewczyna do siebie się zwracali. używając potocznej łaciny nie będę przytaczał wiadomo jakie Ktoś powie że Brytyjska prasa zmyśla odnośnie zachowania się POLAKÓW? No cóż ja mam i miałem swój punkt widzenia w tej sprawie że to prawda a tym bardziej że te osoby miały około 14 lat. Wszyscy pasażerowie spoglądali nie dowierzając że można tak się zachowywać GRYLOWCE to pikuś do tego co się działo.:-Y
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #3 Ocena: 0

2008-05-14 07:05:54 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Dlaczego tak dużo jest Emigrantów z Azji Wschodniej w UK??? tego nikt nie wie za to wiadomo wszystkim, że wielu z nich dostaje NI oraz Benefity w bardzo krótkim okresie. Większa rzesza tych właśnie Emigrantów nie jest weryfikowana przynajmniej nie była jak do tej pory sprawdzona.
Pracują tacy później w domach opieki oraz w szpitalach a nawet w firmach ochroniarskich.
Zastanawiające jest to że wielki durszlak- HOME OFFICE jak do tej pory ma wielkie dziurska dla tych z krajów 3 świata a zwłaszcza dla Fakistaniców Hindusów Somalijczyków i wiele innych których nie sposób wszystkie wymienić. Jak to się ma do tolerancji.? Nas Obywateli Unii Europejskiej Weryfikuje się pod każdym względem, jesteśmy sprawdzani jak przestępcy a tu Grylowce bez żadnych przeszkód otrzymują NI benefity oraz dobrze płatne stanowiska, w resortach gdzie jest wymagany dobry j.ang a tu jednak oni jakoś mogą a nas się czepiają pod każdym względem. Mało tego znajdą się Polacy pracujący w danych resortach co podnoszą dla nas wyżej poprzeczki a zaniżają stawki- czyżby lizanie bruzdy TUBYLCZAKOM dawało większą satysfakcję jak pomoc krajanowi??? :-Y

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

RolandSapiecha

Post #4 Ocena: 0

2008-05-15 20:50:55 (17 lat temu)

RolandSapiecha

Mężczyzna

Z nami od: 26-03-2008

Zgadzam sie z przedwca. Jada na Polakach jak na dzikej swini. I nikt nawet nie powie ze to jest zle. Nie chce tu nikogo zanudzac tym co mnie boli, ale czasem naprawde mnie wk....rza.:-Y
......Matka siedzi z tyluuuu.... Tak powiedzial...

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

yanovitz

Post #5 Ocena: 0

2008-05-16 13:40:19 (17 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

"Dlaczego tak dużo jest Emigrantów z Azji Wschodniej w UK???"
Na Twoje pierwsze pytanie: W. Brytania zawsze miala lagodna i dosc otwatra polityke wobec imigrantow tudziez uchodzcow. Nazwij to Humanitarne badz naiwne Twoja sprawa. Miedzy innemi dzieki tej polityce znalazles sie tu i Ty i Ja i prawie milion innych krajanow.
Po za tym W.Brytania w ramach zadoscuczynienia po czasach kolonialnych zobowiazala sie przyjmowac obywateli bylego Commonwealth'u. A jakie ma W. Brytania zobowiazania wobec Ciebie czy mnie? A no tak, zapomnialem - jestesmy biali...

"Pracują tacy później w domach opieki oraz w szpitalach a nawet w firmach ochroniarskich." - Pracuja tez w wielu innych miejscach. A co Twoim zdaniem maja robic? Moze isc na zasilek, a nie zapomnialem tez nie moga bo wtedy to niesprawiedliwosc wobec Polakow, jedynego slusznego narodu na emigracji.

Jednej rzeczy nie rozumiem , przeszkadzaja ci ludzie innej narodowosci i powiem to glosno, innego koloru skory na stanowiskach w resortach a Polakow to sie wszyscy czepiaja. Ale nawet jak jest Polak na stanowisku to tez Ci nie pasi bo zawyza poprzeczke i zaniza stawke jeszcze. Wiesz, jak chcesz prace w resorcie to mozesz sie o nia starac jak kazdy inny, co do zanizania stawki to przeciez nie jest praca na budowie czy na polu, tu sie nie da ot tak sobie zanizyc stawki. Czyli jak czarny ma dobre stanowisko to dyskryminacja, a jak Polak nie daj Boze to juz czyste chamstwo...

"Obywateli Unii Europejskiej Weryfikuje się pod każdym względem, jesteśmy sprawdzani jak przestępcy..." - reszty nawet nie zacytuje.
Widzisz nie jest tak rozowo jakby Ci sie zdawalo. Dam przyklad: Polak idzie do collegu na angielski (ESOL)i placi tylko jedna czwarta, badz jedna trzecia nie pamietam dokladnie, za kurs - reszte doplaca panstwo. Kazdy kto z poza Unii musi wylozyc pelna kwote. Sa jakies luki, np. uchodzcy itp. ale nie jest tak rozowo jak mowisz.
Po za tym kazdy uchodzca czy tez emigrant spoza Unii ma obowiazek uczenia sie angielskiego i kultury UK jesli chce dostac pozwolenie na pobyt, Polacy takiego obowiazku nie maja. W ogole omija nas CALA procedura starania sie o jakiekolwiek pozwolenia o pobyt czy prace - WRS jest tylko po to by gromadzic statystyki, po roku pracy i otrzymaniu rezydenta, ktorego latwiej jest Ci dostac niz puscic baka, nie musisz sie rejestrowac NIGDZIE. I kto tu jest uprzywilejowany?

"...czyżby lizanie bruzdy TUBYLCZAKOM dawało większą satysfakcję jak pomoc krajanowi???" - A czego Ty sie wlasciwie spodziewasz od Rodaka w kwestii pomocy? Znaczy sie, trzeba kazdego Polaka przyjadz do siebie, nakarmic, przytulic, zaprowadzic za raczke do job centre, wypelnic za niego wszystkie formalnosci, znalezc prace, nauczyc jezyka i podetrzec tylek na koniec?
Wiesz tu jest kapitalizm, wolny rynek o prace trzeba sie starac, sama do Ciebie nie przyjdzie. Ja pomoc to troche inaczej rozumiem, moge doradzic czy tez pokierowac ale to by bylo na tyle.

I na koniec jeszcze jedno pytanie: Czy ty w ogole przed przyjazdem tutaj zdawales sobie sprawe do jakiego kraju jedziesz? Chodzi mi o podstawowe kwestie typu: struktura i ruznorodnosc spoleczenstwa, wielokulturowosc, zwyczaje i kultura, sytem gospodarczy i polityczny itp.???
Jezeli Ci to nie odpowiada to zawsze mozesz wrocic do Polski gdzie normalnosc, dobrobyt i sprawiedliwosc spoleczna jest na kazdym kroku.
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Korba102

Post #6 Ocena: 0

2008-05-16 18:55:38 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Ja nie neguje tego co robią TUBYLCZAKI niech sobie zatrudniają tych Azjogrylowanych, tyle że sami piszą o sobie głupoty ponieważ po 1 nie mogą już powstrzymać fali migracji Ludzi spod półksiężyca którzy są uznani powszechnie przez większą rzeszę Krajów naszego świata jako narody islamskie terrorystyczne. No cóż Królowa Angoli nakłada ręcznik na Głowę jak przysługuje to kobietom ISLAMU i udaje się do Moqc'u dając dowód na to że niestety mają jej poparcie w tym co robią. Nie interesuje mnie fakt jak interpretują to Fundamentaliści Islamu i tłumaczą że TERRORYZM jest złem w samym w sobie ale oni to czynią w stosunku do nas. Po 2 ja tu płacę podatki które ktoś taki ja Gordon i itp. przekazują je właśnie terrorystom (przyszłym) słynne 14 m Pounds jakie przekazał na odchodne Mr BLEAIR dla podniesienia edukacji IMMAMOM by uświadamiali społeczność ISLAMSKĄ by nie kąsali ręki która daje im dostatnie życie a tu po ostatnim programie w Chanenel4 pokazano i udowodniono że tak nie jest i puszczono nagranie immama który to nawołuje do wojny przeciwko INNOWIERCOM i niestety policja jako zarzucająca im kłamstwo przegrała w Sądzie. Więc jak to się ma Ja tu płace więc wymagam i niestety my dostajemy przysłowiowego kopa jeżeli tylko zaczniemy czegokolwiek żądać a im się należy bez względu na to czy ma statu rezydenta czy jako INLEGAL i jest wieeeeela aspektów które można zarzucić TUBYLCZAKOM odnośnie tolerancji NACJI
:-]:-]

[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 17-05-2008 17:19 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #7 Ocena: 0

2008-05-16 19:04:00 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Na temat ISLAMU jest rzeka negatywów a z plusów nic nie znam :-Y

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #8 Ocena: 0

2008-05-16 19:07:17 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2008-05-15 20:50:55, RolandSapiecha napisał(a):
Zgadzam sie z przedwca. Jada na Polakach jak na dzikej swini. I nikt nawet nie powie ze to jest zle. Nie chce tu nikogo zanudzac tym co mnie boli, ale czasem naprawde mnie wk....rza.:-Y

Więc pisz ja ten post właśnie po to utworzyłem by pisać a nie rozwodzić tematów8-)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #9 Ocena: 0

2008-05-17 17:48:47 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

KOLEGO Yanovitz. Z Twojej odpowiedzi wynika że nie czytasz ze zrozumieniem, pozostawiam to bez komentarza. Twoja odpowiedz ma pokrycie o szacunku dla Azjatów w dzisiejszym "The Sun" przejżyj sobie strony znajdziesz coś dla siebie, nie chodzi tu o rozebrane panienki a o News szczególny ze str. nr 25 :-Y

[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 17-05-2008 17:50 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #10 Ocena: 0

2008-05-18 09:23:04 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Czy jest ktoś kto mi wytłumaczy fakt że terrorysta jest legalnie zatrudniony w firmie obsługującej British Airways, ma dostęp do danych ponieważ jest sprzątaczem w wymienionej firmie! Czy ktoś wytłumaczy fakt Lizania Bruzdy przez TUBYLCZAKÓW ISLAMISTOM !!!
Nadmienię jeszcze że ów terroryście przysługuje tu zasiłek Benefit. Jak ma się to do nas? my faktycznie jesteśmy materiałem niepotrzebnym w UK, to my jesteśmy tym SHIT w Angielskiej gospodarce BRYTYJCYCY łamią prawo pod każdym względem a nas się czepiają.
UK to kraj gdzie większa część ludzi jest ANORMALNA dotyczy się to ekip rządzących w tym kraju. Ktoś powie mi że UK ma długi dla ISLAMU to bzdura totalna to ISLAM ma UK w kieszeni
BRYTYJSCY politycy są przekupowani przez ISLAM
Żadna inna religia takiego zła w świecie nie wyrządza
ISLAMIŚCI tłumaczą że to fundamentaliści sieją terror i rozlew krwi w świecie, dla mnie jest to oczywiste każdy ISLAMISTA to domniemany terrorysta! :-Y

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Strona 7 z 91 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 89 | 90 | 91 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,