Bo pewnie wg zasady, ze czas, jaki spedzasz na wertowaniu innych portali i kopiowaniu do swojego dzialu na forum, ogranicza czas jaki spedzilbys na innych watkach/komentarzach itd....

Str 40.9 z 91 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
Adacymru | Post #1 Ocena: 0 2008-12-26 15:13:56 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
"dlaczego mnie nie usuniecie, skoro WAM przeszkadza moja obecność na MW a tym bardziej na FORUM."
Bo pewnie wg zasady, ze czas, jaki spedzasz na wertowaniu innych portali i kopiowaniu do swojego dzialu na forum, ogranicza czas jaki spedzilbys na innych watkach/komentarzach itd.... ![]()
Ada
|
Korba102 | Post #2 Ocena: 0 2008-12-26 15:23:00 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 16-02-2008 Skąd: London |
Cytat: 2008-12-26 15:13:56, Adacymru napisał(a): "dlaczego mnie nie usuniecie, skoro WAM przeszkadza moja obecność na MW a tym bardziej na FORUM." Bo pewnie wg zasady, ze czas, jaki spedzasz na wertowaniu innych portali i kopiowaniu do swojego dzialu na forum, ogranicza czas jaki spedzilbys na innych watkach/komentarzach itd.... ![]() A Ty kobieto zamiast spędzać czas z rodziną siedzisz w necie i ja Ciebie z tego nie rozliczam. A forma ta odpowiedzi którą ja umieściłem nie dotyczyła Ciebie chyba że zaliczasz się do MODERATORÓW i jesteś marcinb! ![]() Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|
Adacymru | Post #3 Ocena: 0 2008-12-26 16:25:06 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
"A Ty kobieto zamiast spędzać czas z rodziną siedzisz w necie i ja Ciebie z tego nie rozliczam.
A forma ta odpowiedzi którą ja umieściłem nie dotyczyła Ciebie chyba że zaliczasz się do MODERATORÓW i jesteś marcinb!" Oprzec sie nie moglam, dlatego napisalam... A jak zagladam do netu jak obiad gotuje to jak myslisz, czy odpokutowalam, za swoje czyny. Zaznaczam, ze obiad dla calej rodziny gotuje ![]() I dzieki za przypomnienie mi o mojej rodzinie ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Adacymru 26-12-2008 16:25 ]
Ada
|
vitek | Post #4 Ocena: 0 2008-12-26 16:45:39 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Nie przypala ci się?
(zwłaszcza podczas czytania postów w tym wątku bo wyjątkowo długachne są) ![]() The Mythbuster
|
Korba102 | Post #5 Ocena: 0 2008-12-26 16:53:24 (16 lat temu) |
Cytat: 2008-12-26 16:25:06, Adacymru napisał(a): "A Ty kobieto zamiast spędzać czas z rodziną siedzisz w necie i ja Ciebie z tego nie rozliczam. A forma ta odpowiedzi którą ja umieściłem nie dotyczyła Ciebie chyba że zaliczasz się do MODERATORÓW i jesteś marcinb!" Oprzec sie nie moglam, dlatego napisalam... A jak zagladam do netu jak obiad gotuje to jak myslisz, czy odpokutowalam, za swoje czyny. Zaznaczam, ze obiad dla calej rodziny gotuje ![]() I dzieki za przypomnienie mi o mojej rodzinie ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>Adacymru</i> 26-12-2008 16:25 ] Jeszcze raz powtórzę...to co robisz i kiedy,nie interesuje mnie,nikogo z tego nie rozliczam i nie życzę sobie by ktokolwek to robił wobec mnie:-Y Skoro odpowiedziałaś to może oznaczać tylko jedno,ze poczułaś iż musisz sie wytłumaczyć z czasu który poświęcasz na aktywny swój udział w MW,mimo iż nikt tego od Ciebie nie wymagał,dalszą polemikę w tym temacie uważam za zbyteczną ![]() Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|
|
|
marcinb | Post #6 Ocena: 0 2008-12-26 22:44:08 (16 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Korba,
Nie wyrzucamy Cie z Forum bo jestes jak stara szafa w rodzinie - zawalidroga, od pokolen, i stoi z przyzwyczajenia. Nie to ze Cie nie lubie, raczej po prostu nie traktuje Cie do konca tak powaznie jak bys zapewne sobie zyczyl. A poniewaz jednoczesnie szalenie mi imponuja twoje niezwykle i rzadko spotykane umiejetnosci w kwestii pisania epistol, tworzenia teori spiskowych i odkrywania tajnych ukladow - dlatego tez sugeruje zalozenie wlasnego portalu/bloga/strony internetowej, ktora obiecuje, ze bede czesto odwiedzal i wspieral dobrym komentarzem. ![]() ![]() ![]() Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Korba102 | Post #7 Ocena: 0 2008-12-27 09:27:46 (16 lat temu) |
Męska płeć zagrożona
Męska płeć jest zagrożona - alarmuje raport organizacji ekologicznej CHEM Trust, o którym na swoich stronach internetowych pisze tygodnik "Wprost". Wszystkiemu są winne chemiczne substancje zakłócające działanie hormonów płciowych. Samce ryb, płazów, gadów, ptaków, a także ssaków i ludzi tracą męskość. Naukowcy donoszą o deformacjach i niedorozwoju męskich narządów płciowych niemal na całym świecie. Niektóre niedźwiedzie polarne rodzą się jako obojnaki - mają penisy i pochwy, a te, które pozostają stuprocentowymi samcami, mają mniejsze penisy i produkują mniej nasienia niż zwykle - pisze "Wprost". Deformację jąder zaobserwowano u antylop eland w Afryce i większości jeleni wirginijskich w Ameryce Północnej. Dwie trzecie samców mulaka, krewnego jelenia z Alaski, ma nietypowe rogi i wnętrostwo, czyli jądra umieszczone poza moszną. Ciężarne kobiety, w których organizmach stwierdzono wysoki poziom zanieczyszczeń, częściej rodzą córki niż synów - wynika z badań Arctic Monitoring and Assessment Programme, na które powołuje się tygodnik. Zwykle na 100 dziewczynek rodzi się 106 chłopców. W niektórych rejonach Rosji, Kanady i Grenlandii rodzi się dziś jednak dwukrotnie więcej dziewczynek niż chłopców. W jednej z grenlandzkich wiosek od pewnego czasu dzieci płci męskiej w ogóle nie przychodzą na świat. Szybko wzrasta liczba bezpłodnych mężczyzn. Zawartość plemników w męskim nasieniu zmniejszyła się prawie dwukrotnie w ciągu ostatnich 50 lat (ze 150 mln/ml do 60 mln/ml). Nadal brakuje badań, które jednoznacznie wskazałyby przyczynę tego zjawiska News z sieci Cała nadzieja w związkach gayowskich może tylko one przetrwają? Cienko widzę przyszłość planety lecz do tego czasu może coś wymyślą ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Korba102 27-12-2008 09:28 ] Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|
Korba102 | Post #8 Ocena: 0 2008-12-27 10:04:00 (16 lat temu) |
Majątek w obozowisku Romów
Majątek wartości jednego miliona euro skonfiskowali karabinierzy w największym obozowisku Romów w Rzymie i jednocześnie w całych Włoszech - poinformowała Ansa. Mieszkający tam Romowie, pochodzący z byłej Jugosławii, nie potrafili wskazać źródła pochodzenia znalezionych dóbr. W akcji przeszukania obozowiska w dzielnicy Casilino uczestniczyło 150 karabinierów. W jej trakcie okazało się, że grupa Romów - mimo że mieszka w barakach i nie ma żadnego stałego zatrudnienia oraz legalnych dochodów - posiada apartamenty, drogie samochody i 26 kont bankowych. Wszystko to zostało skonfiskowane. Przeszukania na olbrzymim terenie dokonano na polecenie rzymskiej prokuratury do walki z mafią. News z sieci Tu oni otrzymują pełna pomoc socjalną do kieszonkowego włącznie a oni i tak będą kraść i kombinować by wyłudzić jeszcze więcej od wszystkich dookoła. Prawo na świecie określa dokładnie miano dyskryminacji w jedną stronę lecz nie ma w nim mowy, że może być wykorzystywane by wyłudzać wszystko co możliwe od tych co to prawo stworzyli. Wspominałem o tym niejednokrotnie. By zmienić prawo nie wystarczy o nim myśleć trzeba jeszcze mówić i pisać może ten fakt otwartości pomoże zmienić w jakimś minimalnym stopniu gdyż ktoś, kto odpowiada z definicje, przeczyta właśnie Twój głos sprzeciwu? ![]() Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|
Korba102 | Post #9 Ocena: 0 2008-12-29 08:56:25 (16 lat temu) |
Specjalna jednostka pozbawi gangsterów ich majątków
Tuż przed świętami rozpoczęło pracę Biuro Odzyskiwania Mienia - wyspecjalizowana jednostka, która ma odbierać majątki pochodzące z przestępczej działalności. - Nic bardziej nie boli przestępców, niż odebranie owoców działalności - mówi "Dziennikowi" wiceminister spraw wewnętrznych i administracji Adam Rapacki, jeden z inicjatorów powstania Biura. BOM powstał dzięki porozumieniu zawartemu przez ministrów finansów, sprawiedliwości oraz spraw wewnętrznych i administracji. Pracujący w Biurze policjanci, urzędnicy skarbowi oraz prokuratorzy dzięki skomplikowanym analizom finansowym będą szukać przestępczych majątków tak w kraju, jak i za granicą. Ich atutem będzie wynikający z ministerialnych porozumień ułatwiony dostęp do informacji o stanie kont, deklaracjach podatkowych, czy obrotach firm przestępców, które wcześniej policjant mógł sprawdzić jedynie po przejściu skomplikowanej procedury. To jednak dopiero początek zmian w prawie, które pomogą w odbieraniu pieniędzy gangsterom. W ciągu pół roku przedstawiciele MSWiA, ministerstwa sprawiedliwości i finansów mają przedstawić propozycje kolejnych zmian. "Nie wykluczamy, że powstanie specjalna ustawa o odzyskiwaniu mienia. Wzorów dostarczają rozwiązania w krajach Unii Europejskiej" - mówi gazecie wiceminister Rapacki. Więcej szczegółów - na łamach dzisiejszego wydania "Dziennika". Nws z sieci Jak każdy pomysł, zasługuje na pochwałę lecz kiedy zacznie naginać się prawo i działać w drugą stronę? Dając takie narzędzia władzy, każdy może zostać pozbawiony swoich pieniędzy w niby imię prawa i co wtedy? Najgłośniejszy jest niemy krzyk i najgorsza jest w tym Cisza! Tak jest w przypadku urzędu skarbowego z których urzędnik podejmuje złe decyzję a wskutek jej upada firma po procesach, gdzie oczyszcza się z winy firmę w wyniku postępowania firma nie istnieje a Urzędnik jak i sam Urząd funkcjonują bez zarzutu. [ Ostatnio edytowany przez: Korba102 29-12-2008 09:20 ] Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|
Korba102 | Post #10 Ocena: 0 2008-12-29 09:46:26 (16 lat temu) |
Podziemny świat
Jednak te ważnie arterie często pochłaniają życie ludzkie. Przez kilkaset nielegalnych tuneli pod granicą Egiptu i Strefy Gazy płynie rzeka towarów niedostępnych dla Palestyńczyków, a niezbędnych im do życia Pełznąc na czworakach wilgotnym tunelem o wysokości metra, musiałem mieć nadzieję, że prymitywne drewniane podpory powstrzymają grube pokłady gliny i piasku przed zwaleniem się mi na głowę. Każdy, kto był kiedyś w wąskim chodniku kopalni, może sobie wyobrazić poczucie klaustrofobii, jakiego doznaje się w tunelach przemytników w Gazie, w których ginie około trzech ludzi tygodniowo. Aby dostać się do takiego tunelu, trzeba najpierw wejść do szybu, ostrożnie stawiając stopy na bardzo wąskich występach zrobionych w jego drewnianych ścianach. Zważywszy na tak niekomfortowe wejście, na dole zaskakuje widok świateł. Witajcie w podziemnym świecie pod granicą Gazy z Egiptem. Żarówki wiszą na kablu czerpiącym prąd z elektrowni miejskiej w Rafah, a w ich świetle "Felix", wesoły 27-letni Palestyńczyk, rozmawia przez intercom ze swym egipskim wspólnikiem, znajdującym się na drugim końcu tunelu o kilometr dalej. Obok niego warczy silnik nawijający długie, stalowe liny, które ciągną butle z propanem butanem do strefy Gazy. Dzisiaj rano przyszło ich już 200. – Dwa lata studiowałem dekoratorstwo – mówi Felix – ale mam pięcioro dzieci na utrzymaniu i to jest jedyna praca, jaką mogę znaleźć Każdy kupiec, który nabywa jedną z takich niebieskich butli, płaci 40 dolarów za trudne i niebezpieczne zadanie ich przetransportowania, mówi jego szef, Ahmed. Ale w Gazie, gdzie gaz do gotowania jest praktycznie nieosiągalny, kupcy powetują sobie ten wydatek, sprzedając jedną butlę za ponad 100 dolarów. – W ten sposób przychodzi wszystko, czego ludziom brakuje w Gazie – wyjaśnia. Setkami tuneli transportuje się wszelkie możliwe towary – od oleju opałowego, odzieży, czekolady, papierosów i frytek po bydło i chińskie motocykle. Podobno przewożono tamtędy nawet jednego pacjenta, który leczył się w szpitalu w Egipcie, a następnie został wsadzony na wózek i uśpiony lekami, by nie dostał ataku paniki pod ziemią. Ironią jest, że ta sieć tuneli, którą raport ONZ określił jako "ważną arterię" i "bezpośredni skutek" blokady mającej osłabić Hamas, przynosi pieniądze temu ugrupowaniu. Przy pozostałościach żelaznej ściany wysadzonej w styczniu przez Hamas Karim i Eyad nadzorują budowę nowego i głębszego szybu z kamienia i betonu. Podobnie jak inne, chroniony jest przed pogodą przez wielki namiot. Ludzie ci zapłacili kontrolowanym przez Hamas władzom Rafah 10 tysięcy szekli (1665 funtów) za pozwolenie na kopanie nowego tunelu. Chudy i cierpliwy gniadosz wyciąga kolejne wiadra mułu z głębokości 20 metrów, tuż obok egipskich żołnierzy obserwujących bacznie okolicę z wieży strażniczej znajdującej się zaraz przy granicy. Eyad opowiada, jak trzeba kopać tunele, by umknęło to uwadze egipskich żołnierzy, którzy zapowiedzieli ich niszczenie. – Do wytyczenia tunelu używamy Google Earth –mówi. – Musimy znaleźć jakieś odludne miejsce, opuszczony dom lub coś w tym rodzaju. W ciągłym kontakcie przez telefon komórkowy z pewnym Egipcjaninem – dobrze opłacanym, ponieważ ryzykuje więzieniem, gdyby został przyłapany – i używając długiej tyczki, którą można wysunąć ponad powierzchnię ziemi, oznaczamy miejsce, do którego dotarliśmy. Wtedy on mówi nam: "Tak, to jest dobry kierunek, albo każe przesuwać się w lewo lub w prawo". Burmistrz Rafah, Issa Al-Nashar informuje nas, że nowe przepisy ustalone przez Hamas doprowadziły już do "rejestracji" – i opodatkowania – około połowy z 400 tutejszych tuneli, w których pracuje ponad sześć tysięcy ludzi. Przedstawiciele Hamasu zaczęli we wrześniu inspekcje tuneli i przygotowali umowę, na mocy której ich właściciele muszą wypłacać rekompensaty dla rodzin rannych lub zabitych w tych podziemnych przejściach. Tunele to bolesna konieczność wymuszona przez blokadę, mówi Nashar, dodając, że "kiedy tylko przejścia graniczne będą otwarte, tunele przestaną funkcjonować". Szmuglowane towary nie są opodatkowywane przez rządzący de facto Hamas, ale, jak przyznaje Nashar: – W przyszłości jest to możliwe. Tunele to teraz poważny biznes. Karim, który pracował niegdyś na budowie w Izraelu, twierdzi, że koszt wykopania jego tunelu wynosi około 70 tysięcy dolarów. – Sprzedałem samochód, złoto mojej żony, wszystko, co się dało – opowiada. Ale kiedy transport tunelem ruszy pełną parą, 24 godziny na dobę, siedem dni w tygodniu, Karim ma nadzieję zarabiać od 10 do 50 tysięcy dolarów miesięcznie, z czego będzie musiał opłacać 20 pracowników, których spodziewa się zatrudnić. Ahmed mówi, że działające już tunele są obecnie sprzedawane po około 150 tysięcy dolarów. Po stronie palestyńskiej tunele mogą funkcjonować jawnie, ale żaden z ich właścicieli nie chce podać swych personaliów. – Gdybyśmy pojechali do Egiptu, mogliby nas tam aresztować – mówi Karim. Izrael jest przekonany, że Hamas, przez tajne tunele kontrolowane przez te ugrupowanie, przerzuca do Gazy broń, ale Karim twierdzi, że nie spodziewa się, aby ktoś go poprosił o przemyt tego towaru. – Teraz nie ma popytu na broń. Z Izraelem zawarty jest rozejm, Hamas i Fatah nie walczą ze sobą, a w Gazie i tak już jest jej pod dostatkiem. Karim, który przed drugą intifadą rozpoczął studia medyczne w Rumunii, ale na ich ukończenie zabrakło mu pieniędzy, chciałby raczej robić coś innego, niż wykonywać pracę, która pochłonęła w tym roku już 40 ofiar. Patrząc w dół szybu, dodaje: – Być może sam kopię sobie grób. News z sieci To ich wiara nakłania do świętej wojny z innowiercami, to według ich wyznawców my jesteśmy szatanami na ziemi, zasługujący na wieczne potępienie lecz żyć trzeba. Gdy połudził następne dziecko nie pomyślał czy ma na posiłek dla niego i czy będzie godnie żyło, począł dziecko następne z miłości tylko do Boga? Jakie to samolubne bez godności dla samego siebie i dzieci a o kobietach nie wspomnę. Wiara islamska jest ograniczona w jedną stronę tylko daje, nagroda- wieczność po śmierci? [ Ostatnio edytowany przez: Korba102 29-12-2008 09:47 ] Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|