Korba102
Post #9
2008-02-18 20:30:43 (10 miesięcy temu)
Z nami od: 16-02-2008
Cieszy mnie fakt ze istnieje taka galeria ale mam jedno zasadnicze pytanie, wiadomo że oceniamy fotki wykonane przez kogoś. Zastanawiam się czy jest to logiczne oceniać się w każdej formie by kreować następnie tak owa fotkę w kategorii najwyżej ocenianych.
Moim zdaniem ma się to do tego jak olimpiada w której uczestniczy tylko jeden zawodnik a pozostali nie maja praw startowania w zawodach, jak pamiętam kiedyś już ktoś poruszył ten temat nieszczęsnej galerii i chyba został wyeliminowany za samą czelność zwrócenia uwagi?
No cóż można w końcu jest demokracja ale czy ona obejmuje wszystkich, kiedyś był modny film
Folwark Zwierzęcy polecam gorąco w nim właśnie jest podobny problem cytuje „wszyscy są równi a niektórzy równiejsi”
Zgodzę się z tym że oceniamy ale jak ma to się ma do oceny samego siebie, proponuje zrezygnować z możliwości oceniania to nie ładnie ładować sobie samemu punkty to tak jak bym
sam sobie przypisał mistrzostwo świata w skokach narciarskich czy tez lotach jak kto woli choć w życiu nie miałem nart na nogach a o tym ze nie dotykałem już nie wspomnę
Nigdy nie byłem
Tu jest moja pierwsza uwaga, dotycząca pracy zarządzających, którzy faktycznie oceniają się na wzajemnej zasadzie Ty mi daj 5 ja Ci dam 5. Nie jest istotne czy jest to dobra fotografia czy kicz. Mniejsza o większe. Zwracałem uwagę i zawsze będę zwracał na formę jak i na treść.
Następny wniosek to kompetencja jeżeli wiem to odpowiadam jak nie to milczę
„ Nie wiem czy kto ktokolwiek wie i odpowie mi na pytanie, szczerze bez zaglądania do książki z HISTORII i jakiejkolwiek TECHNICZNEJ z czego jest zbudowany jest CEP odp: ja wiem i pamiętam ale czy Ty ?”
to jest moje pytanie i ja zawsze odpowiem na nie nawet jak mnie obudzisz w trakcie snu.
koczis
Post #6
2008-04-15 16:27:16 (8 miesięcy temu)
Z nami od: 15-04-2008
Gdzie jest moderator?????????????
czemu nie kasuje postów tego prostaka???????
co to za forum na którym mozna ludzi innej rasy nazywac "GRYLOWANE GÓWNO"
Może z gównem przesadziłem ale shit może być przepraszam Shit ale grylowanych nie.
Korba102
Post #5
2008-06-15 08:04:15 (6 miesięcy temu)
Cytat:
2008-06-14 22:00:25, justynkaj23 napisał(a):
Korba, wyluzuj trochę, człowiek chciał z tobą pogadać, a ty go przetracasz... Możemy się nie odzywać
Nie mam powodu do luzowania gdyż nie jestem spięty. Ja negatywnie podchodzę do cwaniaków, których niejednokrotnie tu w UK spotkałem
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa
Ja nie szukam przyjaciół gdyż o takich jest trudno i faktycznie nieraz beczka soli to zbyt mało, może cysternę octu też?
Zastanawiające jest to, że na MW jest ostatnio duszno. Przytłaczające są co niektóre komentarze a jak pamiętam jest w złym guście używanie słów niecenzuralnych (brzydkich- przekleństwa itp.)
lecz co niektórzy mają przymknięte oko na takie zachowanie. Znam parę przykładów gdzie osoby zalogowane tu na MW zostały wyeliminowane z grona użytkowników, niedające nawet w minimalnym procencie upustu tego co robią inni nowo zalogowani użytkownicy. Jednak pozostawiam to samokrytyce, no chyba że ktoś powie mi że jak mi się nie podoba to wypad z WYSPY! :-Y
to jest fakt zastanawiające jest ilu jest na ilu podwójnych czy też poczwórnych nickach?
Orkiestra gra na swój sposób dyrygent macha bez batuty. Nowa forma i co najważniejsze zawsze stoi murem.
marcinb
Post #5
2008-06-25 13:17:45 (6 miesięcy temu)
Z nami od: 20-05-2006
korba,
a co ty w swoim zyciu zrobiles dla innych poza pisaniem na tym forum?
poz,
Audaces Fortuna Iuvat
Ty jako moderator dużo wnosisz do tego oprócz negowania wszystkich o innym toku myślenia i dopisywania się do wszystkiego co jest niezgodne z twoją doktryną rozumowania normalności tego świata!GAY? Czy co???
Korba102
Post #5
2008-06-26 18:08:46 (6 miesięcy temu)
Cytat:
2008-06-26 14:54:09, marcinb napisał(a):
No coz,
nie oceniam za wyglad tylko za przekaz.
Krajanie – POLSKA społeczność na wyspach ale jaka? Zrozpaczona i osamotniona z racji swojej? Czy też inni wpływają na układ w jakim się traktują na wzajem. Już kiedyś pisałem o tym że POLACY są najbardziej zawistnym narodem świata to jest w naszej naturze zapisane DNA przenoszone z pokolenia na pokolenie. No cóż można więcej ,statystyki są ważne gdyż chwalimy się jacy to my tolerancyjni że pierwsi daliśmy schronienie dla Tatarów i innych nacji ludzi o odmiennych poglądach i wyznaniach Pierwsi w KONSTYTUCJI najbardziej liberalna, a jest coś co daje nam ostatnie miejsce w rankingu i jest nim obojętność – nie będziemy nigdy przechodzić obojętni koło kogoś gdy ktoś w śród nas będzie miał lepiej i będziemy pierwsi w zawistnym podejściu do rodaka w złorzeczeniu i dla tego trzeba się separować od społeczeństwa polskiego.
To nie patriotyzm a samo życie!
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za
Najlepsze jest to że sam Moderator potrafi łamać zasady dobrego gustu i smaku. Jam ci jest moderato i jam ci jest PANEM!!!
Dziwnym trafem, ktoś usuwa mój komentarz do pewnego artykułu? lecz niestety mnie już to nie zdziwi, że jest tu cenzura! Komentarze są po to by oddać swój pogląd na zaistniałą sytuację a nie by dać upust niechlujstwa i kultury, no cóż wam wolno nam nie, już kiedyś pisałem o tym że wszyscy są równi, a niektórzy bardziej równiejsi lub co można wojewodzie to nie Tobie itd. Nie będę już tego komentował a tym bardziej porównywał do czegokolwiek. Tego nie można porównać ani dopasować. Władza absolutna to totalitaryzm. Co jest złego w tym że ja napisałem że w przypadku gdyby dotyczyła ta sprawa Irlandzkich pracowników to firma Utylizacyjna popłynęła by a że pracowali tam właśnie Polacy to niestety oni właśnie będą lizać tyły pracodawcom, piszę prawdę gdyż znam troszeczkę życie na obczyźnie i nie będę ważył i robił rankingów kto więcej a kto mniej i jak miał lżej czy ciężej a o aspektach wygryzania jeden drugiego nie wspomnę już wcale. „NIE KARMIĆ TROLLA „ Tak pisaliście komentując mnie i moją znajomą no cóż kto jest
tym TROLLEM!? nic dodać nic ująć Ciekawy jestem czy ktoś komuś zabroni oddychać, pisać ba ciekawy jestem ilu jest takich co piszą komentarze i ich właśnie komentarze są cytowane w PRASIE, ciekawość to rzecz jasna normalne ale wprowadzanie cenzury by było lepiej i piękniej to już jest niegodne. Możecie mnie nawet WYWALIĆ z tej MW nic więcej nie można pozytywnego napisać w tej sprawie. Ja nie jestem i nie będę nigdy w UKŁADACH a krąg wzajemnej adoracji nigdy mnie nie fascynował niestety. Można być normalnym ale jest się nienormalnym wśród nienormalnych. Ja nie odbiegam od normy ja po prostu piszę lecz niektórym nawet to przeszkadza!
Pan mości Webmaster stawia mur obronny dla moderatorów a tu wychodzi wszystko co możliwe.
Wylało się dziecko z kąpielą. A czara goryczy wypełniona po brzegi tyle że kto z niej wypije zawartość???
I stało się nie chciała góra do Mahometa to Mahomet do góry:
Fajnie jest czasem poplotkować, kiedyś przeczytałem propozycje wprowadzenia czatu na MW dziwne zastanawiam się po co??? z doświadczenia wiem że czat na danym serwerze czy portalu to znamię złego, nie boję się tak tego określić, gdyż w tych właśnie czatach, dają sobie upust osoby prymitywne. Dlaczego tak to osadzam - siedziałem kilka lat na takim czacie i wiem że nawet moderatorzy będą nadużywać swoich kompetencji i bez zdania racji korzystając z możliwości moderatora będą blokować dostęp do wyrażania swoich zdań może obiektywnych lub tez nie opinii nie ważne jak zwał tak zwał. Pozwolę sobie na małe spostrzeżenie ponieważ FORUM to jest rozmowa na zasadzie opinii anie prowadzenia dialogu postaci imprezy. Gdyż niestety do tego służą czaty lub KOMUNIKATORY lecz nie które osoby może nie wiedzą co to jest komunikator i wykorzystują forum do nawijki w postaci serwowania wirtualnej imprezy.
A najlepsze w tym to ze właśnie osoby które powinni dawać przykład łamią tym samym zasady dobrego gustu i smaku FORUM gdyż swoim postępowaniem udowadniają że inni są mniej liczącym się kworum od MODRATORÓW w samej rzeczy!
:-Y
Dziwne Webmaster stworzył czat a na czacie wymiotło jak na wiejskiej zabawie po bijatyce
QUOTE]
2008-08-22 11:10:52, Webmaster napisał(a):
Cytat:
2008-08-22 10:21:33, Korba102 napisał(a):
Dzisiaj wpisałem mój post do PORADNIKA FREDA o treści że to ŻENADA ponieważ ów FRED to jest osobą nie kompetentną usuwa niewygodne opinie POZWOLĘ na sugestię że osoby odpowiedzialne za FORUM a szczególnie ten śmieszny PORADNIK FREDA usuwają wszystko co
krytykuje ten dział. I to jest już nie pierwszy przypadek ba nie tylko mój PRZYPADEK. W rzeczywistości samej śmiem podejrzewać że niektórzy MODERATORZY są zbyt pobudliwi. Prawda forumowiczów, innych uderza w słabe punkty, podejrzewam tak naprawdę że niedokształconych , samolubnych ludzi. Nie są nawet w małym procencie obiektywni i kierują się EMOCJAMI przykładem może być zamykanie POSTÓW! Czytam te posty i wydaje się że tu FAKTYCZNIE jest kółko wzajemnej adoracji i na palcach jednej reki może! Można by było wyliczyć normalnych MODERATORÓW którzy spełniają swój obowiązek poprawnie bez zarzutów
ŻENADA wiem powtarzam słowo ŻENADA więc również mnie możecie usunąć lub zamknąć temat wszak to nie jest CHÓR a powinni wszyscy śpiewać w jednym głosie A CO ZROBIĆ Z TYMI CO NIE mają SŁUCHU? Usunąć!
Człowiek wykształcony nie reaguje emocjami a stara się zrozumieć i zmienić coś a nie iść po bandzie i USUWAĆ niewygodne POSTY
:-Y
Ja usunąłem ten post. Temat FREDDa powstał na długo przed tym, jak ja zająłem się administracją MW, a to, że autor wątku nie ma teraz czasu by go prowadzić wcale nie oznacza, że inni użytkownicy nie mogą się tam dopisywać ani sobie pomagać. Twój post niczego do tematu nie wnosił, nie stanowił pomocy ani odpowiedzi na żadne z pytań postawionych wcześniej, więc - idąc tokiem Twojego rozumowania - zaśmiecał forum i nadawał się tylko do usunięcia. W swoim temacie możesz pisać co uważasz za słuszne, ale dopisując się pod wypowiedziami innych użytkowników dobrze by było, gdybyś pisał sensownie i na temat.
Na koniec dodam, że rozumiem krytykę, ale nie rozumiem personalnego obrażania moderatorów, którzy są takimi samymi użytkownikami tego forum jak każdy inny. Jeżeli to forum to taka żenada, kółko wzajemnej adoracji plus inne rzeczy, to naprawdę nikogo komu się tu nie podoba nie zamierzam na siłę trzymać, czy przekonywać, że jest tak a nie inaczej.
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz