MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 91 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 89 | 90 | 91 ] - Skocz do strony

Str 4 z 91

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

Korba102

Post #1 Ocena: 0

2008-04-13 14:44:27 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

Jak to się ma do reali nie wiem ale za to na pewno przekonałem się że Polacy dają się wyzyskiwać wszędzie na każdym kroku. Bardzo dawno temu miałem okazję podsłuchać rozmowę dwóch polskich młodzieńców którzy to pracowali lub pracują jeszcze w Hotelu gdzie? nie wiem ale na pewno w UK rozmawiali o tym ja to jest spoko z pracą w tym resorcie i że za 12 godz pracy otrzymują 40 Pounds pracują 5 czasami 6 dni w tygodniu, zmyślają może ale jednak nie oni tam pracują. 12X5.52x6 dni =397.44 – 17.5%=327.8 nie licząc że za pracę w niedzielę i w sobotę płace są wyższe o przynajmniej 50% ale cóż Polacy dają sobie kręcić bat nad sobą. A teraz to samo ale z życia Moje szczęście miało okazję przekonać się jak to jest w rzeczywistości i tak zadzwoniła na nr z ogłoszenia i umówiła się na spotkanie 4star Hotel w Padinkton i została poinformowana że otrzyma 190Pounds za 6 dni po 9godz czasem 7 dni za te same pieniądze :) jak to się ma??? do minimum nie wiem nie znam na jakich warunkach zatrudniany jest pracownik w Hotelach i czy to ma się tak jak do poprzedniej afery z Pralnią???:-Y
Nadmienię że w tym wszystkim pośredniczą POLACY i ujawnię nr. tel później :-Y

[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 13-04-2008 14:53 ]

Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2008-04-14 10:22:33 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Korba102

Post #3 Ocena: 0

2008-04-14 21:46:25 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Minęły czasy gdy na budowie grało się w karty a Zdzisio latał po piwo, bo czy się stoi czy się leży itd. Większa część robót budowlanych w świecie wykonywana jest w chwili obecnej na cenę a zatem idzie równolegle wyższa cena gdyż skraca się termin i jakość usługi i jak przystało na fachowca wystawia cenę adekwatną do swoich możliwości co i za tym idzie jakości usługi.
Nie obejmuje tego praca osób trzecich których to czynności wykonywane nie są w bezpośrednim
kontakcie z wykonywaną pracą a jednak w jakimś stopniu przyczyniają się do przyśpieszenia terminu ukończenia dzieła, są to osoby niewykwalifikowane sprzątacze pomocnicy itp. oni to z reguły opłacani są według stawek godzinowych lub dniówkowych. A zatem jeżeli w firmie budowlanej Polak dostaje niższe pieniądze jak Brytyjski leiber to się może zaliczyć do czego???:-Y

[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 14-04-2008 21:47 ]

Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2008-04-14 23:29:02 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Korba102

Post #5 Ocena: 0

2008-04-15 15:07:56 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Juz nikt mnie nigdy w zyciu nie przekona do grilowanych i z gory prosze uprzejmie nie zarzucac mi tutaj zadnego rasizmu,bo nie o to tutaj chodzi!Pilnie z moim szczesciem poszukiwalem mieszkania do wynajecia,znalazlem ogloszenie w gazecie,umowilem sie na obejrzenie,lokalizacja nam pasowala,cena byla w miare przystepna,zatem zgodzilismy sie to mieszkanie podnajac.Kiedy sie wprowadzalismy oplate i depozyt przyjela od nas polka,przyjaciolka grilowanego,dala owszem pokwitowanie a na pytanie gdzie umowa powiedziala ze dostarczy nam je w najblizszym czasie wlasciciel mieszkania,czyli jej przyjaciel,na zapytanie czy nie bedzie problemu z placeniem czekami odpowiedziala ze oczywiscie zadnego.Coz zaufac rodakom??? Teraz wiem iz nie warto!!! Niczym sie nie roznia od tych z kim przystaja i zyja,opowiadajc wszystkim wkolo jacy to z nich wspaniali mezszczyzni!Mieszkalismy tak czekajac na te umowe(ktorej rzecz jasna nigdy nie otrzymalismy)przez 10 miesiecy regularnie placac czynsz,juz nie czekiem tylko zazadali gotowka i wszystko bylo pieknie i ladnie az do momentu wprowadzenia sie uciazliwego sasiada przez ktorego noce zaczely byc zarywane poniewaz on upijal sie do bialego ranka sprowadzajac podejrzane typki do siebie,zaczely sie interwencje Policji itp.Niestety ilez mozna to wytrzymac i chodzic do pracy tak jak na kacu?Podjelismy decyzje wyprowadzenia sie z tegoz mieszkania o czym niezwlocznie poinformowalismy naszego Lanlorda,podajac przyczyne,nadmienie ze juz wczesniej go informowalismy o tym ze nie mozemy spac nocami,ze ktos nocami dobija sie do naszego mieszkania usilujac wejsc nawet oknem,ze dalsze mieszkanie tutaj stalo sie uciazliwe dla nas a wrecz niebezpieczne.Dowiedzial sie o czasie wyprowadzenia ,zatem odmieszkujemy depozyt i jak tylko cos uda nam sie znalezc nowego,zaraz sie wyprowadzamy i nie omieszkamy go o tym terminie powiadomic.Ciekawi zapewne jestescie jak to sie skonczylo? Otoz dzisiaj zaledwie dotarlem do pracki kiedy zadzwonilo moje szczescie roztrzesione ze grilowany Lanlord z czarnym osobnikiem wylamuja drzwi do zajmowanego przez nas mieszkania,zadzwonilem na Policje i sam poinformowalem swojego szefa o zaistanialej sytuacji,wrocilem do domu,obawiajcac sie caly czas o moje Kochanie,by nic jej sie aby nie stalo,na szczescie Policja juz byla na miejscu,zobaczylem czesc rzeczy wyrzuconych na dol klatki schodowej,tyle zdolali wyrzucic,poniewaz moje szczescie bronilo wszystkiego jak lwica i rowniez zadzwonilo na Policje.Jego przyjaciolka polka jakos sie nie raczyla pofatygowac razem z nim na te bezprawna eksmisje! Na szczescie dla nas skonczylo sie to dobrze poniewaz prawo w tym wypadku bylo po naszej stronie!!! Nie mial prawa nas wyrzucic mimo ze nie otrzymalismy od niego umowy najmu,malo tego sklamal Policji ze my mu niczego nie placimy,nie tylko rentu(mimo kwitow przez niego wystawionych)ale rowniez gazu,pradu i wody!!! Czy nadal twierdzicie ze grilowanym mozna ufac??? Nigdy nie bede ich szanowal i naszych rodaczek ktore sie z takimi wiaza,rowniez!!! Nadmienie jeszcze ze to juz nie pierwsze moje takie zetkniecie sie z grilowanymi i nie chodzi tutaj tylko o mieszkanie ale rowniez wykorzystywanie przez nich innych w pracy,sa slodcy ale tylko do pewnego czasu!!!

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

koczis

Post #6 Ocena: 0

2008-04-15 16:27:16 (17 lat temu)

koczis

Mężczyzna

Z nami od: 15-04-2008

Gdzie jest moderator?????????????
czemu nie kasuje postów tego prostaka???????
co to za forum na którym mozna ludzi innej rasy nazywac "GRYLOWANE GÓWNO"

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #7 Ocena: 0

2008-04-15 16:59:58 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

koczis

Post #8 Ocena: 0

2008-04-15 17:13:43 (17 lat temu)

koczis

Mężczyzna

Z nami od: 15-04-2008

nooo pojechałem z tym prostakiem ale nie jestem w stanie inaczej nazywac ludzi którzy myslą, że jak jeden np."koreańczyk" ich okradł to wszyscy koreańczycy to złodzieje!

(ale wstyd nowy i tak szpąci)
:-?

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

yanovitz

Post #9 Ocena: 0

2008-04-15 17:16:54 (17 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

Czytujac rozne emigranckie fora zauwazylem pewna prawidlowosc.... Mianowicie ciagle napotykam sie na okresleniami typu "czarnuch", "ciapaty", "grilowany", ... itp... itd plus przeroznie przymiotniki. Z drugiej strony burzymy sie jak tylko ktos "tknie" Polaka, nazwie f***** Polish, albo cos w tym stylu - wiem bo sam sie sucze ;-) Tradzi hipokryzja troche nieprawdaz. Korba skoro, jak wczesniej napisales nie jestes, czy tez nie chcesz byc postrzegany jako rasista to nie uzywaj rasistowskich okreslen. Wybacz ale grilowany, asfalt i takie tam uwazam za rasistowskie i juz. Co by sie stalo gdyby wspomniany "grilowany" zwrocil sie do Ciebie per "j***y oscypku" czy to nie byloby rasistowskie?
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Korba102

Post #10 Ocena: 0

2008-04-15 20:49:33 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Nigdy nie przeproszę żadnego grylowaca nie wytykam im że są tacy tylko całe zło to z reguły od nich wychodzi nie zmienię mojego zdania. Chce zobaczyć minę i zachowanie każdego KRAJANA
którego GRYLOWIEC wydyma to po prostu czynna napaść i naruszenie prywatności. A już nie wspomnę o rodakach którzy dymają swoich rodaków też bez skrupułów. A mnie się czepiacie ja tego nie wziąłem z powietrza i nie popuszczę i będę piłował tę sprawę do końca i dopilnuje by grylowiec odczuł dobrze swąd swojego ciała.
Mogę tylko przeprosić czytelników forum za użycie w tekście GRYLOW..... itd. :-Y

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Strona 4 z 91 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 89 | 90 | 91 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,