MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 15.9 z 91 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14.9 | 15.9 | 16.9 ... 89 | 90 | 91 ] - Skocz do strony

Str 15.9 z 91

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

Korba102

Post #1 Ocena: 0

2008-07-17 20:09:34 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

Samouwielbienie ??? czy może zawiść?a może tępota? Nie wiem jak to ująć i do czego przykleić
zaczynam się zastanawiać nad Tym Portalem ponieważ niestety moderatorzy usuwają posty.
Posty które mogą być niewygodne według ich punktu widzenia. Nie spotkałem się z tym na żadnym portalu, a nikt nie pisze przecież OBELG dając upust niechlujstwa. Nie wiem jak może zarządca portalu obracać się w takim środowisku no może też jest lustrzanym odbiciem jak to mówią stare przysłowia Jaki Pan taki KRAM!
Moderator jak sama nazwa wskazuje ma być cenzorem i usuwać KOMENTARZE oraz POSTY których treść daje upust zniewagi i używanie wulgarnych słów a tu niestety post w którym nie obrażając a tylko zwracając uwagę że wystawianie złego świadectwa na towary firm będące w
Polsce jak to cytuję określił FRED wszystko jest do niczego nawet CUKIER jest mniej słodszy od zagranicznego a o Elektronice nie będę wspominał. JA pomimo że nie jestem za POLSKĄ ponieważ jest wiele aspektów które przemawiają by patriotyzm schować do szuflady, nigdy nie wystawiam złego świadectwa POLSCE u innych osób nawet polecam wręcz do odwiedzin co czynię za każdą możliwą nadarzającą się okazją. Wiele Anglików pyta mnie o możliwości wypoczynku a zaznaczam że nie są to Tubylczki z GMINU
A co może Pan FRED przedstawić Jego próby odpowiedzi i porady są nieudolną żenadą gdzie wiele postów ktoś wkleja z odległych miesięcy! A o latach nie wspomnę.
Nie będę tego do niczego porównywał, ponieważ tego nie można do czegokolwiek porównać.
:-Y
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #2 Ocena: 0

2008-07-17 20:22:57 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

"Dziennik": czy Polacy przestają się cieszyć dobrą renomą na Wyspach Brytyjskich? Według szefowej policji hrabstwa Cambridge, każdy Polak nosi nóż. - To wpisane w ich kulturę - powiedziała podczas wystąpienia przed Izbą Gmin. Jak powiedział "Dziennikowi" polski konsul w Londynie, to pierwsza taka wypowiedź urzędnika wysokiej rangi.
Julie Spence - szefowa policji w Cambridge, kieruje policją w hrabstwie w którym mieszka około 20 tysięcy Polaków. Spence, podczas swojego wystąpienia w Izbie Gmin przed komisją spraw wewnętrznych powiedziała, że noszenie noży przez Polaków "to normalna sytuacja", tak samo jak u Litwinów i Kurdów. Dodała, że takie osoby trzeba "wyedukować" - czytamy w "Dzienniku".

Wypowiedź Spence przedrukował dziennik "Daily Mail", która wywołała oburzenie organizacji polonijnych. Przedstawiciele polonii mają się spotkać z Julie Spence. To samo zapowiedział polski konsul w Londynie, Robert Rusiecki, który dodaje, że "nie jesteśmy narodem nożowników".

Spence jest znana ze swojej niechęci do emigrantów. Już wcześniej mówiła, że napływ cudzoziemców do Wielkiej Brytanii powoduje wzrost przestępstw.
Dalsze Pochlebstwa BRYTYJSKIE
Jak to bywa raz marchewka, raz kij
Pozostawię to już bez komentarza
Jak zwykle news z innego PORTALU :-W
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

_Steve_

Post #3 Ocena: 0

2008-07-17 21:28:54 (17 lat temu)

_Steve_

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2007

No ja zawsze nosze noz przy sobie. Czasami policja mi go zabiera, ale nie robia problemu, bo to normalne. Edukuja mnie. Machaja palcem i mowia NO NO NO :-]:-]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

Korba102

Post #4 Ocena: 0

2008-07-18 07:08:15 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Tak Ty masz w kieszeni a ja również lecz na sprężynie i co go oddałem policjantowi to on wracał do mnie jak bumerang :-) dobrze że to słaba sprężyna w przeciwnym przypadku krzywdę bym sobie zrobił :-)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #5 Ocena: 0

2008-07-19 09:47:04 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Nowy sposób na walkę z terroryzmem
Brytyjski rząd ma nowy sposób na walkę z terroryzmem. Chce fundować islamskim teologom stypendia, aby w ten sposób odciągnąć muzułmanów od ekstremizmu - pisze serwis linkpolska.com.
Na uniwersytetach w Cambridge i Oxford kilkudziesięciu islamskich teologów prowadziłoby debaty na temat kluczowych zagadnień współczesnego życia – jak na przykład lojalność wobec Wielkiej Brytanii czy stosunek do kobiet - wyjaśnia serwis.

Przedstawiciele mniejszości muzułmańskiej przyjęli te plany z wielkim zadowoleniem. Jednak rządowy pomysł wzbudził sprzeciw niektórych polityków, którzy uważają, że to krok w stronę oficjalnego sponsorowania islamu przez państwo.

Pieniądze na stypendia mają pochodzić z budżetu ministerialnego programu przeciwdziałania ekstremizmowi "Prevent"
8-)NEWS z innego portalu.
Anglicy myślą jak dziecko! Nie będzie kąsać ręki która karmi?
Terroryzm to nie jest tylko teologia, to teza zapisana w KORANIE by zabijać innowierców oni między sobą niosą śmierć a co dopiero mówiąc o innych kulturach.
Błędy raz zrobione w kierunku islamu są nie do naprawienia to jak z uszkodzonym elementem elektroniki – po prostu trzeba wymienić ale człowiek tym bardziej o wierze islamskiej jest nie do naprawienia ponieważ już we wczesnym dzieciństwie poddawany jest metodzie prania mózgu

[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 19-07-2008 09:48 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #6 Ocena: 0

2008-08-15 11:30:53 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Witam po krótkiej przerwie w dniu dzisiejszym wznowię pisaninę na rożne na różne tematy
:-P

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #7 Ocena: 0

2008-08-15 11:44:58 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Zapewniam że nie będzie nic nowego w odczuciu do ludzi innych lecz będzie wiele informacji na temat jak to prawo jest łamane w UK w imię prawa
:-]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #8 Ocena: 0

2008-08-15 21:32:24 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Zatem nie powiem nic nowego niż to ze my jako biali osobnicy tutaj w UK będąc na prawach nie mamy żadnych praw,ponieważ największe prawa mają tubylczaki i osobnicy grylowani.Bedac w Council w naszej sprawie usłyszeliśmy od pracującego tam tubylczaka ze to nieładnie być bezdomnym i jeśli już tak się stanie to żebyśmy się spotkali z innymi bezdomnymi. Myslalem ze szlag mnie trafi,bo właśnie przez takiego kogoś jak on sam,zostaliśmy bez dachu nad głowa i to nie po raz pierwszy!A podobno ludzie bezdomni dostają tu mieszkanie w pierwszej kolejności no ale nie dotyczy to ludzi o białej karnacji tylko ciemnej. Powiecie może ze nie wszyscy są tacy ....niestety ale ja tego nie mogę powiedzieć,dla mnie wszyscy oni są siebie warci! Od nas wiele się wymaga i wszystko jest ok do czasu aż nie zaczniemy prosić o cokolwiek! Dlatego drodzy rodacy,nie miejcie żadnych skrupułów przed pobieraniem jakiegokolwiek benefisu jeśli macie do takowych prawa,nie macie powodu do wstydu,niech mam te satysfakcje ze pracując tu i płacąc niemałe podatki,jakaś część z nich otrzyma ktoś z Was a nie tylko sami tubylczaki i grylowce!

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

vitek

Post #9 Ocena: 0

2008-08-15 22:32:07 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Korba skoro płacisz niemałe podatki to chyba dobrze zarabiasz to chyba stać cię na wynajęcie domu a nie musisz prosić się w councilu :-o
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

Korba102

Post #10 Ocena: 0

2008-08-15 22:44:59 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Fakt że poszedłem do Coucil to tylko był sprawdzianem jak zareagują w tym przypadku odpowiedzialne władze w UK i teraz już wiem że my jako obywatele UE a zwłaszcza biali nie mamy żadnych praw! A co do wynajęcia kolejnego mieszkania to oczywiście w chwili obecnej posiadam, niemniej nie wiem czy uda mi się przemieszkać w nim całe 12 miesięcy na które mam zawartą umowę, czy kolejny raz dostaniemy kopa. Jednym słowem nie mam już tutaj zaufania do żadnej agencji, tudzież landlordów.
:-W:-Y

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Strona 15.9 z 91 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14.9 | 15.9 | 16.9 ... 89 | 90 | 91 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,