uwazam temat za otwarty.
jesli naglasniasz tematy poruszane na innych portalach, byc moze opisane przez frustratow, to albo to zaznacz albo przyjmij za to odpowiedzialnosc. a belkot typu ''ja nic nie musze ja moge chciec'' jest adekwatny dla dojrzewajacego w trudny sposob 15-latka. poza tym, fakt ze nie przyjmujesz zadnej krytyki, a wrecz traktujesz ja jako zamach na swoje urojone prawa obywatelskie, sugeruje, ze zyjesz w swiecie zwanym ''oblezona twierdza'' i stad zapewne wyplywa frustracja i niechec do wszystkiego co inne.
niestety, ale MUSISZ zaakceptowac nieodpowiadajace ci komentarze i szyderstwa, tak jak TY wymagasz zeby zaakceptowac twoje opinie.
gwoli informacji twoje opinie sa tylko i wylacznie twoimi opiniami, i jako takie, nie sa ani prawdami objawionymi, ani wielce przemyslanymi esejami na temat roznic kulturowych.
po drugie to jest FORUM a nie Hyde Park ergo MUSISZ liczyc sie z opiniami innych i ogolnie przyjetymi standardami zachowan spolecznych. w ostatecznosci zawsze mozesz sie zalogowac na stronie Ku-Klux-Klanu, Przyjaciol Taty Kierownika czy innej organizacji mlodych, bialych, niedorozwinietych i tam publikowac swoje epistoly.
mnie tez przeszkadzaja rozne zachowania przybyszow z innych kregow kulturowych ale, czy tego chce czy nie, musze sie z tym pogodzic. to nie moj kraj. jezeli przyjme kiedys obywatelstwo UK to byc moze wstapie do BNP, choc na razie tego nie planuje.
na tym forum jestes akceptowany tylko i wylacznie dlatego, ze nikt z nas nie traktuje twojego talentu pisarskiego na tyle powaznie, zeby uznac go za jakiekolwiek zagrozenie dla zdrowego rozsadku.
jedynie czasem niektorzy z forumowiczow podziela sie z toba sarkastycznym komentarzem i szydercza uwaga tylko po to, zeby przywrocic rownowage w przyrodzie.
zasadniczo - pisz dalej, zawsze to bedzie weselej kiedy jest w rodzinie jakis trefnis.

Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein