MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 13.9 z 91 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12.9 | 13.9 | 14.9 ... 89 | 90 | 91 ] - Skocz do strony

Str 13.9 z 91

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

Korba102

Post #1 Ocena: 0

2008-07-05 08:08:33 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

marcinb zauwazylem ze jako osoba prywatna nie masz nic ciekawego do powiedzenia...jako Moderatora -Twoje szydzace zachowanie jest niegodne zajmowanej funkcji:-Y

[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 05-07-2008 08:09 ]

Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

marcinb

Post #2 Ocena: 0

2008-07-05 16:50:53 (17 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

jako osoba prywatna masz prawo mowic co ci sie zywnie podoba w granicach zdrowego rozsadku.
niektore z twoich postow ocieraja sie o rasizm a z wiekszosci z nich bije frustracja.
niestety jako moderator musze akceptowac odmiennosci pogladow nawet jesli sie nimi nie zgadzam - tak samo jak ty musisz akceptowac szydzace komentarze, ktore sa reakcja na twoje podejscie do zycia i mieszkania w obcym kraju.
to jest forum publiczne ergo publiczne wypowiedzi podlegaja publicznej ocenie, a moja ocena twoich postow jest taka jaka jest - uwazam ze jestes sfrustrowanym facetem, ktory nie potrafi sie odnalezc w wielokulturowym spoleczenstwie.
tak to przynajmniej wyglada po lekturze twoich wypowiedzi.

ujme to inaczej - jakie posty takie komentarze.

nie musisz ich lubic ale musisz je zaakceptowac.

poz,
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Korba102

Post #3 Ocena: 0

2008-07-05 17:03:45 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Nie jestem z sfrustrowanym człowiekiem, to co piszę możesz przeczytać na innych portalach ja tylko nagłaśniam. A czytać nie musisz gdyż to jest wolny kraj i mogę wyrazić opinie opartą na swoich własnych przeżyciach, ja nic nie muszę ja mogę chcieć. Zapominają co nie którzy że to jest Hyde Park A jeżeli przeszkadza Ci moje pisanie to nie czytaj i nie podejmuj żadnej dyskusji
Temat uważam za zamknięty:-]
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #4 Ocena: 0

2008-07-05 18:54:57 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Dlaczego mam się podporządkować kulturom wschodu czy też afrykańskim? Jak mam się podporządkować skoro mnie nauczono że przed jedzeniem należy umyć ręce i do tego jeszcze trzeba używać mydła lub odpowiednika tego lecz niestety większa część tych kultur nie wie co to jest higiena :-) Dla czego jak zwracam uwagę Afgańcowi czy też Pakistańczykowi że SINK jak nazwa wskazuje służy do mycia naczyń oraz owoców a oni myją w nim ręce ba nawet nogi??? czy fakt zwrócenia uwagi to jest rasizmem. Myśl jaka mnie nachodzi to jakie to społeczeństwo jest PRYMITYWNE i na swoje wytłumaczenie wszystko podciąga się pod RASIZM zawsze kto milczy ten się zgadza chociaż godzi to w jego mniemanie że jednak nie ten kierunek. Czy z faktem tym ja mam milczeć i zgodzić się? Różniej Pan MARCINB zarzuci mi frustrację??? dla czego mam przemilczeć ten temat to nie jest błędem pisać błędem jest przemilczeć. Ktoś powie że nie rozumie tego problemu i można do wszystkiego się przyzwyczaić, ja nigdy przyzwyczaić się nie dam do SYFU ROBACTWA powiązanego z wyznaniem wiary którą wszystkie te elementy się przysłania . A co powiecie o programie zrobionym przez ITV2 gdzie pokazano proces uboju zwierząt, jakie to nie Humanitarne a wszystko po to by zniechęcić do spożywania mięsa a czy ktoś odpowie mi na pytanie dla czego nie pokażą jak pracuje UBOJNIA HALLAH gdzie zwierzęta zarzyna się
na żywca gdzie one konają w męczarniach. Czy my tylko jesteśmy tacy dziwni że nas tak właśnie widzą INNOWIERCY zawsze są niemile widzianymi gośćmi ich kręgu. Czy ktoś odpowie mi na pytanie, dla czego my biali zawsze jesteśmy rozważani prawnie w pierwszym etapie jako akt rasistowski a później jako prawny. Dla czego my musimy się podporządkowywać im -Tym dzikim z AZJI czy też AFRYKI to oni przybyli do naszych kultur, może nie przybyli a wtargnęli i napływają nieustannie. Więc ja się z tym nie zgadzam i będę pisał o tym czy też innych sprawach a nie omieszkam nie tykać nas jak i Polaków tak i Anglików oraz pozostałych nacji. Niektórzy właśnie nie widzą tego że ja nie głaszcze jednych by drugim pokazać język, bez różnicy kto. Jeżeli zasługuje na pochlebstwo będzie je miał. :-]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

yanovitz

Post #5 Ocena: 0

2008-07-05 21:23:27 (17 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

A ty rece to gdzie myjesz? W wannie? W kiblu? :-o
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #6 Ocena: 0

2008-07-05 22:17:24 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

marcinb

Post #7 Ocena: 0

2008-07-06 03:58:57 (17 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

uwazam temat za otwarty.

jesli naglasniasz tematy poruszane na innych portalach, byc moze opisane przez frustratow, to albo to zaznacz albo przyjmij za to odpowiedzialnosc. a belkot typu ''ja nic nie musze ja moge chciec'' jest adekwatny dla dojrzewajacego w trudny sposob 15-latka. poza tym, fakt ze nie przyjmujesz zadnej krytyki, a wrecz traktujesz ja jako zamach na swoje urojone prawa obywatelskie, sugeruje, ze zyjesz w swiecie zwanym ''oblezona twierdza'' i stad zapewne wyplywa frustracja i niechec do wszystkiego co inne.

niestety, ale MUSISZ zaakceptowac nieodpowiadajace ci komentarze i szyderstwa, tak jak TY wymagasz zeby zaakceptowac twoje opinie.
gwoli informacji twoje opinie sa tylko i wylacznie twoimi opiniami, i jako takie, nie sa ani prawdami objawionymi, ani wielce przemyslanymi esejami na temat roznic kulturowych.

po drugie to jest FORUM a nie Hyde Park ergo MUSISZ liczyc sie z opiniami innych i ogolnie przyjetymi standardami zachowan spolecznych. w ostatecznosci zawsze mozesz sie zalogowac na stronie Ku-Klux-Klanu, Przyjaciol Taty Kierownika czy innej organizacji mlodych, bialych, niedorozwinietych i tam publikowac swoje epistoly.

mnie tez przeszkadzaja rozne zachowania przybyszow z innych kregow kulturowych ale, czy tego chce czy nie, musze sie z tym pogodzic. to nie moj kraj. jezeli przyjme kiedys obywatelstwo UK to byc moze wstapie do BNP, choc na razie tego nie planuje.

na tym forum jestes akceptowany tylko i wylacznie dlatego, ze nikt z nas nie traktuje twojego talentu pisarskiego na tyle powaznie, zeby uznac go za jakiekolwiek zagrozenie dla zdrowego rozsadku.
jedynie czasem niektorzy z forumowiczow podziela sie z toba sarkastycznym komentarzem i szydercza uwaga tylko po to, zeby przywrocic rownowage w przyrodzie.

zasadniczo - pisz dalej, zawsze to bedzie weselej kiedy jest w rodzinie jakis trefnis.
:-D
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Korba102

Post #8 Ocena: 0

2008-07-06 10:40:30 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Wprowadzenie szarijatu do brytyjskiego prawa?
Zdaniem prezesa Sądu Najwyższego w Londynie nie ma powodu, dla którego zasady muzułmańskiego prawa nie miałyby być podstawą do rozstrzygania niektórych sporów prawnych - czytamy w "Rzeczpospolitej".
Szarijat mógłby się stać częścią brytyjskiego prawa – uważa lord Phillips

– Brytyjscy muzułmanie powinni mieć możliwość odwołania się do muzułmańskiego prawa w sprawach rodzinnych, rozwodowych i finansowych – oznajmił lord Phillips podczas przemówienia w Centrum Muzułmańskim w Londynie. Według najważniejszej osoby w brytyjskim sądownictwie sankcje karne wynikające z tych sporów powinny jednak wyznaczać sądy brytyjskie. Sędzia odniósł się również do kontrowersyjnej wypowiedzi arcybiskupa Canterbury Rowana Williamsa, który w lutym zbulwersował Brytyjczyków opinią, że "w niektórych przypadkach szarijat powinien być stosowany zamiast prawa brytyjskiego".

– Poparcie dla wprowadzenia prawa muzułmańskiego w sprawach rodzinnych nie jest objawem radykalizmu. Uważam, że nasz system prawny już od dawna zmierza w kierunku realizacji propozycji arcybiskupa – uważa Phillips. Jego zdaniem nie ma jednak mowy o wprowadzeniu sądów koranicznych oraz o stosowaniu kar, takich jak kamienowanie czy chłosta. W Wielkiej Brytanii już można stosować szarijat w przypadku małżeństw, rozwodów i sporów finansowych. Wyroki sądów religijnych nie mają jednak żadnego oparcia w prawie obowiązującym na Wyspach i wiążą tylko tych, którzy się im poddają. Prawo brytyjskie nie uznaje małżeństw zawartych w myśl prawa koranicznego oraz nie dopuszcza poligamii.

Jak podaje "Rzeczpospolita", propozycje Phillipsa wywołały falę oburzenia wśród brytyjskich polityków. Zdaniem posła Partii Pracy Khalida Mahmooda "wprowadzenie szarijatu do brytyjskiego prawa doprowadziłoby do wykluczenia muzułmanów ze społeczeństwa".

– To byłby koniec integracji muzułmańskiej społeczności – ostrzega poseł.
Zaczynamy się cofać w epoce Komputerów, Broni masowego rażenia, Szybkiej komunikacji Liberalizacji życia zaczynamy się cofać do tyłu. Czy ISLAMIŚCI już wszystkich przekupili w tym kraju gdyż wprowadzenie prymitywnego kodeksu prawnego ludzi w PIŻAMACH gdzie czas zatrzymał się a wiara że w głównym meczecie kamień na którym siedział MAHOMET unosi się około 1 metr nad ziemią i to ma być podstawą prawną do życia? No tak zgodził bym się z jednej strony gdyby ucinali ręce złodziejom jak to robią w Krajach tych co jest to prawo Już widzę ile to Angoli chodzi beż rąk a o samym Biskupie nie wspomnę gdyż kościół czy katolicki czy Anglikański to i tak ten sam złodziej lub ta sama organizacja złodziejska A ile to Grylowanych młodych ludzi biegało by po UK z Brakującymi kończynami???
:-]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #9 Ocena: 0

2008-07-07 19:36:20 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Ja już przestałem wierzyć w jako taką inteligencję osób które próbują cokolwiek zrozumieć o czym ja piszę, skoro wspomniałem że niestety mnie nauczono w moim rodzinnym domu że higiena jest podstawową czynnością życia codziennego to dlaczego ktoś? próbuje mi wcisnąć aluzję czy aby na pewno ja wiem o czym ja piszę odnośnie higieny. A tak się składa że niestety Ci panowie grylowani nie używają detergentów oczywiście chodzi o mydło i coś w tym rodzaju i wykonując zabieg higieny intymnej przemywają tylko za pomocą wody części ciała które powinno się myć używając choćby mydła. Nie będę reklamował filmu dość głośnego gdzie między innymi reżyser pokazał w jak wielkim stopniu jest przestrzegana ta higiena u ludzi o wyznaniu ISLAMSKIM. Swego czasu dałem porównanie do tego filmu pewnemu Pakistańczykowi on oczywiście zaprotestował że ten film to jedna bzdura i propaganda,a ja i tak nie dam za wygraną żadnemu człowiekowi który chciałby obalić to stwierdzenie że oni są brudasami.
Więc jak się to ma do zwierząt, że one uchodzą w większej części za nieczyste w ich mniemaniu!!! :-Y

[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 07-07-2008 21:17 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #10 Ocena: 0

2008-07-09 20:57:57 (17 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Bin Laden nawołuje do zagłady Wielkiej Brytanii
16-letni syn najbardziej poszukiwanego terrorysty świata Osamy Bin Ladena, w nowym nagraniu wideo umieszczonym w internecie, nawołuje do zagłady Wielkiej Brytanii – podaje "Daily Mail".
Ubrany w tradycyjny afgański strój i wojskową kamizelkę maskującą, Hamza Bin Laden, najmłodszy z 18 synów szefa Al Kaidy, wyrecytował wiersz, który sam napisał. Trzymając w rękach swój karabin AK47, bin Laden w poetycki sposób nawoływał do zniszczenia Wielkiej Brytanii.

- Należy przyspieszyć zagładę Ameryki, Brytanii, Francji i Danii. Boże, prowadź walczących z niewiernymi i zdrajcami – słyszymy w nagraniu. – Prowadź młodych wyznawców islamu i pozwól im kontynuować dzieło wojowników. Daj zwycięstwo Talibom w walce z niewiernymi – perorował Hamza Bin Laden.

Nagranie zbiegło się w czasie z obchodami trzeciej rocznicy zamachów bombowych w Londynie.
A później ktoś określi mnie że jestem nietolerancyjny a nawet rasistą, a co można sądzić po takim liście dla świata? To jest z innego portalu NEWS gdyż MW nie kwapi się z takim tematem może tak jak TUBYLCZAKI trzeba się do wszystkiego przyzwyczaić, ja zawsze byłem oponentem w tym przypadku . Walka z wiatrakami może i tak ale lepiej jeden głos sprzeciw jak tysiące milczących
:-Y

[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 09-07-2008 20:59 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer AIMNumer gadu-gadu

Strona 13.9 z 91 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12.9 | 13.9 | 14.9 ... 89 | 90 | 91 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,