MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dwie prace. Jak to,wszystko wyglada? ...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

PaulinaLukasz

Post #1 Ocena: 0

2017-01-02 11:53:29 (8 lat temu)

PaulinaLukasz

Kobieta

Z nami od: 01-01-2017

To prawda, zgadzam sie z przedmowca ;-) kasa az takiego,szczescia nie daje ale jak,maja zabierac za duzo kasy za uczciwa prace FIZYCZNA ... (ja i maz pracujemy razem i dzwigamy duuuuuzo zreszta jestescie swiadomi jak jest w UK) maz ma chory,kregoslup -30lat ma... chcemy troszke zarobic i uciekac... uwielbiamy,zwiedzac , podrozowac... a jak ktos woli siedziec na benefitach tzn Anglicy i duuuzo ciapakow , siedza w domach nigdzie nie jezdza itd to co to za zycie taka wegetacja... Maz sie anglika spytal gdzie jest wieza Eiffla... to ten zrobil "rybke" i nie potrafil odpowiedziec... szkoda mowic...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ppiioottrr

Post #2 Ocena: 0

2017-01-08 12:09:39 (8 lat temu)

ppiioottrr

Mężczyzna

Z nami od: 08-01-2017

Pracuję obecnie na kontrakcie. Chciałbym podjąć dodatkową pracę (np. przez agencję). Czy mój pierwszy pracodawca zostanie o tym w jakikolwiek sposób poinformowany? Np. na moim payslipie ze starej pracy pojawi się nowy kod podatkowy, lub ktoś się z nim skontaktuje z np. jakieś urzędu? Innymi słowy czy TYLKO mój nowy pracodawca musi wiedzieć że to moja druga praca?

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2017-01-08 12:59:07 (8 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Doczytaj kontrakt, czy nie ma ograniczen w podjeciu kolejnej pracy.
Na ogol jest tak, ze o fakcie drugiego etatu wie tylko 'drugie' miejsce pracy, tam podajesz kod podatkowy BR - bez ulgi podatkowej.
Jesli masz dobre uklady w pracy, mozesz, nie musisz informowac o podjeciu dodatkowego zajecia.

Do góry stronyOffline

ppiioottrr

Post #4 Ocena: 0

2017-01-08 13:33:01 (8 lat temu)

ppiioottrr

Mężczyzna

Z nami od: 08-01-2017

Jest to dla mnie bardzo istotne, ponieważ ugadałem wypowiedzenie, jednak "stary" pracodawca zaznaczył że jeżeli podejmę w tym czasie pracę to może mi je nieco "skrócić" (jestem na liście płac jeszcze przez jakiś czas, podczas gdy w firmie już się nie pokazuję - tak wiem, dziwne) - dlatego też uważam że nie musi wiedzieć ;)

Do góry stronyOffline

PaulinaLukasz

Post #5 Ocena: 0

2017-01-20 20:31:11 (8 lat temu)

PaulinaLukasz

Kobieta

...a wlasnie... mam takie dodatkowe pytanko... CZY MOGE PODJAC DWA ETATY W JEDNEJ FIRMIE ??? Obecnie jestesmy pikerami i nie jest zle i pracujemy tylko na dniowki od godz6-14... i czy mozemy zatrudnic sie przez kolejna agencje na to samo stanowisko ale na druga zmiane sobie wtedy zalatwimy (poniewaz pytaja sie jaka zmiane sie preferuje) ...czy to jakas przeszkoda dla agencji ze juz tam pracujemy a chcemy w drugiej agencji,w tej samej pracy nastepny etat??? Pozdrowka :) 🌼 🌼 🌼 😊

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2017-01-20 21:35:24 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

PaulinaLukasz

Post #7 Ocena: 0

2017-01-21 09:37:30 (8 lat temu)

PaulinaLukasz

Kobieta

Oficjalnie... no wlasnie... ale kolega majac dziecko pracuje na dwa etaty... i jakos daje rade...

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2017-01-21 10:55:02 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

PaulinaLukasz

Post #9 Ocena: 0

2017-01-21 17:55:25 (8 lat temu)

PaulinaLukasz

Kobieta

Zapytalam z ciekawosci po to jest,forum prawda... ??? Za pytania nie karaja...

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #10 Ocena: 0

2017-01-21 18:05:53 (8 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Cytat:

2017-01-02 11:53:29, PaulinaLukasz napisał(a):
kasa az takiego,szczescia nie daje (ja i maz pracujemy razem i dzwigamy duuuuuzo -maz ma chory,kregoslup -30lat ma...

Tak grzecznie zapytam:
Macie jakieś wielkie długi , że tak ryzykujecie zdrowiem ???

Po pierwsze to pracując dwie zmiany po 8 godzin chcecie zasuwać po 16 godzin , gdzie doba ma 24 godziny???

Doliczcie do 16 godzin dojazdy do pracy , kąpiel , przygotowanie jedzenia i ile czasu zostaje Wam na spanie i regenerację organizmu???

Poczytajcie sobie o śnie i jaką ważną rolę spełnia w naszym życiu

https://info.elblag.pl/33,48819,Temat-miesiaca-Sen.html

Druga sprawa to te 16 godzin pracy na dobę.

W Polsce pracowałem na stolarni i dwóch młodych chłopaków chciało pracowało po 12 godzin , ale pytali majstra czy mogą jeszcze zostawać na 4 i łącznie być w pracy po 16 godzin.

Majster im odpowiedział krótko i na temat , że gdyby im na to pozwolił i w tym czasie stałoby się z nimi coś w pracy to groziłby mu kryminał.

Ciekawy jestem jakie jest prawo w Anglii dotyczące maxymalnej ilości godzin na dobę?

Następna sprawa - to wiedząc , że jedno z Was ma problemy z kręgosłupem chcesz dojechać się i jesteś świadomy jakie jest dalsze ryzyko?

U mnie w rodzinie młody mężczyzna ma problemami z 4 dyskami , plastry z morfiną nie pomagają .

A też zaczęło się od bólu .

Tak więc powodzenia Wam życzę ...:-o

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,