Witam Potrzebuje zalatwic zwolnienie lekarskie na okres 5-6 tygodni w uk. pracuje na kontrakcie ponad rok ale wierzcie mi praca jest gowniana i mam jej dosc. W umowie mam ze po roku czasu na kontrakcie gdy zachoruje zaplaca mi chorobowe za 4 shifty po pierwszych nieplatnych 3 dniach chorobowego ( platne 100 % czyli okolo 300 funtow na tydzien. Chcialbym z tego skorzystac bowiem zamierzac zmienic prace.Czy mozecie mi doradzic na jakie schorzenie lekarz moze mi przyznac zwolnienie na 5-6 tygodni tak by mi nie udowodniono ze klamie

Prace mam bardzo ciezka i myslalem o bolu plecow ale musze wiedziec co konkretnie ma mnie bolec bym dostal od razu zwolnienie na taki okres i co najwazniejsze nie chodzil co tydzien po nowe. Nie moge brac co tydzien zwolnienia poniewaz w czasie rzekomej choroby zamierzam wyjechac do oddalonego o ponad 300km Manchester by tam zaczac nowa prace i jednoczesnie byc na zwolnieniu w starej pracy. Rozumiecie mnie ( takie male zabezpieczenie ). Jak sie uda to zostane a jak nie to wroce

(((
WIEC...
- Na jakie schorzenie lekarz moze mi wystawic wzolnienie lekarskie na okres 5-6 tygodni ?
- Czy da rade wystawic takie zwolnienie jednorazowo ?
- Czy takie zwolnienie trzeba gdzies przedstawic oprocz pracodawcy
?
- Czy po takie zwolnienie udac sie do mojego lekarza i przychodni w ktorej jestem zarejestrowany czy moze ze szpitala ?
- Kto placi mi za te zwolnienie ? Firma czy panstwo ?
P.S nigdy nie bylem na zwolnieniu lekarskim bo jestem zdrow jak ryba wiec z tad te pytania
Prosze o pomoc

[ Ostatnio edytowany przez: Rambo777 04-08-2014 15:26 ]