MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Koty koty wszystko o kotach

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 232 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 231 | 232 | 233 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

Str 232 z 328

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Wielim

Post #1 Ocena: 0

2021-10-04 18:37:19 (4 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Soecjalna dieta , zabezpieczenie okien 😮 to troszke śmieszne, mialem kotke 17 lat w Polsce , nigdy nie byla u weta byly inne czasy , zarla co popadnie a a kocich karm miala tylko suchą, wychodziła kiedy chce a było to centrum miasta , wracała na drugi dzien albo za tydzien . W Londynie tez mialem kota I tez to samo , nadal zyje i ma sie dobrze , chyba z 10 lat tylko to byl kot przyjaciółki z ktora dzielilismy dom i mieszka z nią. I to samo z zarciem czy wyjsciem . A tu traktowanie jak szklanej kuli polecacie , to chyba moze mu zaszkodzic a nie pomoc. Pojde z nim do veta , wypuszczac tez go bede ale niech jeszcze podrośnie, na moim osiedlu kazdy wypuszcza koty , jedzenie jakie ma mu smakuje i nie ma co wymyslac . Cale zycie spedzilem z kotami i pierwsze slysze takie traktowanie zwierzaka . Dzieki za rqdy nt pchel , o to mi chodziło

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2021-10-04 19:40:29 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Xx lat temu troche inaczej wygladalo funkcjonowanie zwierzakow domowych.
Ze zwyklego lenistwa i skapstwa wole zamowic dostawe dobrego jedzenia niz dac te same pieniadze za koci fastfood, a z czasem dorzucac wetowi za leczenie.
Podobnie z wypuszczaniem, moze sie szybko zdarzyc wybor miedzy bardzo duzym rachunkiem u weta za leczenie, a koniecznoscia dobicia zwierzaka.
No i ubezpieczenie jest nizsze, jesli zwierzak jest bezpieczny ;).
Zwykla dbalosc o domownika, polaczona z rozsadkiem w kwestii portfela.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #3 Ocena: 0

2021-10-04 19:52:01 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Co do ubezpieczenia i skorzystania z jego dobrodziejstw to wiadomo, że to sprawa losowa.
Nie wszystko ubezpieczenie obejmuje albo obejmuje pod warunkiem. Mam dwa koty, były ubezpieczone przez trzy lata. Każdy z nich skorzystał raz z leczenia i to były kwoty powyżej 600. Jak mały trafił z uczuleniem na pchły to ubezpieczyciel się wypiął bo pchły nie wchodzą w zakres. To też się na ubezpieczyciela wypisałem i odkładam kwotę ubezpieczenia tylko dla nich. Niech sobie mają pewne jakby mnie dociski. Uskladalo się ponad 5k a one zdrowe. I niech tak zostanie. Takiej kwoty żaden ubezpieczyciel mi nie zwróci, a już byłaby zapłacona.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2021-10-04 20:07:03 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z racji dwoch kotow, jednego bezproblemowego ubezpieczylismy na wypadek, gdyby cos sie zadzialo i nie uciagnelibysmy kosztow leczenia obu.
A rachunki weta idace w setki i tysiace £ nie sa zadnym zaskoczeniem.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2021-10-04 21:14:24 (4 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Skad ta kwota 5k ktora uzbierales Gwontownik? Pytam z ciekawosci bo sprawdzalem ceny ubezpieczenia I wachaja sie od 5 do 20 funtów miesiecznie . Nigdy nie ubezpieczalem zadnego zwierzaka, w sumie to nawet ja nie jestem ubezpieczony i nie mam zadnego doswiadczenia w tym temacie. Co powinno takie standardowe ubezpieczenie na kota zawierac?

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #6 Ocena: 0

2021-10-04 21:19:32 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-10-04 21:14:24, Wielim napisał(a):
Skad ta kwota 5k ktora uzbierales Gwontownik? Pytam z ciekawosci bo sprawdzalem ceny ubezpieczenia I wachaja sie od 5 do 20 funtów miesiecznie . Nigdy nie ubezpieczalem zadnego zwierzaka, w sumie to nawet ja nie jestem ubezpieczony i nie mam zadnego doswiadczenia w tym temacie. Co powinno takie standardowe ubezpieczenie na kota zawierac?

mojego znajomego pies spadł ze schodów i uszkodził sobie biodro
prześwietlenia, operacja sztucznego biodra, dwa dni opieki szpitalnej, rehabilitacja kosztowały go ponad 13 tysięcy, pies nie był ubezpieczony, co miał zrobić -uśpić
Płakał i brał kredyt u weterynarza :-M]
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2021-10-04 21:25:13 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Mlode kocie, wiec ubezpieczenie nie bedzie drogie.
Quidco i inne firmy cashback pozwalaja obnizyc roczna oplate.
Zakres ubezpieczenia mozliwie najszerszy, z najwyzsza kwota (chyba teraz do 7500L), z kontynuacja pokrycia leczenia dozywotnio, a nie tylko przez rok.
Wiecej:
link

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #8 Ocena: 0

2021-10-04 21:39:07 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2021-10-04 21:14:24, Wielim napisał(a):

Ja miałem droższe ubezpieczenie, a moje koty już wiekowe są. Młodszy ma 13, starszy 16 lat. Uzbierało się. Teraz nie sprawdzałem jakie są kwoty ubezpieczeń. Ja nie miałem najdroższego (najtańszego też nie) ale mniej niż 35 funtów miesięcznie za głowę nie płaciłem. Mało tego, jak skorzystałeś z ubezpieczenia to od razu składka rosła. Jak nie korzystałeś, to rosła z początkiem kolejnego roku, bo ubezpieczony starszy.

Z drugiej strony. Płacąc ubezpieczenie jakiekolwiek płacisz za swój święty spokój, a ubezpieczyciel nie działa charytatywnie. To biznes na którym zarobić musi. Reszta jest kwestia prawdopodobienstwa. Zarobić na tym nie zarobisz (chyba, że masz farta), lecz stracisz odrobinę mniej niż gdybyś go nie posiadał. Trzeba też założyć, że może się przydarzyć katastrofa. Takie wnioski. I tyle. Resztę gotów jestem zaryzykować patrząc na listę wykluczeń.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 04-10-2021 22:09 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

gosian

Post #9 Ocena: 0

2021-10-08 14:19:57 (4 lata temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Wielim, jak kotek? Pchły pogonione?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Maria13

Post #10 Ocena: 0

2021-10-10 20:20:44 (4 lata temu)

Maria13

Kobieta

Z nami od: 30-05-2017

Cytat:

2021-10-04 19:40:29, karjo1 napisał(a):
Xx lat temu troche inaczej wygladalo funkcjonowanie zwierzakow domowych.
Ze zwyklego lenistwa i skapstwa wole zamowic dostawe dobrego jedzenia niz dac te same pieniadze za koci fastfood, a z czasem dorzucac wetowi za leczenie.
Podobnie z wypuszczaniem, moze sie szybko zdarzyc wybor miedzy bardzo duzym rachunkiem u weta za leczenie, a koniecznoscia dobicia zwierzaka.
No i ubezpieczenie jest nizsze, jesli zwierzak jest bezpieczny ;).
Zwykla dbalosc o domownika, polaczona z rozsadkiem w kwestii portfela.
tak *THUMBS UP*! nie te czasy co koty piją mleko i chodzą wszędzie samopas ... Czy u was tez nie ma szczepionek w lecznicy? National shortage?

[ Ostatnio edytowany przez: Maria13 10-10-2021 20:21 ]

Do góry stronyOffline

Strona 232 z 328 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 231 | 232 | 233 ... 326 | 327 | 328 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,