MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Londonistan

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 34 z 45 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 33 | 34 | 35 ... 43 | 44 | 45 ] - Skocz do strony

Str 34 z 45

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sssid1

Post #1 Ocena: 0

2013-04-03 11:39:56 (12 lat temu)

sssid1

Kobieta

Z nami od: 15-03-2013

Judyta80 wyobraz sobie ze nawet uzywajac antykoncepcji, jest jakis maly jeden procent, ze mozna zajsc w ciaze. Nie wiem jak jest w przypadku tej Pani, ale jesli chcesz to zyj w celibacie cale zycie, z powodu ze nie wolno Ci miec dzieci, ja na pewno stosowalabym antykoncepcje, a gdyby mimo wszystko zdarzyla sie ciaza, to juz tylko do osoby ktorej sie to przytrafilo powinna zalezec decyzja, szczegolnie jesli moze to zagrazac jej zdrowiu czy zyciu..
I nie robmy od razu z zarodka istoty ludzkiej, rozumiem ze po 3 miesiacu czy nawet przed, ale np.taki 3-10 dniowy zarodek.. Nie przesadzajmy.
Nigdy nie zabilabym zwierzecia ale kurde hehehhe jajko na twardo to jeszcze ugotuje i wyrzutow sumienia nie mam.. :P

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: -1

2013-04-03 11:46:53 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #3 Ocena: +1

2013-04-03 11:54:33 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Kobieta czesto do 4-go tygodnia nie wie,ze jest w ciazy.
Zarodek 3-tytodniowy juz ma serce i uklad nerwowy

Odbieglismy wszyscy od tematu.
To nie temat zycia poczetego ,wracamy do tematu

[ Ostatnio edytowany przez: ewamik 03-04-2013 11:57 ]

Do góry stronyOffline

marklar666

Post #4 Ocena: 0

2013-04-03 11:57:29 (12 lat temu)

marklar666

Mężczyzna

Z nami od: 20-03-2008

Cytat:

2013-04-03 11:46:53, Judyta80 napisał(a):
Ktoś powiedział " Wszyscy, którzy popierają aborcję, zdążyli już się urodzić..."

Mocny argument. Trudno sie z nim nie zgodzic.

Przy okazji przypominam sie z pytaniem zadanym na poprzedniej stronie. Watku nie opuscilas, wiec prosilbym jeszcze raz o odpowiedz. Jesli taka istnieje oczywiscie.

Do góry stronyOffline

sssid1

Post #5 Ocena: 0

2013-04-03 12:12:12 (12 lat temu)

sssid1

Kobieta

Z nami od: 15-03-2013

Moze miec serce i uklad nerwowy, ale to do kobiety powinno zalezec co z tym zrobi, szczegolnie jesli moze zagrozic powaznie jej zdrowiu.
Osobiscie uwazam ze wczesna aborcja ta chemiczna to nie jest jakis tragiczne wyjscie i chyba taumy tez sie zbytnio nie odczuwa, gorzej moze byc z ta mechaniczna tzw skrobanka...
Wiem jedno jesli ja ponownie zajde w ciaze mimo antykoncepcji, mozliwe jest ze zdecyduje sie na aborcje chemiczna, nie chce miec wiecej dzieci, jedno mi wystarczy.

Powracajac do tematu Londonistanu, czy chocby zahaczajac o temat, muzulmanie w takim np. pakistanie swietnie rozwiazuja problem niechcianej ciazy powstalej z gwaltu. Czesto dokonuja ich zdaniem honorowego zabojstwa zgwalconej, w ten sposob pozbywaja sie zarowno kobiety jak i przyszlego ewentualnego dziecka.

Mysle ze dobrym przykladam i pomyslem dla gleboko wierzacych katoliczek byloby tez obrzezanie kobiet.
W ten spodob pozbeda sie pokusy odbywania stosunku, bo nie przyniesie on satysfakcji seksualnej i w koncu bedzie sluzyl do tego co potrzeba czyli rozplodu, a nie grzesznych zabaw..
Taka katoliczka nie mialaby problemu z niechciana ciaza, pokusy nie ma, stosunku wiec takze, a wiec i nie chcianego dziecka. No wyjatki to gwalt ewentualnie.. Nie mowie o mezu bo przeciez w wierze katolickiej cos takiego jak gwalt meza na zonie nie istnieje. To jej obowiazek przeciez, zawsze kiedy pan sobie rzyczy.

Ja proponuje przemyslec!

Do góry stronyOffline

OKidoki444

Post #6 Ocena: 0

2013-04-03 12:29:43 (12 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 10-06-2012

Cytat:

2013-04-03 10:57:56, Judyta80 napisał(a):

Ewamik, dokładnie tak jest. Dziecko chwilę przed urodzeniem nie ma tak naprawdę żadnych praw przysługujących istocie ludzkiej, a sekundę po urodzeniu już tak. To jakaś paranoja.

Ciekawe rzeczy, po raz kolejny, piszesz o Grecji :-)
sorki za ot
Paranoja jest to ze w polsce dzieci urodzone martwe ponizej 1kg sa traktowane jako odpad medyczny-czytaj rodzice nie moga tych dzieci pochowac,a powyzej 1kg juz cialo noworodka traktowane jest jako cialo czlowieka....

[ Ostatnio edytowany przez: OKidoki444 03-04-2013 12:34 ]

[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Alter_Ego

Post #7 Ocena: 0

2013-04-03 13:10:13 (12 lat temu)

Alter_Ego

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 14-04-2010

Cytat:

2013-04-03 10:24:11, marklar666 napisał(a):

Po pierwsze nie rozumiem skad u was to oburzenie slowem Katoland. Wg statystyk kosciola w Polsce ponad 90% Polakow to katolicy (tak, ja tez jestem w tych 90% *ROFL*). Zwyczajne slowo powstale z polaczenia katolik i Poland. Ani jedno ani drugie nie jest obrazliwe.

Ufff, jak dobrze że wyjaśniłeś nam tą prawdę objawioną. Idąc tym tokiem rozumowania nie widzę nic złego w nazywaniu kraju w którym aktualnie zamieszkuje, pakolandem.

Poświęćcie 4 minuty i posłuchajcie co ma do powiedzenia w tym temacie Max który mówi jak jest.

"Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #8 Ocena: +2

2013-04-03 13:19:08 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Uwielbiam go słuchać. Dziennikarz,który jeździł na wojny,jest korespondentem zagranicznym,wie najlepiej jak jest.
I dobrze mówi twierdząc,że obraza uczuć religijnych,to zwykły pic .
Obudźcie się w końcu

Cytat:
Powracajac do tematu Londonistanu, czy chocby zahaczajac o temat, muzulmanie w takim np. pakistanie swietnie rozwiazuja problem niechcianej ciazy powstalej z gwaltu. Czesto dokonuja ich zdaniem honorowego zabojstwa zgwalconej, w ten sposob pozbywaja sie zarowno kobiety jak i przyszlego ewentualnego dziecka.

Mysle ze dobrym przykladam i pomyslem dla gleboko wierzacych katoliczek byloby tez obrzezanie kobiet.
W ten spodob pozbeda sie pokusy odbywania stosunku, bo nie przyniesie on satysfakcji seksualnej i w koncu bedzie sluzyl do tego co potrzeba czyli rozplodu, a nie grzesznych zabaw..
Taka katoliczka nie mialaby problemu z niechciana ciaza, pokusy nie ma, stosunku wiec takze, a wiec i nie chcianego dziecka. No wyjatki to gwalt ewentualnie.. Nie mowie o mezu bo przeciez w wierze katolickiej cos takiego jak gwalt meza na zonie nie istnieje. To jej obowiazek przeciez, zawsze kiedy pan sobie rzyczy. "

Wielu męzczyzn byłoby zawiedzonych. Tylko wtedy czuja się w pełni usatysfakcjonowanych,gdy moga dac przyjemnośc kobiecie.
Nie ironizuj odnosnie głęboko wierzących katoliczek. MOzna byc wierzacym i lubić sex. Zresztą nasz Papież napisał ksiązkę o spełnieniu w sexie i roli kobiety.
A jesli chodzi o temat,to jakoś nie widze,żeby Muzułmanin sr..ł w swoje gniazo. Jesli nie chce być muslimem,to nim nie jest ale nie gada.
O tak,Islamiści bardzo szanują ateistów i ludzi obojetnych na wiarę....zabija ich na końcu-słowa znajomego,który był na misji w Afganistanie.
Tak czy siak,jesli będziemy obojetni na Islam,to za kilkanascie lat nas to zaleje. Tu juz powoli dochodzi do władzy. Myślę,że za jakieś 20-lat w UK nie bedzie można swobodnie chodzic ubranym.
Większośc będzie musiałą załozyc burkę,byc może bęziemy słyszec z megafonu nawoływania do modlitwy w meczecie.W szkole tez wprowadza obowiązkowa nauke o Islamie.
Już teraz widzimy policjantów w turbanie,juz jeden stoi pod Bukingham. Idziemy z duchem czasu.
Myslę,że za 10lat do Polski zaczna najeżdżac Muslimy.
Unia bedzie kazać nam ich tolerować, tzw.poprawnośc polityczna i kulturowa.
Oni mogą łazić w szmatach,w turbanach ale my nie możemy mieć krzyżyka na szyi.
Pamiętam jak w szkole jezykowej jedna Somalijka pociągnęła mnie za krzyzyk i kazała zdjąc,bo bluźnie i ja obrażam.
Natomiast druga kilka dni później rozłozyła w klasie kawałek szmaty i zaczeła bic pokłony. Myślę,że zrobiła to na złość.
Kazałam jej wyjść,bo ta było miejsce do modlitw.
Powiedziała,że jestem rasistką. Cóż za piekne słowo-RASISTA.
Cokolwiek powie się naprzeciw,to uzywaja tego magicznego słowa.
Od kiedy większośc na się dostosowac do mniejszości?

[ Ostatnio edytowany przez: ewamik 03-04-2013 14:26 ]

Do góry stronyOffline

marklar666

Post #9 Ocena: 0

2013-04-03 14:15:03 (12 lat temu)

marklar666

Mężczyzna

Z nami od: 20-03-2008

Cytat:

2013-04-03 13:10:13, Alter_Ego napisał(a):
Idąc tym tokiem rozumowania nie widzę nic złego w nazywaniu kraju w którym aktualnie zamieszkuje, pakolandem.

Skoro mieszkasz w Pakistanie to jak najbardziej. W przeciwnym razie pomylily ci sie toki rozumowania.

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #10 Ocena: 0

2013-04-03 14:28:11 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

W takim razie Katoland ,to również Brazylia,Meksyk,Argentyna, Hiszpania, Portugalia,Włochy, Polska itd?
Nowy kontynent-Katoland,tak?

Skoro Ci sie nie podoba Polska ani nasza wiara,to nie obrażaj nas.
Zachowaj to dla siebie.

[ Ostatnio edytowany przez: ewamik 03-04-2013 14:28 ]

Do góry stronyOffline

Strona 34 z 45 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 33 | 34 | 35 ... 43 | 44 | 45 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,