MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zwróciło moją uwagę.

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dwunasty

Post #1 Ocena: +3

2017-09-04 12:56:41 (8 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Mamy na forum wiele działów tematycznych. Do jednych zaglądamy do innych nie. Jednego interesuje sport a innego np. budownictwo. Bardzo często z racji obowiązku przeglądam rożnego rodzaju tematy na forum niekoniecznie związane z moimi zainteresowaniami i spotykam tam ciekawe posty. Wyczytuje rzeczy o których nie miałem pojęcia a mogą się przydać np. w codziennym życiu.
Stąd pomysł na ten temat.
Jeśli natraficie w "swoich" tematach na jakąś ciekawostkę, przydatne info a uważacie iż moze się to przydać innym zacytujcie post w tym temacie i podajcie link do dyskusji w której ten post się znajduje.
Nie chodzi o to kto pisze ale o treść.
Zainspirował mnie do założenia tego tematu ten wątek i ten post.

http://www.mojawyspa.co.uk/forum/82/61331/zadaszenie-tarasu-kontra-sasiad

Cytat:

Normalnie masz prawo postawic sobie conservatory a nawet murowana przybudowke w ogrodzie jako permitted development. Warunkiem jest nie przekroczenie wysokosci 3m oraz glebokosci( od tylnej sciany domu w kierunku ogrodu) tez 3m. Sciany boczne , eventualnie rynny , nawisy daszkow itp. musza byc w calosci na Twoim terenie.
Sasiad nie moze wtedy nic zamieszac.

Wysokosc daszku masz ok.(drzwi 2m + 7 cegiel powyzej daje 2,5m.)
Niestety w tym przypadku poszedles z daszkiem troche za daleko w ogrod . Widze ,ze to cos okolo 3.6m.(dwa przesla plotu po 1.8m).
Mozesz to cofnac do 3m i wtedy spokojnie czekac na inspekcje z councilu.

Zeby zachowac dobre relacje z sasiadem/pokazac dobra wole , mozna dac mu wiecej swiatla przelamujac daszek metr od plotu tak jak na fotce:

Obrazek

edit:
Zauwazylem reflektor nad drzwiami prawie dotyka daszku. Ta lampa ma 300-500w. W minute sie rozgrzewa do czerwonosci. Nie wroze tej drewnianej konstrukcji dlugiego zywota. *SORRY*

Az sobie włączyłem subskrypcje tego tematu.

O takie właśnie posty i tematy chodzi aby tutaj wrzucać i ewentualnie zainspirować innych do dyskusji we wskazanym temacie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2017-09-08 16:36:09 (8 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Wiza do USA

Cytat:

Przechodzilem procedure o wydanie wizy biznesowej niespelna 2-3tyg temu.
Sprawa jest dosyc prosta.
Musisz zaczac od wypelnienia wniosku DS160 i oplaceniu wizy (platnosci dokonujesz karta - mozesz poprosic firme o to zeby Ci ja oplacila uzywajac karty firmowej, lub zaplac sama i okaz rachunek w ksiegowosci firmy) dodatkowo do wniosku dolacz zdjecie cyfrowe wg pozadanego formatu. Jesli skorzystasz z uslugi fotografa rowniez przedstaw rachunek firmie.
Kiedy juz to zrobisz rezerwujesz wizyte w ambasadzie. Przygotuj sobie od ok 2-4h wolnego czasu.
Koniecznie zabierz ze soba tzw zaproszenie strony amerykanskiej oraz list od pracodawcy w ktorym motywuje on koniecznosc wyslania Cie na druga strone wody.
Po tym wszystkim skladasz odciski palcow na wniosku, odbywasz rozmowe z konsulem i idziesz do domu. Jesli dostaniesz wize, konsul poinformuje Ci ze w przeciagu kilku dni dostaniesz z powrotem paszport (zwroca kurierem).
Powodzenia !

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,