Str 47.3 z 131 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
galadriel |
Post #1 Ocena: 0 2010-03-23 14:31:19 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat:
2010-03-23 14:18:33, sniper00 napisał(a):
spróbuj się uwolnić spod tego jarzma, w którymś z państw islamskich...tam jedyna wolność to śmierć...
wiem,ale oni nie respektuja naszych wartosci czy tez praw,o czym zreszta juz rozmawialismy przy okazji Twojego tematu:"barbarzyncy..."
Cytat: czekam teraz na kolejne baśnie i baje, może być nawet kasztelan Mirmił i jego dzielni woje - Kajko i Kokosz! Potem chronologicznie przez ,,Smoka Wawelskiego'', ,,Popiela'' , ,,Wandę co Niemca nie chciała
he he 'jak to ze lnem bylo',a swoja droga gdzie teraz mozna te komiksy zdobyc,wie ktos moze?
(wcale nieglupi pomysl  tak poza tym,
zeby od tego zaczac,a dopiero potem przejsc do Szekspira-w ramach oswajania z nasza kultura i wartosciami
tak sobie glosno mysle...  )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|

|
|
|
WinstonSmith |
Post #2 Ocena: 0 2010-03-23 14:41:15 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 01-12-2009 Skąd: aa |
Cytat:
2010-03-23 14:10:06, sniper00 napisał(a):
W deklaracji praw człowieka mamy zapis że rodzimy się wolni....doprawdy?
W pl urodziłem się jako "niewolnik" religii katolickiej, skazany przez rodziców na chrzest i sakramenty...wbrew mojej woli, nawet mówiłem w prost, że nie wierzę od dziecka, nie robiło to na nikim wrażenia, liczyła się sztuka, trzeba było to odpękać bo tak robią wszyscy...czy doprawdy można być wolnym, gdy jest się skazanym na religię już od dziecka? Gdy od dziecka za zgodą konstytucji, właśni rodzice nas indoktrynują?
Są ludzie którzy potrafią się przeciwstawić i żyć po swojemu, wielu jednak nie jest wstanie podołać i posłusznie żyje z doktryna religijną, nawet w brew sobie... [ Ostatnio edytowany przez: <i>sniper00</i> 23-03-20
10 14:17 ]
nawet Ciebie ochrzcili ??, okropne, i nie broniłeś się?
a mnie rodzice zmuszali do chodzenia do szkoły i odrabiania lekcji i co najgorsze  do wynoszenia śmieci, Ihr Präsident, unser Premierminister,
Ваш премьер-министр, наш президент,
czy m
|

|

|
|
|
Post #3 Ocena: 0 2010-03-23 14:49:39 (15 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|

|
|
WinstonSmith |
Post #4 Ocena: 0 2010-03-23 17:18:28 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 01-12-2009 Skąd: aa |
Cytat:
2010-03-23 14:49:39, sniper00 napisał(a):
... no widzisz winstonie, ja do szkoły chodziłem bo chciałem, a na religię nie, bo miałem ją gdzieś i to bardzo głęboko gdzieś...dlatego było z tego powodów sporo zgrzytów, pomiędzy mną, rodzicami i "wierzącymi" w klasie, którzy nie rozumieli, że można nie wierzyć w te bajki...no ale widzę, że ty wolisz religię od nauki...nie dziwie się, widać to w Twoich postach..nie trzeba myśleć, wystarczy przytakiwać i powtarzać to samo co inni i sukces murowany, akceptacja innych też...super... [ Ostatnio edytowany przez: <i>sniper00</i> 23-03-2010 14:50 ]
uprzejmie zapraszam NaukaIhr Präsident, unser Premierminister,
Ваш премьер-министр, наш президент,
czy m
|

|

|
|
|
Post #5 Ocena: 0 2010-03-23 20:41:45 (15 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|

|
|
|
ewamik |
Post #6 Ocena: 0 2010-03-24 09:45:03 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Nie wiedziałam gdzie to wkleić tak więc tu znalazłam miejsce:
*Australijski premier
"Muzułmanie, pragnący żyć według prawa szariatu, mają opuścić Australię. Australijski rząd, analizując w środę problemy bezpieczeństwa, wskazał na islamskich radykałów jako czynnik zwiększający prawdopodobieństwo zamachów terrorystycznych. W dodatku premier Kevin Rudd oburzył część australijskich muzułmanów mówiąc tego samego dnia, że popiera monitoring tamtejszych meczetów przez służby specjalne. "To imigranci, nie Australijczycy, muszą się
dostosować*. *Przyjąć tutejsze zwyczaje, albo stąd wyjechać. Take it, or leave it! - oświadczył Kevin Rudd."Mam już dość tego ogólnonarodowego zamartwiania się, czy my przypadkiem nie uchybiamy innym lub ich kulturze. Od czasów ataku terrorystycznego na Bali zetknęliśmy się z wielkim przypływem uczuć patriotycznych u większości Australijczyków.
Akceptujemy odmienne przekonania religijne, nie pytając o powody, dla których zostały wybrane. W zamian jednak oczekujemy akceptacji naszej wiary, harmonijnego współistnienia z nami oraz pokojowego korzystania z
przysługujących praw. To jest nasz kraj. Na naszej ziemi obowiązuje nasz styl życia.
Nie zmuszaliśmy nikogo do przyjazdu. Przybyłeś z własnej woli. Wobec tego zaakceptuj kraj, w którym ty też zostałeś "zaakceptowany" - powiedział australijski premier.
|

|

|
|
ewamik |
Post #7 Ocena: 0 2010-03-24 09:46:15 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
i dlatego mój mąż chce wyjechac do AUstralii
|

|

|
|
galadriel |
Post #8 Ocena: 0 2010-03-24 10:04:52 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
dokladnie oddal poglady wielu osob,nie tylko Australijczykow Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|

|
|
ChrisCov |
Post #9 Ocena: 0 2010-03-24 11:47:37 (15 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2008 Skąd: Coventry, West Midlands |
Cytat:
2010-03-24 09:46:15, ewamik napisał(a):
i dlatego mój mąż chce wyjechac do AUstralii
Moi znajomi też chcą wyjechać do Australii. Ona jest pielęgniarką i stara się o kilka dodatkowych kursów. Twierdzą, że w Australii jest tańsze jedzenie i trochę większe zarobki. Powiedzieli mi też, że Australijczycy wolą ściągać chrześcijan, bo mają duży problem z muzułmanami i nie chcą, by ich kraj przypominał the UK.
Natomiast od Anglików z pracy dowiedziałem się, że jeśli ktoś chce wyemigrować do Australii, najlepiej to zrobić przed 40-stką, bo potem musi wwieźć równowartość 200,000 funtów. Suma wydaje mi się trochę kosmiczna. Poza tym ze względu na klimat Austalijczycy nie są tak zabiegani w pracy. Nie ma żadnych norm, itp. A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|

|

|
|
cristal |
Post #10 Ocena: 0 2010-03-24 13:27:51 (15 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2010 Skąd: TU |
Cytat:
2010-03-24 09:45:03, ewamik napisał(a):
Nie wiedziałam gdzie to wkleić tak więc tu znalazłam miejsce:
*Australijski premier
"Muzułmanie, pragnący żyć według prawa szariatu, mają opuścić Australię. Australijski rząd, analizując w środę problemy bezpieczeństwa, wskazał na islamskich radykałów jako czynnik zwiększający prawdopodobieństwo zamachów terrorystycznych. W dodatku premier Kevin Rudd oburzył część australijskich muzułmanów mówiąc tego samego dnia, że popiera monitoring tamtejszych meczetów przez służby specjalne. "To imigranci, nie Australijczycy, muszą się
dostosować*. *Przyjąć tutejsze zwyczaje, albo stąd wyjechać. Take it, or leave it! - oświadczył Kevin Rudd."Mam już dość tego ogólnonarodowego zamartwiania się, czy my przypadkiem nie uchybiamy innym lub ich kulturze. Od czasów ataku terrorystycznego na Bali zetknęliśmy się z wielkim przypływem uczuć patriotycznych u większości Australijczyków.
Akceptujemy odmienne przekonania religijne, nie pytając o powody, dla których zostały wybrane. W zamian jednak oczekujemy akceptacji naszej wiary, harmonijnego współistnienia z nami oraz pokojowego korzystania z
przysługujących praw. To jest nasz kraj. Na naszej ziemi obowiązuje nasz styl życia.
Nie zmuszaliśmy nikogo do przyjazdu. Przybyłeś z własnej woli. Wobec tego zaakceptuj kraj, w którym ty też zostałeś "zaakceptowany" - powiedział australijski premier.
co za madry czlowiek..
pewnie dla wiekszosci tu zebranych fanatyk tak jak ja
|

|

|
|