Str 3 z 4 |
|
---|---|
biznesmen1 | Post #1 Ocena: 0 2009-11-11 22:16:35 (16 lat temu) |
Z nami od: 15-01-2008 |
tutaj znajdziecie wszystko na ten temat http://uk-rezydent.com/
|
anetafw | Post #2 Ocena: 0 2009-11-12 08:13:04 (16 lat temu) |
Z nami od: 11-11-2009 Skąd: King's Lynn |
biznesmen, na Twoim linku co podales, rowniez nie ma wymaganych przeze mnie informacji. Cos nowego bylo, to to, ze malzenstwa placa 850f za wspolny wniosek (masakra...).
Superlover, zalamalam sie pod Twoim postem ![]() ![]() Wiec musialam sie uciec do proscejszego fortelu i wymyslilam posta 'NAPISZE INACZEJ'. Prawda, moglam dodac jakas aluzje typu: 'zalozmy, ze' lub 'przypuscmy, ze ', prawda... Sorry, moj blad ![]() Agalon dzieki, o to mi chodzilo. I jeszcze jedno PRZYPUSZCZAJACE, ZAKLADAJACE pytanie. PRZYPUSCMY, ZALOZMY ( ![]() Czy w tym wypadku dziecko po kim 'oddziecziczy' obywatelstwo? Czy Maz rowniez moze dostac automatycznie , czy musi sam aplikowac wniosek? Bo przeciez jestesmy juz malzenstwem. Mam nadzieje, ze napisalam jasno? ![]() [ Ostatnio edytowany przez: anetafw 12-11-2009 08:13 ] |
AGALON | Post #3 Ocena: +1 2009-11-12 09:27:16 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Brytyjka stac sie nie mozesz, co najwyzej Polka z obywatelstwem brytyjskim
![]() paszport brytyjski dostanie dziecko, gdyt w momencie jego narodzin przynajmniej jedno z rodzicow, bedzie mialo obywatelstwo. (brytyjskie).Maz nie dostanie tak od razu,tylko dlatego ze jestescie malzenstwem. Wiekszosc odpowiedzi na Twoje pytania znajdziesz w podreczniku "life in the United Kingdom" - w tym,ktory zawiera wszystkie niezbedne info do zaliczenia testu,przy staraniu sie o obywatelstwo.Ale to zapewne juz wiesz, skoro zamierzasz sie o nie starac. Cytat: I czy jesli juz bedziemy mieli obywatelstwo a pojawi sie dziecko, to bedzie dzialalo prawo krwi czy ziemi?
Prawo krwi! |
anetafw | Post #4 Ocena: 0 2009-11-12 09:43:56 (16 lat temu) |
Okej, wiec podsumujmy.
1 opcja - jestesmy polskim malzenstwem, nie mamy dzieci. - skladamy oboje wniosek, oboje dostajemy obywatelstwo brytyjskie, potem rodzi sie dziecko, wystepujemy o paszporcik brytyjski dla niego - dostaje. - jedno z nas sklada wniosek. dostaje paszport brytyjski, rodzi sie dziecko, bedzie mialo paszport polsko-brytyjski, natomiast drugie z malzonkow pozostanie tylko przy polskim, chyba ze sam wystapi o naturalizacje. 2 opcja - jestesmy polskim malzenstwem, mamy dzieci. - oboje skladamy wniosek, uzyskujemy obywatelstwo. potem aplikujemy wniosek o paszport dla dzieci - dostaja go. - jedno z nas sklada wniosek, dostaje paszport brytyjki. I na tym sie konczy. Obywatelstwa nie uzyskaja ani drugi z malzonkow, ani dzieci. Dobrze rozumuje? |
AGALON | Post #5 Ocena: 0 2009-11-12 09:48:31 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie do konca.Moze lepiej zrozumiesz jak przecztasz:
http://www.mojawyspa.co.uk/pytania/45/Obywatelstwo-brytyjskie albo odwiedzisz zrodlo. |
|
|
anetafw | Post #6 Ocena: 0 2009-11-12 09:50:51 (16 lat temu) |
Czytalam i to i to po kilkanascie razy. I oglupialam, dlatego pisze tutaj.
Moze przeczytam jeszcze raz za pare lat, moze bede trzezwiejsza na umysle :/// eidt: Ale ja pominelam całą procedure uzyskania tego obywatelstwa, bo to juz przewalkowane. Mnie zalezy tylko o kwestiach paszportu wzgledem malzonkow i dzieci. Nic więcej. [ Ostatnio edytowany przez: anetafw 12-11-2009 10:22 ] |
anetafw | Post #7 Ocena: 0 2010-06-08 10:13:09 (15 lat temu) |
Dobra,
kolejne pytanie. Czytałam wcześniej na stronach urzędowych, że musisz udowodnić, że stać Cię na samodzielne utrzymanie w Anglii bez pobierania zasiłków od państwa. No ok, nie pobieram żadnych zasiłków - dobrze zarabiam z Mężem, poza jednym, bo mi się po prostu należy - Disability Living Allowance. Czy ten zasiłek również 'anuluje' prawo do obywatelstwa?? Od siebie - czekam na odpowiedź z Home Office w tej kwestii, ale na boku chciałabym również poznać zdania ludzi, którzy mieli z tym do czynienia. |
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2010-06-08 10:36:46 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Zasilki nie "anuluja" Twojego prawa do wystapienia o obywatelstwo. Gdybys nie miala prawa pobierac tych zasilkow to nie dostalabys ich.
Pracujac normalnie i spelniajac inne kryteria (rejestracja WRS) mozesz normalnie stac sie stalym rezydentem UK, a potem wystapic o paszport. Carpe diem.
|
anetafw | Post #9 Ocena: 0 2010-07-14 17:04:25 (15 lat temu) |
Ok,
rezydencik w drodze ![]() jeszcze raz dziekuje ! ![]() |
tofik78 | Post #10 Ocena: 0 2010-09-12 09:29:24 (15 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: BS |
hej czy ktos skorzystal z uslug Nationality Checking Service? czy moglibyscie sie podszielic opiniami na temat uslug? czy te "firmy" biora odpowiedzialnosc za odrzucona aplikacje po ich sprawdzeniu?
Dzieki z gory za info Pozdrawiam |