MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 5 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

reivilo

Post #1 Ocena: 0

2009-06-21 13:50:53 (16 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Ale na pocieszenie napisze tak autorka watku ma w nosie rady czy informacje tu wypisane ale..... nie jedna mama przeczyta w przyszlosci i z pewnascia bedzie jej latwiej zrozumiec ze tutejsza szkola dziala odrobine inaczej niz w pl...wiec tak czy siak .....ktos pewnie z tego skorzysta:-]
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2009-06-21 13:55:44 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Z braku wygodnych odpowiedzi na pytania, autorki usunela swoje konto. Teraz tylko trzeba odczekac pare miesiecy, jak pojawi sie nowy temat, ze pracownicy z Social Services przychodza i dyktuja na temat wychowania dziecka, ostrzegaja wizja z rodzina zastepcza etc.

Mam nadzieje, ze sie myle, ale jak autorce po polsku odpowiedz nie pasowala, to nie sadze, zeby jej po angielsku bardziej sie podobalo to co uslyszy od SSD, jak szkola zglosi.

A tak z innej beczki....nie pamietam watka, w ktorym wszyscy wypowiadajacy sie mowili takim zgramym tonem.
Ada

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #3 Ocena: 0

2009-06-21 14:02:09 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-06-21 13:55:44, Adacymru napisał(a):
Z braku wygodnych odpowiedzi na pytania, autorki usunela swoje konto.

Skorzystała z ostatniego bezsensownego "usprawnienia" wprowadzonego przez administrację czyli możliwości usuwania konta.
Ktoś poda wątek, ludzie się napiszą na kilka stron, a wtedy ten ktoś usuwa konto pokazując w ten sposób: mam was wszystkich w ....
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2009-06-21 14:12:19 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Ee, bo pewnie troche sie wstyd kobiecie zrobilo, moze jednak przemysli, jak troche ochlonie, moze jej maz troche wiecej rozsadku znajdzie...
Konto mozna wykasowac, dobrze ze post zostaje, bo wiadomo o co chodzi w odowiedziach.

Do góry stronyOnline

Post #5 Ocena: 0

2009-06-21 14:14:25 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2009-06-21 14:18:56 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2009-06-21 14:26:16 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Bo to nie byla pomoc :-o.
Pomoca mialaby byc stala opieka jezykowa nad zalozycielka watku, stala gotowosc do tlumaczenia i wspierania, niezaleznie od wlasnych zajec, obowiazkow, oczywiscie nieodplatnie.
I to pewnie by sie okazalo zbyt malym wkladem "pomocy rodakowi".
I nijak sie nie dalo przetlumaczyc, ze jest to niemozliwe, za to byl zalew pretensji i oskarzen o materialny stosunek do zycia ;-).

Do góry stronyOnline

katarzyna85

Post #8 Ocena: 0

2010-02-25 22:42:46 (15 lat temu)

katarzyna85

Kobieta

Z nami od: 21-05-2009

a jednak watek sie przydal,ja mialam taki wezwanie do szkoly poniewaz moj syn czesto opuszczal szkole,tylko nie z powodu z mi sie nie chcialo,lub ze wyjezdzalam,niestety syn odkad zaczol szkole rozniez zaczol chorowac:(i ma opuszczone juz ze 30 dni..jak nie wiecej tylko u mnie roznica jest taka ze kiedy chorowal zawsze chodzilam do lekarza,wiec mam udokumentowane dlaczego syna nie bylo,dyrektor szkoly wyjasnil co i jak ze musimy dzwonic za kazdym razem kiedy maly nie przyjdzie u juz jest ok..

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-02-26 12:15:26 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

dzamulina

Post #10 Ocena: 0

2011-01-10 14:12:23 (14 lat temu)

dzamulina

Kobieta

Z nami od: 07-06-2009

Temat dla mnie w sam raz. Mój syn nie poszedł dziś do szkoły z powodu bólu brzucha. Zawiozłam tylko córę. Ona tez kiedyś nie była 2 dni pod rząd z tegoż samego powodu. Rożnica jest taka że gdy ona nie poszła nic nie zgłosiłam do szkoły ale też i szkoła nie dzwoniła. Dzisiaj o tym ze syn został w domu przy okazji weszłam na recepcję i zostawiłam informacje. Nie wiem czy przez to że wtedy jak córa nie była w szkole będą jakieś konsekwencje w przyszłości? Wtedy nie wiedziałam że trzeba dzwonić i informować natychmiast. Moje dzieciaki do angielskiej szkoły chodzą dopiero od końca listopada. Także są można powiedzieć są "świeżakami". Chodzą do secendary. W szkole nie ma innych polskich dzieci, ani nauczycieli. Syn który jest w 9 klasie twierdzi że już się zaaklimatyzował. Córka jest w 7-ej i mam z nią wielkie problemy. Powód oczywisty- język angielski. Ona jest bardzo wstydliwa i zamknięta w sobie. Czasami płacze. Prosi mnie żeby przenieść ją do innej szkoły gdzie są polskie dzieci. W domu dużo z nią rozmawiam, pocieszam jak mogę. Tłumaczę jak ma mówić po angielsku jak ma jakiś problem lub piszę karteczki do nauczycieli. Tylko ze ona się tak wstydzi że nawet ich nie pokazuje. Nie wiem co robić czy przetrzymać te je jej smutki, że z czasem wszystko przejdzie czy jednak starać się o zmienienie jej tej szkoły. Do tej ma dobry dojazd i przystanek blisko domu, do tej gdzie są polskie dzieciaki dojazd kiepski i ciężko się dostać bo to katolicka szkoła. Nie wiem czy nawet byłaby możliwość przeniesienia jej w środku roku szkolnego. Nie wiem co robić? Jak Wy drodzy rodzice radziliście sobie ze smutkami i stresem Waszych dzieci gdy rozpoczynały angielską szkołę? Moje po szkole przerabiają ze mną słówka prawie w każdy dzień.Myślę też o tym zeby pozbyc się Polskiej Tv i zostawić angielską. Żeby angielski był wszechobecny w domu. Moja koleżanka powiedziała mi że przesadzam, ze dzieciaki i tak załapią jezyk a zabierając im Polską TV skrzywdzę je bo zabiore im taką cząstkę z Polski. Moja druga koleżanka z kolei krytykuje też to że siedzę z dziecikami nad słowkami, bo jej jakiś nauczyciel powiedział że nie ma co naciskać w domu jeszcze z językiem, bo w szkole zupełnie im wystarczy. I bądź tu mądry. Ile Waszym dzieciaczkom zeszło czasu aż się zaaklimatyzowały w nowej szkole i jakimi sposobami staraliście się im pomagać? Ja dodatkowo odwożę dzieciaki do szkoły ( czy jestem zbyt przewrażliwiona )ale tylko ze względu na córę , same wracają.

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,