taka roznica, ze w przypadku netflixa placisz tylko za owego netflixa wlasnie. no i internet.
w przypadku pakietu tv, placic trzeba za pakiet (tv + broadband + niekiedy line rental) a na koniec jeszcze 145 funciakow rocznie

tyle tej roznicy

Str 3 z 5 |
|
---|---|
Zygmunt_Merytor | Post #1 Ocena: 0 2018-09-07 17:08:43 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2018 Skąd: Edinburgh |
hej ZlotaPderla,
taka roznica, ze w przypadku netflixa placisz tylko za owego netflixa wlasnie. no i internet. w przypadku pakietu tv, placic trzeba za pakiet (tv + broadband + niekiedy line rental) a na koniec jeszcze 145 funciakow rocznie ![]() tyle tej roznicy ![]() A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.
|
ZlotaPerla | Post #2 Ocena: 0 2018-09-07 17:46:15 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-09-07 17:08:43, Zygmunt_Merytoryczny napisał(a): hej ZlotaPderla, taka roznica, ze w przypadku netflixa placisz tylko za owego netflixa wlasnie. no i internet. w przypadku pakietu tv, placic trzeba za pakiet (tv + broadband + niekiedy line rental) a na koniec jeszcze 145 funciakow rocznie ![]() tyle tej roznicy ![]() Ale ja mam Angielska Freeview wiec za nia nie place - wszystkie telewizory podpiete, za internet to kazdy raczej placi czyli to nie gra w tym wszystkim roli. A za polska place 50zl. mies. czyli okolo 10 funtow, ale mam ze 100 kanalow I ogladam kiedy chce I co chce + na zywo sporty wszelakie co moj maz lubi + BBC Iplayer I internet w telewizorach jak mi sie chce, ale raczej mi sie nie chce. Wiec o co tyle krzyku o te marne 150 funtow, jak I tak trzeba za cos placic bo inaczej sie nie da. Nigdy nie placilam tu za zadne pakiety tv. bo I po co? |
darraj | Post #3 Ocena: 0 2018-09-07 18:15:27 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-09-07 17:46:15, ZlotaPerla napisał(a): A za polska place 50zl. mies. czyli okolo 10 funtow, ale mam ze 100 kanalow. Nigdy nie placilam tu za zadne pakiety tv. bo I po co? To jest to co nazywane jest pakietem. ![]() Wasza dyskusja przypomniala mi pewnego satyryka i jego cykliczny program: ![]() A to dla nieukmatych: ![]() "We're all mad here" Mad Hatter
|
ZlotaPerla | Post #4 Ocena: 0 2018-09-07 19:19:51 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Mialam na mysli nagielskie pakiety
![]() ![]() A dyskusja faktycznie bez sensu, nie chcesz placic licencji a placic za cos innego twoja sprawa. Ja na komputerze "pracuje" non stop w domu przy wlaczonym telewizorze, inaczej by sie nie dalo ![]() |
andyopole | Post #5 Ocena: 0 2018-09-07 20:36:02 (7 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2018-09-07 18:15:27, darraj napisał(a): Cytat: 2018-09-07 17:46:15, ZlotaPerla napisał(a): A za polska place 50zl. mies. czyli okolo 10 funtow, ale mam ze 100 kanalow. Nigdy nie placilam tu za zadne pakiety tv. bo I po co? To jest to co nazywane jest pakietem. ![]() Wasza dyskusja przypomniala mi pewnego satyryka i jego cykliczny program: ![]() A to dla nieukmatych: ![]() Do dzisiaj pamietam jego skecz w TV gdy mialem chyba z kilkanascie lat. Otoz, Profesor Mniemanologii Stosowanej, do szklanki z czystym spirytusem wbija kurze bialko, sprwnie oddzielajac je na ekranie od zoltka. Bialko natychmiast sie scina a Pan Profesor Jan Tadeusz zwawo wypija powstaly w szklance koktajl, do dna! Teraz nie mam czasu ale w domu sprobuje znalezc to gdzies na YT. Chyba ze ktos bystry mi pomoze I poszuka. ![]() |
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2018-09-07 22:15:45 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: Wiec o co tyle krzyku o te marne 150 funtow, jak I tak trzeba za cos placic bo inaczej sie nie da. Nigdy nie placilam tu za zadne pakiety tv. bo I po co? Te 150 funtow przez lata ladnie sie sumuje, u mnie juz 1650 funtow. Alez oczywiscie, ze da sie nie placic za nic, gdy nie oglada sie TV ![]() Ja place za Amazon Prime, glownie dla przesylek, a filmy i muzyka sa bonusem. Carpe diem.
|
Post #7 Ocena: 0 2018-09-07 22:42:26 (7 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Cytat: 2018-09-07 19:19:51, ZlotaPerla napisał(a): Mialam na mysli nagielskie pakiety ![]() ![]() A dyskusja faktycznie bez sensu, nie chcesz placic licencji a placic za cos innego twoja sprawa. Ja na komputerze "pracuje" non stop w domu przy wlaczonym telewizorze, inaczej by sie nie dalo ![]() Ja jestem podobna do ZlotejPerly pod wzgledem telewizji, lubie miec w domu i jestem w stanie odzalowac te £12 z groszami ktore co miesiac schodza mi z konta. Lubie rozpoczecie dnia kubkiem kawy z kostka cukru i morzem mleka z telewizorem zalaczonym na stacje z wiadomosciami. I podoba mi sie ze te wiadomosci sa czesciowo lokalne, dzieki temu kiedys donioslam sprzedawcy w pobliskim Tesco rano ze poprzedniego dnia byly strzaly obok jego najblizszej stacji o czym nawet nie wiedzial. (Wiem gdzie mieszka bo mi mowil kiedys zapraszajac do siebie, widocznie wygladam na osobe ktora odwiedza okolicznych facetow po domach.) Z Polskiej telewizji nie wiedzialabym duzo o okolicy. Oczywiscie mozna wszystko wyczytac z gazet i z internetu ale ja lubie np poogladac sukienki i fryzury spikerek i spikerow ![]() Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|
ZlotaPerla | Post #8 Ocena: 0 2018-09-07 23:00:06 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-09-07 22:15:45, Richmond napisał(a): Cytat: Wiec o co tyle krzyku o te marne 150 funtow, jak I tak trzeba za cos placic bo inaczej sie nie da. Nigdy nie placilam tu za zadne pakiety tv. bo I po co? Te 150 funtow przez lata ladnie sie sumuje, u mnie juz 1650 funtow. Alez oczywiscie, ze da sie nie placic za nic, gdy nie oglada sie TV ![]() Ja place za Amazon Prime, glownie dla przesylek, a filmy i muzyka sa bonusem. Przesyłki na Amazonie ponad 20f. są gratis. A telewizja to nie tylko filmy i muzyka ![]() KatyD, też tak uwielbiam z rana obrobić wiadomości z kawką (nie szkodzi, że kawki coraz mniej pijam) i te lokalne chociaż krótkie. I mam nadzieję Richmond, że nie masz kataru siennego, nawet nie wiesz ile 000.000 idzie w śmietnik przez lata, a ile na taśmie do d.. - chyba używasz? czy tylko bidet? bo to też oszczędności pochłania i 000 000 przez lata się nazbiera. I tak można by wieki - LUBIĘ TO PŁACĘ proste - jak lody, czy piwo w knajpie co też kosztuje drożej niż w sklepie, ale jaka frajda ![]() [ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla 07-09-2018 23:09 ] |
AgentOrange | Post #9 Ocena: +1 2018-09-07 23:40:08 (7 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Widziałem ostatnio w BBC News reportaż o imigrantach z Polski którym HO cofnął paszport dla ich dziecka. Są w UK od 11 lat (jak pamiętam) ale ojciec mówił po angielsku jakby przyjechał tydzień temu do UK. Aby nie nauczyć się sensownej wymowy przez 11 lat trzeba być niepełnosprawnym umysłowo lub oglądać tylko Polsat i Koronę Królów... No ale 12 funtów zostaje w kieszeni.
[ Ostatnio edytowany przez: AgentOrange 07-09-2018 23:40 ] |
Richmond | Post #10 Ocena: 0 2018-09-07 23:59:00 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Pomylilam sie, zaoszczedzilam 1950 funtow na braku TV. Zawsze moge to wydac na drogie hotele albo puścić z dymem na Autobahn
![]() Carpe diem.
|