Str 417 z 594 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Misia13 |
Post #1 Ocena: 0 2020-08-01 12:43:02 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
"Ty Misia na zlosc Dudzie, tez sie zaszczepisz na grype"?
Odpowiedz bezposrednia... nie ja sie nie szczepie.
Ostatnim razem bylam szczepiona w 2007 I bylam "sick like a dog".... W kraju, w ktorym mieszlalam i poprzez wykonywana prace.... szczepili wszystkich. Od tego czasu to ja rezygnowalam I statement napisany szedl do "my files" w HR. Tu nie jest obowiazkowe..... jak do tej pory. Zawsze moga wprowadzic obowiazek do pracy... I co wtedy? Chcesz pracowac-szczepionka. Nie chcesz-tam drzwi, bo jestes zagrozeniem dla innych.
Nie wiem jak bedzie?
Ale ja rowniez uwazam na siebie I tam gdzie mnie nie trzeba.... nie ide. Ubieram sie w PPE jak jestem miedzy ludzmi.
Co do Dudy.... to nie interesuje sie polityka Polski. Nigdy nie bralam udzialu w polskich wyborach. Cale dorosle zycie na emigracji.... to co ja wiem?
Zapytac innych?
A tak wogole, to ta szczepionka bedzie I tak "nie dorobiona".... tak na "lapucapu". Za kilka lat dopiero wyjdzie....
Ja tez mam wazny wyjazd w listopadzie.... raczej nie polece.... rozwazam autem, ale mam starego grata, a jak mi sie rozleci gdzies po drodze? Tak powolutku przesuwam na marzec... 🙁
[ Ostatnio edytowany przez: Misia13 01-08-2020 13:02 ]
|

|
 |
|
|
gosian |
Post #2 Ocena: +1 2020-08-01 13:19:26 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Ja lecę za 11 dni i tylko mam nadzieję że Polska nie wprowadzi kwarantanny.. To też nie jest wakacyjny wyjazd tak do końca, bo Mam mnóstwo spraw do załatwienia Opinia moderatora: Post częściowo edytowany. Reszta wypowiedzi przeniesiona do wątku o dentyście. Konefka Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
Misia13 |
Post #3 Ocena: 0 2020-08-01 13:50:20 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Tez mi ten wirus nie na reke.... zaczyna denerwowac. Opinia moderatora: Post częściowo edytowany. Reszta wypowiedzi przeniesiona do wątku o dentyście. Konefka
|

|
 |
|
Misia13 |
Post #4 Ocena: 0 2020-08-01 14:07:52 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2020-01-28 04:59:37, Misia13 napisał(a):
Wielka Brytania nie jest przygotowana na taka epidemie...
Ludzie wpadna w panike... nie lubia jak sie im cos karze... I beda stawka opor jak sie da....
Infection control tez nie za bardzo ... biedny ten NHS.... Maseczki tez moga sie przydac...
Lepiej miec juz w domu..
Moj wpis 6 miesiecy temu....
Maseczki? ....... niby nie trzeba, ze nie pomaga. AHA... kazdy kto mial cokolwiek wspolnego z infection control wie, ze maseczki to bariera...
Swoja droga to przepadly mi 3 przesylki z Chin po 200 maseczek kazda. Zamowione kwiecien, maj. Jak narazie to zwrot za jedna mam, reszta pending.
Ciekawa jestem czy zatrzymane przez customs I odeslane....
Troche doszlo reszte kupilam tu, jak ceny spadly.... jestesmy w trzecim pudelku.
😷
|

|
 |
|
Richmond |
Post #5 Ocena: 0 2020-08-01 14:28:46 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Ja tam ciagle jade na jednej maseczke, ktora udaje, ze nosze tam gdzie zmuszaja. Poza tym spoczywa w kieszeni i jest wymemlana.
Link do posta z forum lotniczego, dyskusja o kwarantannie. Tam jest tabelka średniej liczby zarażeń z ostatnich 7 dni, na 100tys mieszkańców. Na tej podstawie zapadają decyzje, ktory kraj idzie na czarna liste. W tabelce jest tez Polska. Gość, który przygotowuje te tabelkę na potrzeby forum pracuje dla rzadu/parlamentu. Jest bardzo kompetentny.
https://www.flyertalk.com/forum/32573419-post2510.html
Jak ktoś wyjeżdża zagranicę, to warto śledzić ten watek na Flyertalk.
Tabelka:
 Carpe diem.
|

|
 |
|
|
Misia13 |
Post #6 Ocena: 0 2020-08-01 14:39:13 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Hehe... Richmond.
Ja do domu maseczki uzytej nie niose. Wyrzucam jak wychodze ze sklepu... face shield spryskuje spiritusem 80%.
Mozna prosic o link klikany? [ Ostatnio edytowany przez: Misia13 01-08-2020 14:43 ]
|

|
 |
|
galadriel |
Post #7 Ocena: 0 2020-08-01 15:26:13 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
@n’ ucho, w Wyluzowanych punktach, np sprzedaz samochodow, Placowki naukowo- badawcze itp otwarta przestrzen to mozna machnac lapa na maseczki, Ale zapewne jak wroce do jb centre na Ochrone, to tam jest egzekwowane tak jak w sklepach. Osobna sprawa, ze wielu ochroniatzy, to takie muly i nie potrafia sami myslec ani podjac samodzielnej decyzji- jak im ktos powie, ze maja klienci byc w maskach to tak ma byc i koniec. Opinia moderatora: Post częściowo edytowany. Reszta wypowiedzi przeniesiona do wątku o dentyście. Konefka Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #8 Ocena: +1 2020-08-01 18:28:46 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie wiem juz Chris czy mamy wspierac powrot do normalnosci, czy z powodu troski o rodzine juz zupelnie nie mamy prawa wypowiedzi w temacie?
Chcesz jechac do Polski, to jedz, stac cie na kare finansowa chyba, wlicz w koszty.
Ps mnie twoje opisy jedzenia hurtowo batonikow tez malo inspiruja, nie wypominam ci ich, stac mnie rowniez bedzie na empatie jak tobie bliska osoba bedzie zagrozona, moze to kluski dają taką moc...
Ada
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #9 Ocena: 0 2020-08-01 18:29:54 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Temat wyczyszczony z off topów. Wszystkie wypowiedzi przeniesione do tematu http://www.mojawyspa.co.uk/forum/73/61339/Dentysta,20Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
jolantina |
Post #10 Ocena: 0 2020-08-01 19:23:52 (5 lat temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
 Diabla oszukac nie grzech
|

|
 |
|