MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jurny_Jurek

Post #1 Ocena: 0

2019-01-10 05:34:23 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Dobre darraj, duze propsy za to :D

Mam kumpla jeszcze z czasow licka, jest dyrektorem w sanepidzie, z wyksztalcenia chemik po polibudzie, potem robil jeszcze cos z zywieniem na AR. Smieje sie, bo pomijajac czesc szkodliwych substancji - wiekszosc to nazwy i oznaczenia zwiazkow chemicznych naturalnie wystepujacych i spozywanych.

A mnie zelazo spadlo bo w pracy podgryzalem ostro orzechy wloskie, migdaly, pestki dyni. Same w sobie maja mnostwonzelaza ale takze kwas w skorce, ktory chroni je przed gniciem gdy plesnieje skorupka. No i ten kwas ujemnie wplywa na sok zoladkowy a to powoduje zle wchlanianie. Dlatego nalrzy je namoczyc przed jedzeniem. Odkrylem po fakcie. Lekarz mowi - dodaj do diety dobrze wypieczonego steka, burgera i wroc za 7 tyg wypisujac skierowanie na badanie hemoglobiny. Zaprzyjazniony sklep sciagnal atestowana wolowine, 10 dni na tatarach, kiszonym soku z buraka i moczonych orzechach, surowych jajkach, szpinaku, lamb liver. Zamiast 7 tyg juz po 3 zjawilem sie z wynikami - pod gorna granice.

Wiec nie suplementujcie sie zelazem jak mowi niebieskieucho tylko wciagnijta czasem krwisty (a nie wypieczony) stek, soki z buraka, watrobka rzadko, jakis tatar. Przy okazji duzo b12 a tatar polany olejem z orzechow wloskich i lnianych to wspanoala kombinacja zdrowych tluszczy i niezbednych aminokwasow.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

uliness

Post #2 Ocena: 0

2019-01-10 11:15:22 (7 lat temu)

uliness

Mężczyzna

Z nami od: 30-09-2016

Czasem lepiej nawet nie wiedzieć co się je... człowiek by musiał wszystko z lodówki wyrzucić.
Be happy :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

niebieskieucho

Post #3 Ocena: 0

2019-01-14 09:45:57 (7 lat temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Cytat:

2019-01-09 19:41:19, darraj napisał(a):
Nie twierdzę że wszystko na tym łez padole jest cacy, ale śmieszą mnie te wszystkie kampanie anyglutenowe, krucjaty antyszczepionkowe,

Mnie nie smiesza. Dla ilustracji problemu pare linków do wiarygodnych zródel a nie nauki glównego scieku i "prac" kupionych naukowców.
ad antyglutenowe:
http://www.greenmedinfo.com/guide/health-guide-wheat-and-gluten-research

ad antyszczepionkowe:
http://www.greenmedinfo.com/blog/vaccine-bombshell-leaked-confidential-document-exposes-36-infants-dead-after-vacc?utm_source

https://www.aircrap.org/2019/01/12/cdcs-own-expert-vaccine-court-witness-confirmed-vaccines-can-cause-autism-so-they-fired-him-immediately/

https://www.aircrap.org/2019/01/12/cancer-pioneer-martin-gores-sudden-death-from-routine-jab/?fbclid

Cytat:

walka z konserwantami,

Ale z jakimi? Czy przestudiowales informacje o szkodliwosci tych, którymi faszeruja przetworzona zywnosc (np. (dwufofaty, trójfosfaty) i wpedzaja ludzi w choroby? Zreszta nie tylko konserwantami - rakotwórcza carrageenan gum i tysiacami rozmaitych, szkodliwych E- dodatków (np. neurotoksyna dwutlenek tytanu). Nie mam az tyle czasu aby zaprezentowac cala ich litanie.
Cytat:

bezkrytyczna wiara w słowa guru np. Zięba Jerzy. Pisał już Fredro: "Znaj proporcjum, mocium panie".

Nie wiem czym Ci sie narazil ten czlowiek. Jego wiedza medyczna przekracza wiedze niejednego profesora z bozej laski, którzy nie maja pojecia jak leczyc choroby uznane przez medycyne akademicka za nieuleczalne!

Cytat:

Teraz rozwiązanie zagadki z mojego poprzedniego postu,to świństwo to:
Obrazek

Czy ja powiedzialem, ze to swinstwo? Ale przeoczyles np. to:
http://www.greenmedinfo.com/blog/hidden-biopesticide-your-produce

Cytat:

Chemofobia stała się inspiracją dla brytyjskiego nauczyciela chemii Jamesa Kennedy’ego, który po godzinach zajmuje się grafiką komputerową i tworzy plakaty o tematyce naukowej. Ostatnio stworzył on serię plakatów, które pokazują zupełnie naturalne produkty spożywcze wraz z listą ich naturalnych składników chemicznych. Składniki te jednak dla wzmocnienia efektu zostały, tam gdzie to możliwe, opisane za pomocą ich alternatywnych nazw, czyli kodów z tzw. listy E. W taki oto sposób np. wchodzące w skład jagód i mające dużo właściwości zdrowotnych antocyjany pojawiają się na plakacie jako E163. Jak twierdzi Kennedy, celem tego projektu jest walka ze wspomnianym wyżej lękiem, a także pokazanie, iż chemia tak naprawdę jest wszędzie

O tak, chemia jest wszedzie. I to jaka! Ja mówie tylko o szkodliwej. Zauwaz jak szybko wzrasta zachorowalnosc na raka. Juz dzieci po urodzeniu go nabywaja, bo toksyny w organizmie matki bez przeszkód przechodza i kumuluja sie w plodzie.
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

niebieskieucho

Post #4 Ocena: 0

2019-01-14 09:51:30 (7 lat temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Cytat:

2019-01-10 11:15:22, uliness napisał(a):
Czasem lepiej nawet nie wiedzieć co się je... człowiek by musiał wszystko z lodówki wyrzucić.

To jest problem. Dlatego wiekszym bezpieczenstwem jest kupowanie "organic", po naszemu "bio", choc tez nie ma gwarancji, bo w skadnikach nie wymienia sie np. glifosatu, a moze byc obecny w ww. zywnosci.

Do góry stronyOffline

niebieskieucho

Post #5 Ocena: 0

2019-01-14 17:58:47 (7 lat temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

I jeszcze z ostatniej chwili. Kompromitacja polskich naukowców w Sejmie. Slucha sie tego jak powiesci kryminalnej. Dlugie, ale radze zapoznac sie z caloscia (chocby w dawkach podzielonych).

[ Ostatnio edytowany przez: niebieskieucho 14-01-2019 17:59 ]

Do góry stronyOffline

darraj

Post #6 Ocena: 0

2019-01-26 20:15:13 (6 lat temu)

darraj

Konto usunięte

"Ludzie nie świnie, zjedzą wszystko". "Superwizjer" odpali bombę, po której Polakom odechce się jeść

Dziennikarz "Superwizjera" zatrudnił się w jednej z mazowieckich ubojni i na własne oczy przekonał się, jak okrutnym, a jednocześnie dochodowym procederem jest ubój... chorych krów. Tak, chorych! Okazuje się, że mięso bez wymaganych badań trafia do sklepów, a potem na talerze Polaków.
Cały artykuł tutaj.
No cóż, nawet ten materiał nie przekonał mnie do porzucenia mięsnej diety i przejści na dietę chrząszczowo-robaczkową, dość często propagowaną w mediach.
A i jeszcze jedno, materiał jest autorstwa ekipy TVN, nie wiem czy tej od urodzin a.h, dla mnie to nie istotne ale, wiem że są na forum tacy, ktorzy nie trawią tej stacji, więc uprzedzam.:-]
"We're all mad here" Mad Hatter

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2019-05-02 11:30:08 (6 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

kokaina w krewetkach, po plastyku w malżach, to kolejny problem dla smakoszy owoców morza.
Ada

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2019-05-03 20:24:59 (6 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Jakby to powiediec, coraz wiecej nietypowych dodatkow chyba we wszystkim, co trafia do zoladka.
Taki lancuch pokarmowy sobie tworzymy.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #9 Ocena: 0

2019-05-03 20:38:23 (6 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Dlatego nie grilluje na weglu.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2019-05-03 20:41:11 (6 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Pozostajemy przy tradycyjnym ognisku i drewnie lokalnym. Akurat na zimna majowke.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,