Str 7 z 8 |
|
---|---|
ie2ox4-2b | Post #1 Ocena: 0 2017-05-03 20:19:15 (7 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-08-2016 Skąd: Oxford |
Wszyscy robią swój. Musi stać w ciepłym miejscu, przykryty jakąś ściereczką, poszukaj na googlach, nie musisz tak dokładnie pilnować temperatury.
|
cichybob | Post #2 Ocena: 0 2017-05-03 21:17:08 (7 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 08-04-2017 Skąd: Glasgow |
Gluten przenicy, zakloca produkcje insuliny, zwalnia metabolizm, jedzcie tzw. chleb Ezekiela
"Rozpal ogien, a zaskocze Cie kula sniegu."
|
ie2ox4-2b | Post #3 Ocena: 0 2017-05-03 22:19:32 (7 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-08-2016 Skąd: Oxford |
To co znajdziesz obok glutenu jest bardziej, może nie zwalniaczem a przyśpieszaczem... różnych problemów.
|
cichybob | Post #4 Ocena: 0 2017-05-03 22:27:18 (7 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 08-04-2017 Skąd: Glasgow |
Nie jem chleba juz 2 czy 3 lata i czuje sie bardzo dobrze, na sniadanie jakies jajko czy serek wiejski, na weekendy scottish breakfast a nie pajda chleba ktora tylko zalega w zoladku
"Rozpal ogien, a zaskocze Cie kula sniegu."
|
Adacymru | Post #5 Ocena: 0 2017-05-03 22:52:53 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2017-05-03 22:27:18, cichybob napisał(a): Nie jem chleba juz 2 czy 3 lata i czuje sie bardzo dobrze, na sniadanie jakies jajko czy serek wiejski, na weekendy scottish breakfast a nie pajda chleba ktora tylko zalega w zoladku Polecam czosnek, bo mowia ze na pamiec dobry.... Cytat: 2017-05-01 13:11:34, cichybob napisał(a): A ja cos podobnego do tego ponizej, super podklad Smazony boczus na slabym ogniu z organiczna cebulka (zeby bylo zdrowo) i polski chlebek [ Ostatnio edytowany przez: <i>cichybob</i> 01-05-2017 13:13 ]
Ada
|
|
|
cichybob | Post #6 Ocena: 0 2017-05-03 23:00:07 (7 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 08-04-2017 Skąd: Glasgow |
A co mialem powiedziec, to wklejka z netu, zrobilem podobny ale jadlem bez chleba
Takze przepraszam jesli wprowadzilem w blad, zadnego chleba tam nie bylo [ Ostatnio edytowany przez: cichybob 03-05-2017 23:18 ] "Rozpal ogien, a zaskocze Cie kula sniegu."
|
ie2ox4-2b | Post #7 Ocena: 0 2017-05-03 23:24:07 (7 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-08-2016 Skąd: Oxford |
Chyba nam coś tu wciskasz. Ja stwierdzam, że chleb kupny mi nie idzie... a z domowego wypieku... całkiem inny.
|
Zwirska | Post #8 Ocena: 0 2017-05-03 23:35:38 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
To naturalne, że zaczyn sie oddziela. Trzeba go od czasu do czasu zamieszać. Koniecznie dokarmiać bo inaczej bardzo skwaśnieje. Jak pieczesz chleb często to to co użyłaś trzeba uzupełnic. Jak nie to wystarczy 2 łyżki odlać i wsypac świeżej mąki żytniej i wody dolać. Trzymać w lodówce. Cała filozofia.
|
YasminMc | Post #9 Ocena: 0 2017-05-08 15:24:04 (7 lat temu) |
Z nami od: 03-05-2017 Skąd: Harrogate |
Przecież chleb, chlebowi nie równy!!! jak wybierzemy ten pszenny, z wmąki z wysokiego przemiału to pewnie że nie przyniesie korzyści dla zdrowia. Ale taki z ziarnami, pestkami, z mąki pełnoziarnistej?
|
Post #10 Ocena: 0 2017-05-08 15:50:31 (7 lat temu) |
|
Anonim |
Usunięte
|