MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chleb pod lupą

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 4 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kasia_red

Post #1 Ocena: 0

2013-11-07 15:07:40 (10 lat temu)

Kasia_red

Posty: 3813

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Skąd: Londyn

W tym wątku sporo pisalismy o pieczeniu chleba, polecam zajrzeć.

A wracając do pierwszego postu niebieskiegoucha i glutenu, to ja od paru tygodni jestem na diecie bezglutenowej. Okazuje się, że bardzo dużo osób nie toleruje glutenu, nie zdając sobie z tego sprawy. Sporo ludzi też choruje na celiakię, która w ogóle wyklucza spożywanie produktów z glutenem.

Dieta bezglutenowa jest do przeżycia, kombinuję z innymi produktami i odkrywam dziwne rzeczy całkiem nadające się do jedzenia :-]
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

matkapolka

Post #2 Ocena: 0

2013-11-07 16:30:25 (10 lat temu)

matkapolka

Posty: 177

Kobieta

Z nami od: 25-04-2013

Skąd: south east

Jest temat Celiakia-Coeliac.
Celiakia - Coeliac
Dieta bezglutenowa to szerszy temat.
Zapraszam do dyskusji i sprawdzonych przepisów na dietę bezglutenową.
W internecie jest dużo ale najlepsze są sprawdzone przepisy.

[ Ostatnio edytowany przez: matkapolka 07-11-2013 16:32 ]

"Wszyscy jesteśmy ignorantami, tylko każdy w innej dziedzinie." Will Rogers

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2013-11-11 17:02:58 (10 lat temu)

andyopole

Posty: 12806

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Skąd: Oregon

Obrazek

Zeby nie bylo ze tylko chleb potrafie upiec...*DANCE*

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

gosian

Post #4 Ocena: 0

2016-09-18 20:55:08 (8 lat temu)

gosian

Posty: 9828

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Skąd: z domku....

Krótkie pytanie tutaj żeby nie zakładać nowego tematu.
Właśnie upieklam chleb, no i coś mnie pokusiło żeby sprawdzic datę ważności mąki. .niestety przeterminowana. ...długo przeterminowana. ..nawet nie pytajcie :-o
Szkoda mi wyrzucić tego chleba. Czy chleb mimo wszystko jest jadalny? Nie pochoruje się za bardzo? Co myślicie?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Turefu

Post #5 Ocena: 0

2016-09-18 21:02:08 (8 lat temu)

Turefu

Posty: 4026

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Skąd: York

Ja mam prosta zasade: jesli cos pachnie i smakuje normalnie, to znaczy, ze jest jadalne. A temperatura piekanika i tak zabila bakterie.
Jedz smialo.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2016-09-18 21:22:39 (8 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

Mam podobna zasade: wyglada ok, smakuje ok, pachnie ok, to jest ok. Jedynie jajka i kurczaka wyrzucam jak przeterminowane niezaleznie od wygladu.

W dziecinstwie maka z jednego roku na nastepny zostawala do uzycia, nikt daty waznosci nie stemplowal na skrzyni z maka. Przesiewac najlepiej jakby sie cos zgromadzilo, ale nie wyrzucalabym chleba.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #7 Ocena: 0

2016-09-18 21:42:05 (8 lat temu)

gosian

Posty: 9828

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Skąd: z domku....

Nie przesialam ,więc nie wiem czy coś się zgromadziło. Chleb wyszedł lekko gorzki. Teraz nie wiem czy to wina, że nie dodałam mąki pszennej. Mąka przeterminowana to wholemeal.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

ie2ox4-2b

Post #8 Ocena: 0

2016-09-18 21:56:53 (8 lat temu)

ie2ox4-2b

Posty: 909

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-08-2016

Skąd: Oxford

Cytat:

2016-09-18 21:02:08, Turefu napisał(a):
Ja mam prosta zasade: jesli cos pachnie i smakuje normalnie, to znaczy, ze jest jadalne. A temperatura piekanika i tak zabila bakterie.
Jedz smialo.


Bakterie mają to do siebie że zginą pod wpływem... różności, ale to co przerobiły MOŻE być szkodliwe. Może nie oznacza na pewno.
Jeżeli byłoby coś w nieprzesianej mące to gołym okiem byłoby widać. Wołki są dość pokaźne.
Też bym jadł.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #9 Ocena: 0

2016-09-18 22:11:39 (8 lat temu)

krakn

Posty: 40201

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Skąd: Caterham

Cytat:

2016-09-18 21:22:39, Adacymru napisał(a):
W dziecinstwie maka z jednego roku na nastepny zostawala do uzycia, nikt daty waznosci nie stemplowal na skrzyni z maka. Przesiewac najlepiej jakby sie cos zgromadzilo, ale nie wyrzucalabym chleba.


Bo się chleba nie piecze ze świeżej mąki. Mąka musi się wysezonować. Dawniej w piekarniach mieli takie ogromne skrzynie, gdzie wsypywało się worków mąkę i ona musiała leżeć. W starych domach na strychu lub w sieni lub spiżarni też były skrzynie z maką.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

gosian

Post #10 Ocena: 0

2016-09-18 22:16:32 (8 lat temu)

gosian

Posty: 9828

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Skąd: z domku....

To jak długo taka mąka może leżeć? Bo moja to poleżała bardzoooo długo :-8
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mail

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,