MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Oficjalna skarga na GP

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

vole_rover

Post #1 Ocena: 0

2011-07-08 23:34:29 (14 lat temu)

vole_rover

Kobieta

Z nami od: 08-07-2011

Cytat:

2011-07-08 23:14:27, Adacymru napisał(a):
Cytat:
gdyby ci lekarze poswiecili mi tyle czasu co trenerka ze mna spedzila to co innego,

Tak zapytam, czy ta trenerka to bezplatna?

A co do sposobu skladania skargi to opisane jest tu.

dziekuje za linka
trenerka nie jest bezplatna
tylko pozostaje jedno ALE

nie mowilam jej o moich problemach, rozne rzeczy zaczely ja intrygowac, sama zauwazyla ze cos jest ze mna nie tak, ja mialam szczera nadzieje ze moje problemy sie skonczyly, zreszta mialam problemy (ktorych skutki zauwazalam lub osoba z ktora spalam) tylko w nocy i od paru miesiecy bylo cicho, lekarz mi mowil ze trening zaszkodzic mi nie moze, jedynie pomoc wiec jesli to wyszlo od niej i naciskala na wizyte u lekarza i powiedziala ze jesli nie pojde i nie zbadam sie ponownie nie bedzie juz ze mna cwiczyc
i przez 3 tyg mialam przerwe bo musialam wrocic z listem od lerza ze mnie zbadali i jest bezpiecznie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vole_rover

Post #2 Ocena: 0

2011-07-09 00:00:20 (14 lat temu)

vole_rover

Kobieta

Cytat:

2011-07-08 23:30:24, hazardzistka napisał(a):
nic tylko emergency :) mnie to juz mieli dosc, az w koncu zostawili w szpitalu i porobili wszytskie badania na CITO, teraz mam wizytu u kardiologa i jako tako jest ok :)

nie ma sie co spinac i pisac skarg, pojdziesz do innej przychodni tez mozesz trafic na podobnych, lepiej idz i mu powiedz w 4 oczy co ci sie nie podoba, i laski nie robi ze da ci skierowanie do specjalisty.

wlasnie po spokojnych wizytach uslyszalam ze skierowanie to laska i ze dopoki nie odnajda swojej dokumentacji to mnie nie skieruja mnie najbardziej zdenerwowalo, ponadto uslyszalam ze to nie Polska i nie bede facetowi mowic co mi jest i co mi potrzebne

z jednej strony moj problem nie daj o sobie znac zbyt czesto raz napare miesiecy, ale jesli sie odezwie powaznie to w zasadzie przez tydzien jestem Zombie

dziekuje za pomoc, umowie sie na pewno z tymi normalniejszymi bo przez poprzedni rok za kazdym razem jak mnie tak uspokajali i splawiali to dopoki po raz kolejny po paru miesiacach sie nie powtarzalo nie pojawialam sie ani nie chialam sie tam wybierac

na pewno tez napisze co mysle o tych 2ow bo nie rozumiem dlaczego mam odpuszczac takie zachowanie wobec mojej osoby, place tu podatki caly czas, dzis jeden z argumentow przytoczonych przez lekarza byl wlasnie taki ich podatnicy placa za moje badania/konsultacje

mieszkam tu, pracuje, place podatki i nie pozwole by kwestionowano moje prawo do zycia tutaj bo przyjechalam 6 lat temu a nie urodzilam sie tu
zreszta nie wazne jak dlugo tu mieszkam

Do góry stronyOffline

vole_rover

Post #3 Ocena: 0

2011-07-09 00:14:07 (14 lat temu)

vole_rover

Kobieta

Cytat:

2011-07-08 23:10:43, panika napisał(a):
tu jest link, do podobnego tematu, o ktorym pisala ADA

czytalam to wczesniej jak bylo troche mnij odpowiedzi i glownie chodzilo o zmiane gp na innego, ja wiem jak GP zmienic, juz to robilam
jeden byl kiepski i paracetamol na wszystko na utrate glosu i kaszel w ktorym wypluwalam pluca
drugi nie byl taki zly ale byl tylko jeden lekarz ktory nie mial wolnych terminow, 3 tyg trzeba czekac na wizyte
obecnie to moja 3cia przychodnia i ze zmiana problemu nie mam, chce po prostu uzewnetrznic moje odczucia, chcialam sie dowiedziec czy ktos juz mial podobne doswiadczenie w praktyce ze skargami na lekarzy NHS i ewentalnie co mozna dodatkowo zrobic lub z czym dac sobie spokoj

dziekuje za wszystko, moze ja jestem wymagajaca ale inni tez powinni zaczac byc bo coraz bardziej jakosc uslug za ktore jednak placimi bo to mit ze sa bezplatne bedzie spadac
jak pozwalamy sie traktowac tak traktowani jestesmy i to dotyczy wszystkich zakatkow swiata

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-07-09 08:29:59 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

audacity

Post #5 Ocena: 0

2011-07-09 09:06:07 (14 lat temu)

audacity

Kobieta

Z nami od: 14-07-2009

Jesli nie ma wie prywatnego ubezpieczenia, np w BUPA, to o skierowanie do specjalisty trzeba meczyc i meczyc, a niekoniecznie sie wymeczy.

Z NHS oraz prywatna sluzba zdrowia mam doswiadczenia nie tylko z autopsji, ale jako tlumacz dla znajomych (niestety praca przy koniach wyscigowych obfituje w roznego typu wypadki).
Np kolega wyslany na fizjoterapie przez lekarza: fizjoterapeuta powiedzial ze nie dotknie go, tylko ma natychmiast jechac na a&e, zrobic rtg; fizjoterapeuta podejrzewal pekniecie kosci. Lekarz kazal brac paracetamol i chodzic (obrazenie miednicy).Takie przypadki moglabym mnozyc.

Kiedys skladalam skarge (w swojej sprawie), przez telefon do managerki przychodni. Zadzialalo.
What would life be if we had no courage to attempt anything?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #6 Ocena: 0

2011-07-09 09:13:37 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

audacity

Post #7 Ocena: 0

2011-07-09 09:17:51 (14 lat temu)

audacity

Kobieta

Akurat on nie mial pecha, bo pracodawca oplaca mu ubezpieczenia w BUPA. dzieki temu wszystko szlo blyskawicznie, np oczekiwanie na MRI scan z NHS trwa okolo 4-6 miesiecy, a prywatny (z ubezpieczeniem lub z wlasnej kieszeni, koszt £400) robia z dnia na dzien.

Watpie, zeby fizjoterapeuta zabral sie za piekna hmmm...jockejowke??? :-] (hokejowke??), jesli mialaby taki stopien bolu jak moj kolega.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #8 Ocena: 0

2011-07-09 09:49:41 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

audacity

Post #9 Ocena: 0

2011-07-09 09:53:15 (14 lat temu)

audacity

Kobieta

Kolezanka mi opowiadala, jak to jeden z gp w naszej lokalnej przychodni byl lekarzem na emergency. Zadzwonila do niego w niedziele rano (a dzialo sie to jakies 20 lat temu), bo jej maly synek mial silny atak astmy - a dr na to, ze on idzie teraz do kosciola i przyjedzie pozniej.
Maly pojechal na a&e i tam mu pomogli.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

AndrzejW

Post #10 Ocena: 0

2011-07-09 10:44:13 (14 lat temu)

AndrzejW

Mężczyzna

Z nami od: 04-04-2007

Cytat:

2011-07-08 23:22:23, vole_rover napisał(a):
od ponad roku dostaje odpowiedz odmowna kiedy chce sie zobaczyc z neurologiem bo recepty mi nie wystarczaja, chce porozmawiac o tym co sie ze mna dzieje

jak poskazenie sie niewiele da to po prostu sytuacja pozostanie bez zmian, ale przynajmniej bede spokojniejsza, ze to jak mnie ptraktowano nie zostawilam tym razem bez odzewu

to jest przychodnia w ktorej niestety lekarze wciaz sie zmieniaja i ciężko mi trafic na tych 2ow ktorzy byli w porzadku i poswiecali czlowiekowi odrobine uwagi, ale w zwiazku z tym ze mi najbardziej pasuja godziny popoludniowe to widuje tych na ktorych chce zlozyc skarge,

nie przesiaduje ciagle u lekarza, juz pre razy zaznaczalam w recepji ze nie chce ich widziec na oczy, ze chce sie widywac z kims innym ale musialabym przyjsc w srodku dnia 20 minut w jedna strone odemnie z pracy

faktem jest ze moj szef nie ma nic przeciwko wizytom u lekarza i sa przewidziane na to dodatkowe godziny wolne, ale dlaczego mam sie zgadzac na lekcewazenie, brak szacunku do mojej osoby ze strony osoby od ktorej oczekuje pomocy i mam do tego pelne prawo?

Zaraz zaraz,
Czy ja dobrze rozumiem.

Chcesz spotkać się z konkretnym lekarzem. Recepcja się na to zgada, lekarz się zgadza, szef w pracy się zgada, ale tobie jeszcze mało - bo chciałabyś, aby ten lekarz przyszedł specjanie dla ciebie na inną godzinę i przyjął ciebie jakoś specjalnie.

A w dodatku - ponieważ masz za ciężką d... żeby trafić do swojego lekarza to postanowiłaś napisać skargę na innego lekarza, że nie jest twoim ulubionym.

Jesteś Customer Service's nightmare - nie potrafię wymyśleć polskigo odpowiednika - w każym razie bez używania wulgaryzmów.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,