MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zakwestionuj diagnoze GP a odbiora Ci dziecko !

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Superlover

Post #1 Ocena: 0

2009-09-09 19:23:17 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-09-09 13:56:46, Jakobs napisał(a):
Co sadzicie o tych 2 przykladach ???

Ja sadze ze to sensacje wymyslone przez dziennikarzy na potrzeby ich szefow (trzeba wrzucic troche sensacji zeby gazeta sie sprzedala).

Mam 3 dzieci i jakos mimo ze te przypadki sa rzekomo "bardzo czeste" "system" mi ich nie odebral ani nawet nie grozil czyms takim
(nawet mimo to ze naleze do jakze przeciez dyskryminowanej i krzywdzonej w UK grupy imigrantow)
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Superlover

Post #2 Ocena: 0

2009-09-09 19:26:57 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-09-09 19:17:46, Adacymru napisał(a):
Czasem mozna pomyslec, ze jak lekarz przynajmniej nie zaproponuje amputacji, a juz nie przepisze przynajmniej paru antybiotykow (tak na zapas, dla pewnosci), i oczywiscie jak pacjent nie swieci jak grzyb kolo elektrowni antomowej od przeswietlen, to to oznacza, ze nie bierze dolegliwosci na serio.

Ada Polacy sa przyzwyczajeni do tego ze lekarz na zwykly kaszel przepisuje im minimum 12 recept
na ktore wydaja polowe miesiecznej pensji
ale to nic, sa zadowoleni ze lekarz o nich "dba" i sie "przejmuje" ich "ciezka" choroba

lekarz sie przejmuje ale glownie tym zeby dostac dole od salesmana z firmy farmaceutycznej za wykonanie planu sprzedazy :-)
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Kajax123

Post #3 Ocena: 0

2009-09-12 12:00:58 (16 lat temu)

Kajax123

Kobieta

Z nami od: 11-09-2009

no niestety.ja mieszkam w tym kraju prawie 18lat.faktycznie wiem z wlas.doswiadcz.z GP nie wartyozadzierac choc czasem wrecz trzeba.ja przeszlam gehenne z moim dzieckiem jak bylo male i musialam walczyc z GP ktore ze wzgledu na to ze skrytykowalam jego diagnoze naslala na nas sluzby panstwowe.to jest dopiero pieklo!moje dziecko w wieku 3 lat jak z nim poszlam do playgroup zostalo zarazone owsikami!(ktorymi niewiem czy wiecei ale mozna zarazic sie poprzez podanie reki).w zyciu wczesniej nie widzialam jak to wyglada,ciotka zdiagnozowala mi to z Polski przez telefon.ciotka ktora jest juz emerytowanym peditra epidemiologiem i do dzis dnia leczy.lekarz bezczelnie mi tu powiedzial no i co z tego ze ma robaki-owsiki?wszystkie dzieci maja w wieku zkolnym robaki i wszy!!!myslalam ze zemdleje.owszem akceptuje fakt ze to sie zdarza ale to sie leczy do cholery!ludzie my jestesmy sterylnie w Polsce wyvhowywani i a to co sie tu dzieje to szogggg!oczywiscie nie mialam wyjscia tylko walic drzwiami i oknami po pomoc do Polski bo dzieciak dostal ciezkiej infekcji moczu.u dziewczynek jest to znacznie gorsze ze wzgledu a anatomie,bo to swinstwo podobno nie widocznie przechodzi z tylu do przodu i powstaje infekcja moczu.oczywiscie nikt tu nie byl w stanie nic zdiagnozowac,juz nie wspomne o tym ze mojego dziecka badanie kalu bylo 3 razy pod rzad zgubione.po prostu zgubili!komedia.w Polsce dzieciak zostal wyleczony ale tamlekarze w szoku pytali czy to jest 3 czy 30letnia osoba bo ludzie spiacy pod mostami maja lepsze wyniki badan.tu pozniej jak dziecko mialoinfekcje e-coli to mi w szpitalu pediatra powiedziala ze jest w normieinfekcja jesli chodzi o standard brytyjski wiec nie dadza zadnych antybiotykow.e-coli?moja ciotka w szogu byla jak jej mowilam przeztel.jak to nie dostala antybiotyku?latalismy do Polski przez pierwsze prawie 4 lata mojego dziecka zycia bo w przeciwnym razie gleboko wierze ze by nie wytrzymala tego co przechodzila bez zadnej pomocy lekarskiej.tu na wszystko jest paracetamol.lekarza nie ot tak sobie nie mozna zmienic.w niektorych okolicach jest taka mozliwosc ale nie wszedzie.ja jak wyladowalam na ostrym dyzurze kiedy moja ciotka przez tel zdiagnozowala moje dziecko poraz kolejny z agina ropna ,lekarze w szpitalu nie wiedzieli z czym maja do czynienia.dzieciak 40stopni temp,ledwie zywy ale damy jej neurofen,wymiotowala jeszcze zolcia pozniej juz slina nie mogla ale co tam.dopiero jak im zasugerowalam ze tj angina i widac te biale naloty na gardle, to naradzali sie przez 10minut stwierdzajac no tak to angina.ja znacznie wiecej przeszlam dzieki skandalom lekarskim w tym kraju ale juz teraz wiem i to b.dobrze jak sobie z tym poradzic.to jest bezprawie pelna geba to co oni tu robia

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #4 Ocena: 0

2009-09-12 12:34:08 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Cytat:

2009-09-12 12:00:58, Kajax123 napisał(a):
no niestety.ja mieszkam w tym kraju prawie 18lat.faktycznie wiem z wlas.doswiadcz.z GP nie wartyozadzierac choc czasem wrecz trzeba.ja przeszlam gehenne z moim dzieckiem jak bylo male i musialam walczyc z GP ktore ze wzgledu na to ze skrytykowalam jego diagnoze naslala na nas sluzby panstwowe.to jest dopiero pieklo!moje dziecko w wieku 3 lat jak z nim poszlam do playgroup zostalo zarazone owsikami!(ktorymi niewiem czy wiecei ale mozna zarazic sie poprzez podanie reki).w zyciu wczesniej nie widzialam jak to wyglada,ciotka zdiagnozowala mi to z Polski przez telefon.ciotka ktora jest juz emerytowanym peditra epidemiologiem i do dzis dnia leczy.lekarz bezczelnie mi tu powiedzial no i co z tego ze ma robaki-owsiki?wszystkie dzieci maja w wieku zkolnym robaki i wszy!!!myslalam ze zemdleje.owszem akceptuje fakt ze to sie zdarza ale to sie leczy do cholery!ludzie my jestesmy sterylnie w Polsce wyvhowywani i a to co sie tu dzieje to szogggg!oczywiscie nie mialam wyjscia tylko walic drzwiami i oknami po pomoc do Polski bo dzieciak dostal ciezkiej infekcji moczu.u dziewczynek jest to znacznie gorsze ze wzgledu a anatomie,bo to swinstwo podobno nie widocznie przechodzi z tylu do przodu i powstaje infekcja moczu.oczywiscie nikt tu nie byl w stanie nic zdiagnozowac,juz nie wspomne o tym ze mojego dziecka badanie kalu bylo 3 razy pod rzad zgubione.po prostu zgubili!komedia.w Polsce dzieciak zostal wyleczony ale tamlekarze w szoku pytali czy to jest 3 czy 30letnia osoba bo ludzie spiacy pod mostami maja lepsze wyniki badan.tu pozniej jak dziecko mialoinfekcje e-coli to mi w szpitalu pediatra powiedziala ze jest w normieinfekcja jesli chodzi o standard brytyjski wiec nie dadza zadnych antybiotykow.e-coli?moja ciotka w szogu byla jak jej mowilam przeztel.jak to nie dostala antybiotyku?latalismy do Polski przez pierwsze prawie 4 lata mojego dziecka zycia bo w przeciwnym razie gleboko wierze ze by nie wytrzymala tego co przechodzila bez zadnej pomocy lekarskiej.tu na wszystko jest paracetamol.lekarza nie ot tak sobie nie mozna zmienic.w niektorych okolicach jest taka mozliwosc ale nie wszedzie.ja jak wyladowalam na ostrym dyzurze kiedy moja ciotka przez tel zdiagnozowala moje dziecko poraz kolejny z agina ropna ,lekarze w szpitalu nie wiedzieli z czym maja do czynienia.dzieciak 40stopni temp,ledwie zywy ale damy jej neurofen,wymiotowala jeszcze zolcia pozniej juz slina nie mogla ale co tam.dopiero jak im zasugerowalam ze tj angina i widac te biale naloty na gardle, to naradzali sie przez 10minut stwierdzajac no tak to angina.ja znacznie wiecej przeszlam dzieki skandalom lekarskim w tym kraju ale juz teraz wiem i to b.dobrze jak sobie z tym poradzic.to jest bezprawie pelna geba to co oni tu robia

o czym ty kobieto piszesz, sluzby panstwowe za to ze sie z diagnoza nie zgodzilas? Mam 100% pewnosc, ze wszystkiego nam nie mowisz :-]

owsiki - u malych dzieci to normalna sprawa - idzie sie do apteki i kupuje 2 tabletki

wszy - idzie sie do apteki i kupuje plyn

nikt rozsadny tragedii z owsikow ani wesz nie robi ani nie awanturuje sie z lekarzem

leczenia przez telefon przez emerytowana ciotke nie bede komentowac ani doprowadzenia dziecka do stanu lania sie przez rece

[ Ostatnio edytowany przez: anthrax 12-09-2009 12:36 ]

-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Netta6

Post #5 Ocena: 0

2009-09-13 09:33:58 (16 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Cytat:

2009-09-12 12:34:08, anthrax napisał(a):
Cytat:

2009-09-12 12:00:58, Kajax123 napisał(a):

o czym ty kobieto piszesz, sluzby panstwowe za to ze sie z diagnoza nie zgodzilas? Mam 100% pewnosc, ze wszystkiego nam nie mowisz :-]

owsiki - u malych dzieci to normalna sprawa - idzie sie do apteki i kupuje 2 tabletki

wszy - idzie sie do apteki i kupuje plyn

nikt rozsadny tragedii z owsikow ani wesz nie robi ani nie awanturuje sie z lekarzem

leczenia przez telefon przez emerytowana ciotke nie bede komentowac ani doprowadzenia dziecka do stanu lania sie przez rece

[ Ostatnio edytowany przez: <i>anthrax</i> 12-09-2009 12:36 ]

Owsiki - mam czworo dzieci i dla mnie to nie jest normalne. Żadne z moich dzieci tego paskudztwa nie miało i gdybym z takim świństwem się spotkała to na pewno poszłabym najpierw do lekarza. Również bym była mocno zdziwiona gdyby lekarz mi powiedział, że z robactwem można żyć i tego się nie leczy.
Myślę, że autorce postu chodziło o podejściu lekarzy do tego problemu. W Polsce w szkołach co jakiś okres dzieciom sprawdza się w szkołach głowy i gdyby u jakiegoś dziecka stwierdzono wszy czy inne świństwo to nikt by nie powiedział, że to jest normalne tylko przepisałby lek.

Gdyby któreś z moich dzieci miało temperature 40 stopni (taką której na różne sposoby nie można zbić) i po wizycie u lekarza dostałabym nurofen a dzieciak zaczął by mi się lać przez ręce (przy takiej temperaturze to normalne) też bym zadzwoniła do ciotki lekarza gdybym takową miała. Przecież to nie z jej winy dziecko się lało przez ręce tylko dlatego, że lekarz nie postawił prawidłowej diagnozy i nie podjął odpowiedniego leczenia.
Tym bardziej, weż to pod uwagę, że to się działo parę lat temu gdzie na co drugiej ulicy nie mieszkał polak, nie było forum "Moja wyspa" gdzie mamusie się radziły co położyć na odcisk lub jakie tabletki kupić na ból gardła czy ucha. Spójrz na ten post Mam problem - pomocyDziewczyna bojąc się, że odwodni dziecko i pyta się na forum czy może tutaj kupić jakiś preparat na odwodnienie bo lekarz nie chce jej nic przepisać. Czy miałaby taką możliwość 8 czy 10 lat temu? Nie. A co by zrobiła? Pewnie zadzwoniłaby do rodziców albo do znajomych w Polsce o radę. Ja bym tak zrobiła. Tym bardziej mając ciotkę lekarza. Czy byłaby to jej wina że odwodniła dziecko?
Jesteśmy mądrzy bo za ścianą mamy rodaków u których możemy się poradzić i kilkadziesiąt przychodni z polskimi lekarzami. Zobacz ile przewija się wątków typu: gdzie znajdę polskiego gilekologa, pomocy - szukam polskiego pediatry itp. Jeszcze parę lat temu tak nie było.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

mocarella

Post #6 Ocena: 0

2009-09-13 10:10:21 (16 lat temu)

mocarella

Kobieta

Z nami od: 04-06-2009

Cytat:

2009-09-13 09:33:58, Netta6 napisał(a):

Jesteśmy mądrzy bo za ścianą mamy rodaków u których możemy się poradzić i kilkadziesiąt przychodni z polskimi lekarzami. Zobacz ile przewija się wątków typu: gdzie znajdę polskiego gilekologa, pomocy - szukam polskiego pediatry itp. Jeszcze parę lat temu tak nie było.

watki tego typu powstaja przewznie poprzez ludzi, ktorym jezyk angielski a szczegolnie medyczny sprawia trudnosc.
wiadomo, ze kazdy chcialby zrozumiec swoja historie choroby, a nie gdybac i sie domyslac.
kiedys tak nie bylo, masz racje.
ale ludzie tez zyli, uczyli sie jezyka.
Polak w Anglii zyje teraz jak paczek w masle.
polskie produkty, sklepy, restauracje, lekarze, adwokaci, nawet obsluga w banku.
wszystko sie kreci wokol nas, aby nam bylo lepiej.
czasem zapominam nawet ze to UK, anie PL.

osobiscie nie narzekam na tutejsza obsluge lekarska i odpukac w niemalowane, nie mialam jeszcze zadnych problemow z nia zwiazanych.
do polskiego specjalisty nie pojde, z jasnego powodu:
nie stac mnie na taki luksus!!!
za leczenie kanalowe zeba zaspiewali mi 360 funtow!
i za co?
za to, ze bede mogla pojeczec po polsku?
a jakie to ma znaczenie?

a dla mojej kieszeni - MA - i to duze!!!!

Do góry stronyOffline

Netta6

Post #7 Ocena: 0

2009-09-13 10:25:56 (16 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Cytat:

2009-09-13 10:10:21, mocarella napisał(a):
Cytat:

2009-09-13 09:33:58, Netta6 napisał(a):

watki tego typu powstaja przewznie poprzez ludzi, ktorym jezyk angielski a szczegolnie medyczny sprawia trudnosc.
wiadomo, ze kazdy chcialby zrozumiec swoja historie choroby, a nie gdybac i sie domyslac.
kiedys tak nie bylo, masz racje.
ale ludzie tez zyli, uczyli sie jezyka.
Polak w Anglii zyje teraz jak paczek w masle.
polskie produkty, sklepy, restauracje, lekarze, adwokaci, nawet obsluga w banku.
wszystko sie kreci wokol nas, aby nam bylo lepiej.
czasem zapominam nawet ze to UK, anie PL.

osobiscie nie narzekam na tutejsza obsluge lekarska i odpukac w niemalowane, nie mialam jeszcze zadnych problemow z nia zwiazanych.
do polskiego specjalisty nie pojde, z jasnego powodu:
nie stac mnie na taki luksus!!!
za leczenie kanalowe zeba zaspiewali mi 360 funtow!
i za co?
za to, ze bede mogla pojeczec po polsku?
a jakie to ma znaczenie?

a dla mojej kieszeni - MA - i to duze!!!!

Temu chłopakowi też angielski sprawia trudność bo pojechał do Polski po diagnozę? Niech ten artykułbędzie moim komentarzem na ten temat.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #8 Ocena: 0

2009-09-13 10:39:29 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

El_zvis

Post #9 Ocena: 0

2009-09-13 10:44:01 (16 lat temu)

El_zvis

Mężczyzna

Z nami od: 29-04-2009

Ja tam na medycynie się nie znam, a u lekarza to ostatni raz byłem w 2001. chyba (Nie licząc oddawania krwi), ale mnie dziwi co innego - że oni tak na potęgę dzieciaki od rodziców zabierają; trochę to stalinizmem zalatuje...

Skąd takie parcie tutaj?
Podróż pociągiem skraca czas podróży koleją.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2009-09-13 10:44:54 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie