Przegl±daj forum |
|
Strona g³ówna » Zdrowie » Skaza bia³kowa???? |
| Autor | (Odpowiedzi: 17) |
|---|---|
| nicia | Post #1 2008-01-30 18:39 (7 miesiêcy temu) |
Z nami od: 15-10-2006 Sk±d: Eastwood(Nottinghamshire) |
Witajcie drogie mamy.Mo¿e wiecie czy mo¿na tu kupiæ jakie¶ mleczko dla dziecka ze skaz± bia³kow± w aptece i jak siê nazywa??Moje dziecko ma na policzkach wysypkê i ostatnio zauwa¿y³am za uszkami.Dzi¶ strasznie mi p³acze i ju¿ nie wiem co robiæ.Siostra mi podpowiedzia³a ¿ebym kupi³a mleczko dla dziecki ze skaz± bia³kow± i spróbowa³a jej daæ.Moja córka ma 7 tygodni.Nie wiem co robiæ do lekarza pójdê dopiero jutro,ale co¶ muszê dzi¶ zrobiæ,¿eby dziecko nie cierpia³o.
Pomó¿cie!!!!! |
| marcheweczka | Post #2 2008-01-30 18:44:14 (7 miesiêcy temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Sk±d: ✿✿Rochdale✿✿ |
skaza bialkowa ja daje teraz maluszkowi kozie mleko ,ktore kupuje w Morrisonie,bo stwierdzi³am,ze jest najlepsze....wysypka ustapi³a,skóra siê ju¿ nie ³uszczy.....moj synek ma 4 miesiace....moze warto spróbowac?...powodzenia,kiedy poprosilam w aptece o mleko,to powiedzieli,ze jest na recepte i trzeba czekac na sprowadzenie....tylko nie kupuj mleczka sojowego...ono podczas skazy bia³kowej równie¿ uczula
✿✿ (¯`·.¸ღRaz Anio³, raz diablica-jedna twarz, a dwa obliczaღ¸.·´¯)✿✿
|
| nicia | Post #3 2008-01-30 19:17:02 (7 miesiêcy temu) |
Z nami od: 15-10-2006 Sk±d: Eastwood(Nottinghamshire) |
marcheweczka a mo¿esz mi podaæ nazwê??? i czy jest to w proszku??
|
| marcheweczka | Post #4 2008-01-30 19:38:11 (7 miesiêcy temu) |
nici ja kupuje mleko w kartoniku jest to goats milk w granatowym kartoniku na pó³ce .....daje przegotowane i dodaje do tego kaszke bobovita....ma³y jest du¿o spokojniejszy....kartonik 1l kosztuje 1,18 ³.......pozdrawiam....
|
| ewamik | Post #5 2008-01-30 19:49:53 (7 miesiêcy temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Sk±d: London/Neasden |
sk±d wiesz,ze to jest skaza bia³kowa? Czy dziecko bada³ lekarz?
Nie wiesz tego napewno,wiêc po co od razu martwic sie na zapas? Id¼ do lekarza,najlepiej polskiego.To mo¿e byæ uczulenie na kosmetyk,na proszek do prania,albo jakas wysypka i tez swêdzi.Dziecko p³acze.W³asie dzisiaj i wczoraj na forum pisa³ysmy o tym z innymi mamusiami. Mo¿e u¿ywasz kosmetyków Johnsona? Id¼ do polskiego leakrza na Ealing.Jak chcesz podam Ci adres. Ona powie Ci dok³adnie co to jest. Marcheweczka,a Twoje maleñstwo przebada³ lekarz czy ktos powiedzia³,¿e to skaza? Pytam tylko z ciekawo¶ci.Moja kole¿anka mia³a dwoje dzieci ze skaz± bia³kow±.To objawi³o sie juz 2tyg po urodzeniu,a nie miesi±c.Ka¿de z jej dziecka mia³o wysypke na ca³ym ciele,nie tylko na buzi i za uszkami.To nie byly bli¼niaki,ró¿nica miêdzy nimi to 3 lata. taka wysypka na buzi,to mo¿e nie jest skaza. Kiedys poqwiedzia³a mi polozna,¿e jej dziecko mia³o wysypkê na buzi,brzuszku i pleckach.Tez mysla³a,¿e to skaz,a to by³o uczulenie na kosmetyk. A co do lekarza na Ealingu,to polecam,naprawdê.Jest swietna |
| marcheweczka | Post #6 2008-01-30 20:23:37 (7 miesiêcy temu) |
ewamik.....u mojego dziecka polska lekarka stwierdzila skaze....po zmianie mleka jak reka odjal,skonczyla sie wysypka,ciemieniuszka i kolki ,ktore trwaly cale dnie i noce....ma³y mial 3 miesiace,gdy pytalam tutaj 2 lekarzy,to stwierdzili,ze to nic takiego.....wyjdzie z tego,a ma³y byl czerwony,obsypany krostkami i caly goracy.....w Polsce zdjelam mu tylko czapeczke i juz byla diagnoza.......mleczko kozie nie zaszkodzi i naprawde jest pyszne
|
| ewamik | Post #7 2008-01-30 20:44:06 (7 miesiêcy temu) |
wiesz,bo ja ju¿ przewra¿liwiona jestem.jesli w Polsce bada³a¶,to napewno maj± racje.
Kozie mleko jest nawet zdrowsze.A wiesz sk±d sie biora te skazy? No wiadomo,od krowy- ktos powie.Tak ale kiedys nie by³o tego. Teraz krowe faszeruje sie chemi± by nie chorowa³a,zeby nie mia³a jakiego¶ zapalenia i ¿eby dawa³a duzo mleka.Tak samo jest i z traw±.Nawozi siê,i robi ró¿ne rzeczy z ziemia i traw±.Krówka wcina trawe,gospodarz doi i te mleczko jest w sklepie.Przysz³a mama je pije i mamy skutek taki ,jaki mamy.Dlatego czêsto lekarze mówia by ograniczac picie mleka,a wcinac produkty mleczne czyli twarogi,jogurty,maslanki. Myslê,ze kole¿anka- powinna udac sie do lekarza,polskego lekarza. Ty marcheweczka zawsze tam,gdzie ja:) |
| anika84 | Post #8 2008-01-30 21:21:34 (7 miesiêcy temu) |
Z nami od: 14-03-2006 Sk±d: manchester |
rozwalilo mnie to ze jak ktos w polsce stwierdzil skaze to na bank ma racje, a co tutejsi lekarze zawsze sie myla??
moje dziecko tez ma skaze i mialo ja od urodzennia mimo iz wylacznie cyckiem karmione bylo do 4 miesiaca zycia. teraz je normalne mleko ze sklepu SMA i zyje :) z ta skaza to nie nalerzy przesadzac, teraz to wiekszosc dzieci ma. ja sie nie przejmuje moj syn je serki, jogurty i inne produkty z mleka krowiego. ja go wysypuje to kapie go w balneum i przechodzi, a na codzien kapiel w oliwie z oliwek zby skora byla nawilzona. no i bardzo pomaga zyrtec i calcium w syropie Dziecko mo¿e nauczyæ doros³ych trzech rzeczy: cieszyæ siê bez powodu, byæ ci±gle czym¶ zajêtym i domagaæ siê ze wszystkich si³, tego czego siê pragnie.
|
| colne844 | Post #9 2008-01-30 21:34:23 (7 miesiêcy temu) |
Z nami od: 21-07-2007 |
nasz synek tesz na skaze ale ma mleko nutramigen jest na recepte w uk
|
| ewamik | Post #10 2008-01-30 21:40:17 (7 miesiêcy temu) |
wiesz,przewa¿aj± z³e opinie na temat tutejszych lekarzy.W Polsce jednak mamy lepszych i zdarza sie ale rzadko,by lekarz pediatra nie patrz±c na dziecko-wystawi³ diagnoze.
Widze,¿e skaza nie przejmuje Ciê.Moze to i dobrze. Ale nie wszystkie mamy sa takie. Gdy u mnie po³ozna powiedzia³a,¿e moje dziecko moze miec skaze,to za³ama³am siê wpierwszej chwili.Na szczescie poradzi³a mi najpierw stosownaie kremu oilatum i wszystko by³o ok. Wiesz,nie warto przesadzaæ bo mozan prz tym zg³upieæ ale tez nie mozna totalnie ignorowaæ objawów. |