MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przystojnego Polaka spoleczny status w UK & Odrzucanie kandydatow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 19 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 19 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

MajaCardiff33

Post #1 Ocena: 0

2017-09-05 13:41:35 (8 lat temu)

MajaCardiff33

Kobieta

Z nami od: 12-06-2017

Kanonier30 - piekny wpis. A ja Ci tam zycze jeszcze doswiadczenia milosci-:) Nie wiem czego doswiadczyles w wojsku,ale domyslam sie,ze najgorszych rzeczy z mozliwych. Z wszystkiego, z najczarniejszych historii warto probowac sie wykaraskac. Z pomoca psychologiczna, terapeutyczna - jesli istenieje szansa poprawy. Wielu z nas czasem w zyciu ''dotknela'' piekla w jakims ulamku. Ja jako dziecko przeszlam takze bardzo wiele traumatycznych doswiadczen ( zetknelam sie z sadyzmem). Kilka lat zajelo mi ''wygrzebanie sie z tego''. Bylo bardzo cieko, i bolalo. Najtrudnjej bylo przestac sie obwianiac ( dziecko ''bierze'' wine na siebie). I wybaczyc ten rozdzial. Moze i Ty sprobuj popracowac nad ''demonami z przeszlsoci'' - moze to wplynie na stan Twojego zdrowia-:) Dla mnie jestes madrym czlowiekiem. I wrazliwym. Szkoda takich ludzi by ich ''ciemna strona mocy'' zmielila. A czytajac Twoje wpisy- widze,ze ciagle jest ta glebia czlowieczenstwa w Tobie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kanonier30

Post #2 Ocena: 0

2017-09-05 15:46:16 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Maja, bardzo dziekuje. Nie sadze, ze zasluguje na taka pochwale, ale az mi sie cieplutko zrobilo :)

Moge powiedziec, ze - jesli chodzi o wojsko - to byl dobry czas mojego zycia. Niestety, sluzbe zakonczylem juz z ciezkimi problemami zdrowotnymi (nogi), a slad na psychice zawsze zostaje.
Mysle, ze dotyczy to w ogole ludzi ze sluzb mundurowych - policji (zwlaszcza kryminalnej), strazy pozarnej, ale tez ratownictwa medycznego.

Nieskromnie napisze, ze w czescie sie spelnilem. W rodzinie - wlaczajac niezyjacego Ojca - wszyscy byli w sluzbie. Wylaczajac tez Ojca - byli na frontach. A wiec...trzeba zabijac, aby samemu nie zostac zabitym. No taki mamy swiat, choc w Europie, Ameryce Polnocnej tego sie nie odczuwa.

W Polsce, kazdy zolnierz bedacy na zmianach w Iraku, Afganistanie (WP) ma tez czesc tych krajow w sobie. Niektorzy uwazaja, ze to okaleczenie psychiczne. Moze. Nie wiem.
Prawda jest jednak taka, ze bedac w Azji, Afryce jezdzilismy, aby w domach, w Europie, dzieci mogly rosnac w cieple domowego ogniska, rodzice mogli pracowac, cieszyc sie "zwyczajnym" zyciem.

Wiekszosc mezczyzn w tym celu zglaszala sie w Polsce do uczestniczenia w tych zmianach. Wiekszosc, wspolczesnie, z tego powodu wstepuje do Legii. Oczywiscie nadal sa wyjatki - a wiec pieniadze czy ucieczka od klopotow (Legia). Ale...zawarlem tam wiele prawdziwych przyjazni I nie sa to koledzy od kufla. Fakt, ze jestesmy teraz porozrzucani po swiecie, ale... .
Tymczasem na pewno nie nadaje sie na partnera dla zadnej kobiety. Nie chcialbym nikogo unieszczesliwiac, ani sobie przysparzac klopotow. Zreszta wojskowi, byli zolnierze podobno nie sa dobrym materialem na budowanie relacji I domowego ogniska. Ciezko sie dziwic, bo jestesmy uczeni raczej niszczyc, nie budowac. Ale armie (wszelakie) tez sa potrzebne, aby inni mogli spac spokojnie.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2017-09-05 20:18:48 (8 lat temu)

Mężczyzna

Konto usunięte

Cytat:

2017-09-05 15:46:16, Kanonier30 napisał(a):
Tymczasem na pewno nie nadaje sie na partnera dla zadnej kobiety. Nie chcialbym nikogo unieszczesliwiac, ani sobie przysparzac klopotow. Zreszta wojskowi, byli zolnierze podobno nie sa dobrym materialem na budowanie relacji I domowego ogniska.

Kanonier, chyba nikt Ci nie wierzy, a juz na pewno ja nie wierze ze taki destruktywny jestes. Przyznaj sie ze moze po prostu wygodniej Ci samemu, bo naprawde nie ma powodu dla ktorego byly zolnierz nie mialby byc dobrym partnerem, a Ty w szczegolnosci.
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #4 Ocena: 0

2017-09-06 03:31:53 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Katy D...ups. To mnie rozszyfrowalas. Niewiele jest tez kobiet takich jak Ty *FLOWER* i ktore bylyby podobnego zdania.

Niestety, jestem czesto nerwowy. Duzo sytuacji mnie irytuje. Do tego dochodza problemy ze zdrowiem.

Tymczasem na rynku wtornym jest wiele atrakcyjniejszych ofert. Zarowno w segmencie "zdrowie i uroda" czy "skora, fura, i komora ... od Apple) haha.

Tudziez British citizen, ktorym ja raczej nigdy nie zostane. Po prostu na tyle nie utozsamie sie z Wielka Brytania, aby skladac przysiege na wiernosc Krolowej. Wielokrotnie w innych watkach pisalem o planach opuszczenia UK i emocjonalnie dalej uwazam, ze to najlepszy krok. Jednoczesnie nie bede hazardowal sie z pogarszajcym sie kalectwem na emigracje do innego kraju.
Tak sie zlozylo, ze co w planach mialo sie zakonczyc w czerwcu tego roku - nie rokuje poprawy w nastepnych - miesiacach, a moze latach. Tak mnie brytyjski NHS "naprawil"...:-T[

W takich "okolicznosciach przyrody" budowanie jakiejkolwiek relacji jest abstrakcyjne. Zreszzta w zyciu juz raczej mam z gorki, nie przeciwnie. Moja role odegralem. Budowanie podstawowych komorek spolecznych zostawiam innym :-]

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 06-09-2017 03:42 ]

Do góry stronyOffline

kinga77

Post #5 Ocena: 0

2017-09-06 22:15:38 (8 lat temu)

kinga77

Kobieta

Z nami od: 04-08-2008

Cytat:

2017-09-04 11:24:56, galadriel napisał(a):
MC33 dzieki: ) Ja wlasnie ostatnio zainspierowana tym tematem gleboko zastanawiam nad jakims blogiem, albo xiazka, nie wiem, komiksem? : ) erotycznym, ale skierowanym do kobiet wlasnie.

Bo wszystko wokol jest jakies takie male centred, i irytuje mnie to jak jasna cholera; )

P.S Tez myslalam nad gej imprezami/ clubami, bo to taka wlasnie bezpieczna opcja:-]

Galadriel,chetnie poczytalabym Twojego bloga.
A pamietasz moze jak kiedys tworzylismy bajki na MW?:-]
To moze teraz jakies bajki, dla doroslych?

[ Ostatnio edytowany przez: kinga77 06-09-2017 22:44 ]

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2017-09-07 02:50:18 (8 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Spoko, spoko. Ja sie wlasnie szlajam nocami po roznych spelunach w ramach poszukiwania inspiracji tudziez natchnienia:-]

; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

kinga77

Post #7 Ocena: 0

2017-09-07 06:51:19 (8 lat temu)

kinga77

Kobieta

Z nami od: 04-08-2008

Cytat:

2017-09-07 02:50:18, galadriel napisał(a):
Spoko, spoko. Ja sie wlasnie szlajam nocami po roznych spelunach w ramach poszukiwania inspiracji tudziez natchnienia:-]

; )

Bardzo dobrze czynisz,a w razie czego tez sluze natchnieniem :-]

Do góry stronyOffline

SelfTransfer

Post #8 Ocena: 0

2017-09-08 18:13:00 (8 lat temu)

SelfTransfer

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2014

Ty "kanonier " normalny nie jestes. Az dziwne ze laski na takie hostorie leca. Przeczytajcie jeszcze raz wszystko co kolo napisal i powiedzcie mi z jakich trzech filmow sciagnal "historie swego zycia "?
A do tematu, angielka z wyzszej klasy z Polakiem to skrajny wyjatek. Bo jest jeszcze cos takiego jak stereotyp: arab = szeik, dubai, murzyn = "egzotyka", Polak = emigrant zarobkowy z Europy... wschodniej.
Kiedy wracam z wakacji opalony a w pracy odpowiadam ze bylem pomagac rodzicom zbierac kartofle w Polsce to angole nie maja watpliwosci ze to prawda.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #9 Ocena: 0

2017-09-09 01:51:33 (8 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2017-09-08 18:13:00, SelfTransfer napisał(a):
Ty "kanonier " normalny nie jestes. Az dziwne ze laski na takie hostorie leca. Przeczytajcie jeszcze raz wszystko co kolo napisal i powiedzcie mi z jakich trzech filmow sciagnal "historie swego zycia "?
A do tematu, angielka z wyzszej klasy z Polakiem to skrajny wyjatek. Bo jest jeszcze cos takiego jak stereotyp: arab = szeik, dubai, murzyn = "egzotyka", Polak = emigrant zarobkowy z Europy... wschodniej.
Kiedy wracam z wakacji opalony a w pracy odpowiadam ze bylem pomagac rodzicom zbierac kartofle w Polsce to angole nie maja watpliwosci ze to prawda.

No wlasnie, fajnie sie czyta te historie. Legia Cudzoziemska co nie pomaga swoim bylym najemnikom, zwlaszcza kiedy zdrowie naruszyli na sluzbie? A moze w UK?

Cytat:

2017-03-19 13:14:02, Kanonier30 napisał(a):

Szlag mnie za przeproszeniem trafia - proszę wybaczyć osobiste żale, ale sądzę nie tylko moje - że zrujnowałem sobie zdrowie w Wielkiej Brytanii, a jedyne co mi ma do powiedzenia szereg instytucji, w które naiwnie wierzyłem to czekanie. Tylko na co? Co Pani May wymyśli w najbliższych miesiącach? Stąd wyjazd, który pierwotnie miał być tutrustycznym zrewidowałem na wyjazd stały. Ciężko, bo ile exodusów można zaliczyć w życiu... . No i po 10 latach trochę się już "zasiedziałem". Ale w historii nie takie tułaczki były udziałem Polaków, więc cóż robić.

Cytat:

2017-03-31 20:24:43, Kanonier30 napisał(a):

Zostajesz nagle osobą niepełnosprawną, choć jeszcze wczoraj nie było w ogóle takiej opcji. Wówczas chcecie mi napisać, że świadczenia i opieka państwa, w którym się straciło zdrowie i normalne życie jest złem....?

PS. Aha, nie komentujcie, że to są spekulacje. Piszę z własnego doświadczenia. Gdzie jestem w UK dość długo i tutaj "sypnęło" mi się zdrowie. Nie wiecie czym jest świat ograniczony do łóżka i mieszkania, z którego nie jesteś w stanie zazwyczaj wyjść. Jeśli masz dobry dzień, to horyzont życia możesz powiększyć do 20-30 metrów od domu i to tylko dlatego, że bierzesz morfinę.

Rozumiem, że z punktu widzenia człowieka zdrowego i w pełni sił, to może jest matrix. Ale w życiu jest tak, że nie znasz dnia, ani godziny. Co wtedy...? Do śmietnika? A może prywatny przewóz sanitarny do Polski, gdzie nie masz nic i nikt na Ciebie nie czeka, bo lata temu też sądziłeś, że to się akurat tobie nie zdarzy? Pozdrawiam i samych sukcesów.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 31-03-2017 20:38 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2017-09-09 09:59:34 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 19 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,