MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Implanon - implanty antykoncepcyjne...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

Str 7 z 18

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Pani_DP

Post #1 Ocena: 0

2010-06-19 23:58:53 (15 lat temu)

Pani_DP

Kobieta

Z nami od: 18-02-2010

a u mnie wszystko w porządku.Implant mam dokładnie od miesiaca i jestem zadowolona.DOstalam okres 3 dni temu i zastanawiam sie tylko jak dlugo potrwa hmm zobaczymy.
Co nas nie zabije to nas wzmocni :) wystarczy trochę optymizmu :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-06-20 00:52:00 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dzidek333

Post #3 Ocena: 0

2010-06-20 09:22:21 (15 lat temu)

Dzidek333

Mężczyzna

Z nami od: 11-10-2009

Hej dziewczyny a ja juz od 10mcy mam implant:-D jestem bardzo zadowolona z waga nie mam wiekszych problemow;-) bo juz wczesniej mi sie przytylo teraz wzielam sie w garsc i zrzucam:-P okres mam regularny moze ciut dluzszy ale jest ok:-] z cera problemow nie mam :-] wiec uwazam ze implant to byl strzal w 10:-D jak dla mnie

Do góry stronyOffline

jezynka

Post #4 Ocena: 0

2010-06-20 10:14:56 (15 lat temu)

jezynka

Kobieta

Z nami od: 13-04-2008

Hej. Ja mam implant juz 2 lata i jestem suuuper zadowolona :) Wczesniej bralam hormony i tez bylam bardzo zadowolona tyle ze teraz ta wygoda i komfort ze nie trzeba pamietac o tabletce. Waga bez problemu to znaczy zrzucam teraz zbedne kilogramy, ale to pozostalosci po dwoch ciazach. Z okresem jest roznie raz go nie ma 2-3 miesiace potem regularnie co miesiac, ale da sie to wytrzymac :) i zwykle jest krociutki max. 4 dni. Wiec jak dla mnie rewelacja :)

Do góry stronyOffline

saladynka

Post #5 Ocena: 0

2010-06-25 10:43:08 (15 lat temu)

saladynka

Kobieta

Z nami od: 25-06-2010

Cześć Dziewczyny.
Założyłam implant 9tego czerwca (2 tyg.temu). GP ostrzegała mnie że do pół roku mogą wystąpić problemy z nadmiernymi krwawieniami. Dodam że 18tego kwietnia urodziłam moją kruszynkę i karmię ją piersią. Pierwsze plamienie po implancie wystąpiło u mnie ok 10 dnia trwało ok.3 dni. Była przerwa kilka dni i wczoraj dostałam okres, obfity. Narazie innych skutków nie odczuwam ale podziele się z Wami jak nastąpią (oby nie:)) Mam pytanie do Was, czy któraś z Was karmi przy implancie i ma okres jak ja???? Pozdrawiam. saladynka

Do góry stronyOffline

RatedScar

Post #6 Ocena: 0

2010-07-21 23:14:59 (15 lat temu)

RatedScar

Kobieta

Z nami od: 21-07-2010

Witam Panie:)
Muszę powiedzieć, że przeczytałam całą historię tego forum na temat implanta i szczerze, jest tyle samo wypowiedzi 'za' jak i 'przeciw'.
Co jest najważniejsze przy wybiorze antykoncepcji, to idywidualność.
To, że jedna ma niezliczoną ilość skutków ubocznych, nie oznacza, że druga będzie reagowała tak samo.
Zarówno jak i tabletki, które zawsze można odstawić, implant zawsze można wyciągnąć. A jak będziemy się po nim czuły? No cóż, dopóki nie spróbujemy to się nie dowiemy.
Ja założyłam implant ponad tydzień temu. Trzy dni po założeniu, zaplamiłam raz. To było jak kropla deszczu. Nic więcej.
Nie mam żadnych skutków ubocznych. Włosów mam dużo, wypadają, bo farbuje i prostuje. Nie zaczęły nagle wypadać po założeniu implanta. Wagę zrzucam po tabletkach, przy których przytyłam kolo 5kg. Nic mnie nie boli oprócz głowy, ale robiłam badania i są to bóle ciśnieniowe, które miałam od dziecka.
Mam jedynie 18 lat ( no i palę ) więc moja cera nie jest jak pupa niemowlaka, ale przyznam się, dawno nie cieszyłam się tak gładką buzią.
Więc powtórzę jeszcze raz, nic się nie dowiecie, dopóki nie spróbujecie tego na własnej skórze:-]
Pozdrawiam i życzę powodzenia:-D

Do góry stronyOffline

Asiusia1977

Post #7 Ocena: 0

2010-08-02 10:32:15 (15 lat temu)

Asiusia1977

Kobieta

Z nami od: 02-08-2010

Hej dziewczyny:)
Ja implant mam od kilku dni... od 6 dokladnie. Na razie nic nie moge powiedziec, bo to za krotko by mowic o jakichkolwiek skutkach. Jedno co jest nie ok dla mnie..to czuje czasami uklucie w srodku, w miejscu implanta - jakby ta igla sie "obijala" o scianki - o skore, czy o kosci - nie mam pojecia jak to opisac..wiem,ze to glupio brzmi :)) Zazwyczaj kluje mnie to jak napinam miesien w reku... A zdarza mi sie to czesto,bo czesto cos podnosze ta reka i wtedy niestety boli..Czy to jest normalne??Jesli tak to jak dlugo to potrwa? Mam nadzieje,ze to moj jedyny skutek uboczny :) Juz tyle sie nasluchalam zlych rzeczy na temat tego implantu,ze szok..ale... nic..nie poddaje sie! Mysle,ze to dziala troszke psychologicznie..Jak jedna osoba powie, ze ja boli glowa...to wszyscy za nia....mowia to samo :)) To czasami tak dziala - nie mowie,ze kazdy tak reaguje :) Czasami jak sobie cos wmawiamy, to potem sie tak dzieje... Ja od poczatku jak zalozylam tego malego cudaska...mowie sobie - zadnych skutkow ubocznych, czuje sie i bede sie czula bardzo dobrze :)
Ale tego bolu w rece nie moge w zaden sposob wyeliminowac... :(
Niepokoi mnie tylko to klucie w reku niestety :(
Mam nadzieje,ze to minie???

Pozdrawiam goraco...

[ Ostatnio edytowany przez: Asiusia1977 02-08-2010 10:36 ]

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-08-02 11:33:52 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Asiusia1977

Post #9 Ocena: 0

2010-08-02 13:00:32 (15 lat temu)

Asiusia1977

Kobieta

Z nami od: 02-08-2010

Jeju dziekuje kochana - pocieszylas mnie :))) Ale,ze az miesiac to musi trwac??eh... no to masakra... :)
a jak sie teraz czujesz???

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2010-08-02 13:18:40 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,