MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Implanon - implanty antykoncepcyjne...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 13 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

Str 13 z 18

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Andzia89

Post #1 Ocena: 0

2011-07-08 10:47:48 (14 lat temu)

Andzia89

Kobieta

Z nami od: 08-07-2011

Witam wszystkich;-) dziś dopiero dołączyłam do Wyspy, i omawiany tu temat bardzo mnie zainteresował Mam nadzieję, że ktoś jeszcze śledzi losu tego wątku. Otóż też miałam "przyjemność" mieć Implanon. Założyłam go sobie oczywiście na Wyspach, gdzie nie było z tym żadnego problemu. Dl;a mnie było to rewelacyjne wyjście. Szybko jednak znalazłam złe strony implantu. Na początku było dobrze, miesiączki w normie, żadnych skutków ubocznych. Jednak po ok. 3 miesiącach to jakaś masakra. Najpierw dostałam miesiączki, która prawdę mówiąc trwała prawie nie przerwanie przez dwa lata, do niczego się nie nadawałam, dostałam anemii, wyniki krwi były tragiczne. Poszłam więc do lekarza, ab wyjął mi to z ręki, bo źle na mnie działa. A on do mnie, że jak powiedziało się A trzeba powiedzieć i B. I że skoro nie planuje założenia rodziny to lepiej jak będę miała anemię niż dzieci mają wylądować w domu dziecka!! strasznie się zdenerwowałam, jak on w ogóle mógł. Koszmar trwał. Wróciłam do Polski, myślałam, że tu znajdę pomoc. Co się okazało tu połowa lekarzynie słyszała o implantach;( całe szczęście znalazłam chirurga, który wreszcie mi pomógł. Ta przyjemność kosztowała mnie 400zl;( Teraz zastanawiam się tylko kiedy najlepiej starać się o dziecko i czy nie będę miała z tym problemu

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kociefraszki

Post #2 Ocena: 0

2011-07-08 11:03:18 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Jak dawno wyjelas implant? Po tak dlugim krwawieniu endometrium pewnie ma sie cienko, trzeba by odczekac az sioe zregeneruje. Oczywiscie kontrola gin, sprawdzenie stanu macicy. Dzieki za tego posta - zastanwialam sie nad "chipem" w przyszlosci, juz sie nie zastanawiam.
Panu doktorowi za taki teks to sie nalezalo mokra ryba w pysk - co za cham.:-|

[ Ostatnio edytowany przez: kociefraszki 08-07-2011 11:04 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2011-07-08 11:47:34 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-07-08 13:04:08 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Andzia89

Post #5 Ocena: 0

2011-07-08 13:04:12 (14 lat temu)

Andzia89

Kobieta

no wyjęłam implant 15 czerwca, także niewiele moge powiedziec o jakis ewentualnych skutkach ubocznych. Co prawda wyjmowałam go w trakcie okresu( rozronialam okres od plamiem intensywnościa wydzielin), i lekarz powiedzial ze to i lepiej bo potrwa dluzej ale szybciej sie ureguluje. Nie wiem ile w tym prawdy ale juz sam fakt ze sie tego pozbyłam zadziałal piorunująco. W końcu mogłam zdjąć podpaske i nie bać się, że się pobrudzę. A i dodam ze jak jeszcze miałam implant ciągle myślałam, że jestem w ciąży, takie miałam objawy.Masakra, naprawde. Już lepiej pomęczyć się z tabletkami, ale przynajmniej w każdej chwili możesz odstawić

Do góry stronyOffline

Andzia89

Post #6 Ocena: 0

2011-07-08 13:06:00 (14 lat temu)

Andzia89

Kobieta

Mnie tez bolała ręka. Drętwiała mi strasznie...chciałabym mieć dziecko ale nie wiem co robić, żeby było dobrze

Do góry stronyOffline

madalenne

Post #7 Ocena: 0

2012-01-30 06:30:33 (13 lat temu)

madalenne

Kobieta

Z nami od: 23-06-2011

Ja mam implant od 9 miesiecy i jestem z niego strasznie niezadowolona. Pisze to bo mysle ze te wszystkie ochy i achy moga zmylic wiele dziewczyn . Na poczatku krwawilam przez okolo 3 miesiace bez przerwy(nie musze pisac w jakim bylam stanie psychicznym i fizycznym, na szczescie z natury nigdy nei mialam wachan nastrojow na tle hormonalnym i zespolu napiecia wiec tylko to pomoglo mi przetrwac), potem krwawilam tylko co dwa tygodnie przez dwa tygodnie, potem przestalam krwawici myslalm ze jest ok aleniestety pojawily sie miesaczki i to bardzo bolesne (a to glownie byl powod dla ktorego zdecydowalam sie na implanon mialam nie miec miesiaczek bo z natury przechodze je strasznie, bez pogotowia sie nei obejdzie) a producent obiecuje ze nie beda bolesne. Miesiaczki sa nieregularne nigdy nie wiem kiedy mnei zaskocza, najczesciej w momencie w ktorym sobie zaplanuje np jakis ciekawy wypad. Obecnie rozwazamy z lekarzem wyciagniecie tego badziewia, bo nerwowo ani ja ani moj chlopak ktory jest ekstremalnie cierpliwym czlowiekiem wytrzymac tego nie mozemy, wywalilam mase pieneidzy w bloto. Mieszkam w Australii w tym momencie i tutaj placi sie za te "przyjemnosc". Poza tym wczoraj bylam u lekarza w tej wlasnie sprawie i spotkalam kobiete ktora zaszla w ciaze majac ten implant... bylabym ostrozna z polecaniem tego komukolwiek. Akurat ja kompletnie nei polecam, bo implant jest loteria, a skutki, jesli nie podpasuje sa o wiele bardziej skomplikowane niz przy tabletkach ktore po prostu odstawiasz i wyrzucasz do smietnika. Zaluje ze w ogole dalam sie namowic pomimo wielu negatywnych opinii, nawet na stronie samego implanonu kobiety zostawiaja negatywny feedback.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-01-30 08:10:23 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-01-30 08:27:36 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #10 Ocena: 0

2012-01-30 10:15:08 (13 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

ja mialam implant, ale wyciagnelam. humory mialam ze nie podchodz, niewiele mi brakowalo aby seryjnym morderca zostac, a po roku uzytkowania dostalam okresu, ktory sie skonczyl po kilku m-cach jak implant wyciagnelam. teraz tabletki mikrogynon czy jakostak... poki co ok :)

Do góry stronyOffline

Strona 13 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,