MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Poród w Polsce

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 5 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kasia_bh

Post #1 Ocena: 0

2008-10-07 10:28:11 (17 lat temu)

Kasia_bh

Kobieta

Z nami od: 07-10-2008

Ja rowniez dzieki pomocy kilku osob uzyskalam wszystkie potrzebne info na temat E112 i mam go juz w domu, wiec dlaczego mam nie pomoc, tobie? :)

Oto tresc listu z prosba o E112. Wyslalam i wystraczylo. Nie zapomnij dolaczyc MATB1 i kopii EHIC.

Powodzenia, mysle ze bez problemu dostaniesz.

tutaj twoj adrs a tu data

Dear Sir/Madam

I would like to ask you for E112 form which let me carry on my pregnancy treatment in Poland.
I wish to give birth in Poland because I'm Polish, there is my family which is going to help me to take care of my baby after birth.

NIN number:
DOB:
Date of marriage is:
Date of travel:
I come back to England:

I enclose my Maternity Certificate MAT B1 and copy of EHIC.

Yours faithfully,

tu podpis

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

iwona1083

Post #2 Ocena: 0

2008-10-14 18:13:33 (17 lat temu)

iwona1083

Kobieta

Z nami od: 14-10-2008

Witam dziewczyny ja obecnie jestem w 17 tyg ciazy i mam problem z jedna rzecza moja midwife nie chce mi wystawic MATB1(Nawet po 20 tyg ciazy) poniewaz powiedziala ze jak zamierzam cala ciaze prowadzic w polsce to nie dostane od nich tego certyfikatu i podobno lekarz z mojego GP jakis gilekolog potwierdzil ta informacje ze nie moga mi tego wystawic a powiedzial ze nie umowi sie ze mna na spotkanie jezeli tylko o MATB1 chodzi. POradzcie co mam robic bo to co wiem to bez tego nie dostane nawet E112 chyba ze wystarczy moze tylko jakis list potwierdzjacy od lekarza GP ze jestem w ciazy i kiedy ma byc rozwiazanie. Prosze pomozcie bo za tydzien lece do Polski i nie wiem co mam robic.

Do góry stronyOffline

Kasia_bh

Post #3 Ocena: 0

2008-10-20 11:39:14 (17 lat temu)

Kasia_bh

Kobieta

To bardzo bardzo dziwne, na Twoim miejscu zmienilabym midwife czem predzej. To jest jej obowiazek zeby wystawic ci MATB1, bo bez tego nie dosc ze nie dostaniesz E112 to nie dostaniesz tez Urlopu Macierzynskiego Maternity Leave, bo to rowniez jest potrzebne. To bardzo wazny dokument. Koniecznie zmien midwife, mozna to zrobic w kazdej chwili, tylko ze MATB1 wystawia ci dopiero po 20 tygodniu ciazy. Wczesniej nie. Ja nie mialam zadnego z tym problemu, moja midwife chetnie mi go wystawila zwlaszcza ze powiedzialam ze bede rodzic w Polsce i potrzebujue do E112 i Maternity Leave. Powodzenia

Do góry stronyOffline

dziqaagulka

Post #4 Ocena: 0

2008-10-22 13:01:23 (17 lat temu)

dziqaagulka

Kobieta

Z nami od: 22-10-2008

Do iwony1083...
MatB1 moze wystawic ci lekarz GP,wiec nie musisz widziec sie z midwife.Nie musisz tez spowiadac sie gdzie zamierzasz rodzic ,itp.Mat B1 to zaswiadczenie ,ktore potrzebujesz pokazac rowniez w pracy.Co za problem powiedziec,ze wlasnie po to ci potrzebne.Ja jak poszlam do Gp nie musialam sie z niczego tlumaczyc,dla lekarza to naturalne,ze potrzebujesz MAtB1.

Do góry stronyOffline

Asiapela

Post #5 Ocena: 0

2008-10-22 15:33:49 (17 lat temu)

Asiapela

Kobieta

Z nami od: 22-10-2008

Mnie również zamieszczone na tym portalu informacje bardzo pomogły – zwłaszcza te od dkatarzyny, za które jestem wdzięczna.
W mojej głowie zrodziło się jednak nowe – nie zamieszczone tutaj – pytanie, a wydaje mi się istotne, a poza tym spędzające mi sen z powiek. Więc w nadziei, że ktoś – jeśli nie osobiście to może u znajomej – spotkał się z taką sytuacją i będzie znał odpwoiedź, zapytam: Czy długośc rejestracji w Home Office (które potwierdza legalność zatrudnienia) ma wpływ na otrzymanie Statutory Maternity Pay? Bo ja jestem w takiej sytuacji, że pracuję już 7 miesięcy u jednego pracodawcy, a dopiero teraz (jestem w 18 tyg. ciązy) ubiegam się o rejestrację w Home Office i to bynajmniej nie z mojej winy – nie mogłam się przez 3 miesiące doprosić mojego pracodawcy o letter of employment, który jest niezbędnym załącznikiem do formularza WRS!

Za jakąkolwiek odpowiedz z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkie mamy! :-)

Aska

Do góry stronyOffline

Kasia_bh

Post #6 Ocena: 0

2008-10-23 10:21:23 (17 lat temu)

Kasia_bh

Kobieta

Asiapela,
chetnie pomoglabym Ci gdybym znala odpowiedz na Twoje pytanie. Wydaje mi sie ze to nie ma znaczenia, ale pewna nie jestem i nie chce cie wprowadzac w blad.
Moze zapytasz badz poszukasz odpowiedz na forum: www.forum.e-mama.pl tam jest watek miedzynarodowy i mnostwo postow. Wiem ze byc moze bedzie ciezko znalezc ale sprobuj.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

tatiana_londyn

Post #7 Ocena: 0

2008-10-23 21:45:28 (17 lat temu)

tatiana_londyn

Kobieta

Z nami od: 23-10-2008

witam wszystkich, dziekuje za informacje jak uzyskac E112, ale skad mam wziasc oryginal dokumentu MAT B1 skoro oddalam go pracodawcy? mam kopie MAT B1 ale czy to wystarczy ,pomozcie co robic?

Do góry stronyOffline

chmielunka

Post #8 Ocena: 0

2008-10-23 22:31:21 (17 lat temu)

chmielunka

Konto usunięte

Popros polozna zeby ci wystawiala, powiedz dlaczego potrzebujesz
Ja tez potrzebowalam drugiego zaswiadczenia i dostalam juz nie pamietam na co ale nie bylo zadnych klopotow:-]

Do góry stronyOffline

tatiana_londyn

Post #9 Ocena: 0

2008-10-24 20:33:58 (17 lat temu)

tatiana_londyn

Kobieta

Z nami od: 23-10-2008

hej, bylam dzisiaj w szpitalu i poprosilam o wystawienie mi drugiego MAT B1, niestety powiedziano mi, ze to niemozliwe, nie moga wystawic mi drugieg takiego dokumentu, co mam zrobic? wyslac kopie i dopisac ze niestety nie posiadam juz oryginalu?czy jest to dokument nie do uzyskania? za trzy tyg. wracam do polski i nie wiem co mam zrobic?

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2008-10-24 21:17:48 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,