MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Poród w Polsce

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 3 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dkatarzyna

Post #1 Ocena: 0

2008-05-19 09:30:47 (17 lat temu)

dkatarzyna

Z nami od: 05-02-2008

Cytat:

2008-05-02 13:24:23, zuza_80 napisał(a):
Dzieki dkatarzyna

Mam pytanie co do MATB1,wiem ze trzeba go do nich wyslac i to orginalny i mysle ze go odsylaja,ale chcialabym sie upewnic.Jak bylo u Ciebie?

o oryginal MATB1 nie ma sie co martwic. Odsylaja w odpowiedzi razem z E112.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2008-05-22 18:21:28 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Statusmalus

Post #3 Ocena: 0

2008-06-02 19:56:20 (17 lat temu)

Statusmalus

Z nami od: 24-02-2008

Witam,
Nie wie czy to jest do konca prawda, ale jak my sie zastanawialismy gdzie urodzimy to z czystej ciekawosci sprawdzilem jak wyglada tutaj becikowe. Z tego co pamietam to tylko biedne rodziny z malym dochodem sa upowaznione to jednorazowej pomocy w postaci pieniedzy. W Polsce nie wiem jak jest, ale wydaje mi sie ze becikowe nie jest uzaleznione od rodzaju ubezpieczenia (w naszym wypadku bylo by to tutejsze), tylko od tego ze urodzilo sie dziecko.

Do góry stronyOffline

sedivanna

Post #4 Ocena: 0

2008-06-07 19:16:35 (17 lat temu)

sedivanna

Z nami od: 17-11-2007

hej mam pytanie, czy starajac sie o formularz E112 napisalas kiedy wracasz do UK?
Bo ja chce wrocic po zakonczeniu urlopu macierzynskiego, czy musze im podac dokladne daty?
dzieki za odpowiedz!
anna

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

kiniacool

Post #5 Ocena: 0

2008-06-08 16:22:18 (17 lat temu)

kiniacool

Kobieta

Z nami od: 14-02-2008

Witam ponownie dkatarzynę i gratuluję dzieciątka! Ja już jestem w 23 tygodniu - rośniemy sobie z maluszkiem z dnia na dzień ;) 20 sierpnia opuszczamy UK, tak więc zaczął się czas zbierania wszelkich dokumentów. Mam już MATB1 i wysłałam list z prośbą o wystawienie E112. Wczoraj otrzymałam z DWP list z prośbą o podanie daty powrotu do UK, lub deklarację, że zostaję w Polsce na stałe. Nie podałam im wcześniej takiej informacji, ponieważ bałam się, że stracę prawo do SMP jeśli przyznam się, że wracam do Polski na stałe. Czy ta informacja ma wpływ na przyznanie SMP? Lepiej podać prawdę czy może napisać, że zostaję w Polsce do zakończenia urlopu macierzyńskiego?
I jeszcze jedno pytanie: jak długo obowiązuje angielskie ubezpieczenie w Polsce? Z listu który otrzymałam wynika, że od momentu opuszczenia UK do 15 tygodnia po planowanej dacie porodu - cytuję: "The E112 can be issued, if entitlement exists, to provide you with medical cover for maternity care for a limited period of time. This will be from the date you leave the UK up until 15 weeks after your expected date of delivery." A może źle to interpretuję? Proszę o pomoc.

Do góry stronyOffline

zuza_80

Post #6 Ocena: 0

2008-06-11 14:36:19 (17 lat temu)

zuza_80

Kobieta

Z nami od: 06-04-2008

Hej dziewczyny,
Ja juz dostalam E112 i to dosyc szybko bo w ciagu 3 dni mi przyslali.Ja nie podawalam konkretnej daty powrotu tylko napisalam to co wymagali czyli kiedy wyjezdzam no i czy zamierzam wrocic. Napisalam date wyjazdu a co do powrotu to tylko napisalam ze zamierzam wrocic do UK. No i to prawda ze ta forma jest wazna do 15 tyg po porodzie,bo tam jest dokladna data od kiedy do kiedy on jest wazny,ale mysle ze to nie problem bo mozna tez poslugiwac sie karta EHIC. No i mysle ze jezeli ktoras z was nie zamierza wrocic do UK to to w zaden sposob nie wplywa na SMP.

Do góry stronyOffline

justin1976

Post #7 Ocena: 0

2008-06-11 15:35:08 (17 lat temu)

justin1976

Kobieta

Z nami od: 05-06-2007

I potem powrót do Uk z takim małym dzieckiem... Podziwiam Was, że chce się Wam tak komplikowac życie. Ja rodziłam tutaj (jutro minie 11 miesięcy). Na drugi dzień po porodzie byłam w domu wsród kochających ludzi. Wizyty połóżnych przez pierwsze dni po porodzie. A poród... nigdy już bym nie chciała rodzic w Polsce. Ale to Wasz wybór. Życzę wszystkim szczęsliwego rozwiązania

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

kiniacool

Post #8 Ocena: 0

2008-06-11 16:50:46 (17 lat temu)

kiniacool

Kobieta

Z nami od: 14-02-2008

Dzięki za informacje. Pozdrawiam. Kinga

Do góry stronyOffline

zuza_80

Post #9 Ocena: 0

2008-06-11 20:01:19 (17 lat temu)

zuza_80

Kobieta

Z nami od: 06-04-2008

Cytat:

2008-06-11 15:35:08, justin1976 napisał(a):
I potem powrót do Uk z takim małym dzieckiem... Podziwiam Was, że chce się Wam tak komplikowac życie. Ja rodziłam tutaj (jutro minie 11 miesięcy). Na drugi dzień po porodzie byłam w domu wsród kochających ludzi. Wizyty połóżnych przez pierwsze dni po porodzie. A poród... nigdy już bym nie chciała rodzic w Polsce. Ale to Wasz wybór. Życzę wszystkim szczęsliwego rozwiązania

To nie sa zadne komplikacje...Wiesz kazdy ma swoje doswiadczenia i zna rozne opinie.Ja z kolei nie chce rodzic tutaj,a wlasnie w Polsce bede wsrod kochajacych ludzi. Wszystkie postepujecmy tak zeby dla naszych pociech bylo jak najlepiej.

Do góry stronyOffline

nika855

Post #10 Ocena: 0

2008-08-14 23:00:36 (17 lat temu)

nika855

Kobieta

Z nami od: 14-08-2008

Witam!!!
Dziewczyny,mam jedno krotkie pytanko do Was...chodzi mi o porod w Polsce na angielskim macierzynskim.Pracuje w UK 4 lata i jestem w 19 tc.Co do tego,ze nalezy mi sie maciezynskie nie mam watpliwosci.Natomiast,bardzo chcialabym rodzic w Polsce,ale boje sie,ze z tego powodu wstrzymaja mi pieniazki z maciezynskiego.Czy ktoras z Was rodzila juz w Polsce na angielskim ubezpieczeniu i podczas angielskiego maciezynskiego.Prosze o odpowiedz czy nadal otrzymujecie pieniazki i czy komus wczesniej zglaszalyscie ten fakt,ze nie macie zamiaru rodzic w UK??Z gory dziekuje!!!

Pozdrawiam Was wszystkie;-)

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,