Marcin jak pisali inni przejrzyj watki na temat wyjazdow,zapoznaj sie z tematem.
Tu gdzie ja mieszkam rejon Somerset wciaz przyjezdza sporo ludzi i bez problemu znajduja prace,ale znajduje sie tu mnostwo fabryk,dystrybucji,elektrownia Hinkley Point(okolice Mineahead).
Naprawde jak ktos chce pracowac to znajdzie te prace ale nie wiem jak jest w innych rejonach.
Z tego co slysze w moich stronach,ci co przyjezdzaja,maja pieniadze na start,ale nei na 2 czy 3 dni ale troche wiecej,na wypadek sytuacji gdyby znalezienie pracy zajelo wiecej czasu,zazwyczja tez przyjezdzaja do kogos,wynajmuja pokoj lub ktos znajomy zalatwioa im pokoj za w miare dobra cene.
Podzwon po agencjach,zorekntuj sie w cenach,bo oprocz czynszu pobierany jest depozyt,doliczajac koszty zycia uzbiera sie sumka.
jezeli znasz Angielski w stopniu komunikatywnym i masz grosz ze soba to poiwnno byc ok.Ale zanim podejmiesz ten krok dobrze sie zorientuj.
ja wyjezdzalam pewnie jak wiekszosc z nas 14 late temu gdzie mozna bylo znalezc pokoj spacerujac ulica i tak samo byla z pierwsza praca.Dzis jest inaczej co nie znaczy ze niemozliwe.Zycze Ci powodzenia.
Ale radze Ci zorganizowac kase,porzmawiaj z rodzina,ale nie przyjezdzajz pieniadzmi na styk.
A propo rowerow i inzynierkow
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
moj maz tez w bialej koszuli do pracy zasuwa na rowerku i sprawia mu to radosc,jest wypoczety przed praca ,dotleniony,no chyba ze juz naprawde jest jakis sztorm odklada rower
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
lake...