MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pracodawca utrudnia zycie

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

FireWire

Post #1 Ocena: 0

2017-04-05 19:26:59 (8 lat temu)

FireWire

Mężczyzna

Z nami od: 13-05-2016

A ja bym zrobił tak, wziął sick i tyle. Niech się męczą beze mnie. Jak masz normalnego lekarza porozmawiaj z nim, przedstawiając mu sytuację gdzie i jak pracujesz pomijając wątek "złośliwości szefowej". I tak nosisz się z zamiarem zmiany pracy. Albo zdrowie, albo praca, a nie dowiesz się czy to wina pracy jak nie odpoczniesz.

[ Ostatnio edytowany przez: FireWire 05-04-2017 19:28 ]

Wybierasz się do UK - potrzebujesz numer UK? wyślę Ci kartę sim za darmo do PL. Kontakt PW.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2017-04-05 22:04:35 (8 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ja bym sugerowala zalatwianie wszystkiego przez kadry. Zwlaszcza blad nazwiska na payslips. W kncu oni wprowadzaja takie dane do systemu i moga to naprawic. Jak to w ogole sie stalo, ze nagle pojawil sie blad?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

poziomka92

Post #3 Ocena: 0

2017-04-06 13:43:19 (8 lat temu)

poziomka92

Kobieta

Z nami od: 27-05-2016

Moja lekarka jest złota kobieta (węgierka), wiec jeśli szefowa bedzie miała większe ALE, po prostu pójdę do niej znowu i poproszę o jakiś papier. Bardzo mi zależy na tym, zeby wreszcie wiedzieć co mi dolega i musze sprawdzić wszystkie możliwe opcje. Dziekuje za odzew.

mamy taki czytnik na palec jak przychodzimy do pracy i wyświetla sie tam moje nazwisko. Od zawsze było z błędem (to tylko jedna literka), powiedziałam im dawno temu, ale nikt nie zareagował. Dostaliśmy dwa mc temu nowa formę payslipow i tam jedna litera jest pomylona, czego nie zauważyłam wcześniej (mój błąd, ale to litera L i I) Zadzwoniłam do hmrc, zeby sprawdzić czy maja moje dobre dane - wszystko było okej, przysłali mi nowy list ze starym NIN, ktory dałam szefowej do zeskanowania. Wychodzi na to, ze pomylili moje nazwisko w mojej firmie, jak mnie zatrudniali, a ja dopiero zauważyłam to niedawno. Sprawa dalej nie jest załatwiona, nie moge sie doprosić o zmianę jednej literki.

Do góry stronyOffline

FireWire

Post #4 Ocena: 0

2017-04-06 19:59:42 (8 lat temu)

FireWire

Mężczyzna

Z nami od: 13-05-2016

Dbaj o siebie, bo tu nikt o Ciebie się nie zatroszczy.
Wybierasz się do UK - potrzebujesz numer UK? wyślę Ci kartę sim za darmo do PL. Kontakt PW.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,