Str 22 z 26 |
|
---|---|
keramczak | Post #1 Ocena: 0 2016-09-17 20:21:14 (9 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Myjnie ręczne prowadzą tutaj w większości Pakistanczycy,Albanczycy i od niedawna Rumunii. 95 % pracuje tam "na czarno" wiedzą o tym wszyscy i interesy trwają latami....
#MajsterNaStulecie
|
Post #2 Ocena: 0 2016-09-17 20:24:13 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Severance_ | Post #3 Ocena: 0 2016-09-17 21:45:20 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2016-09-17 21:19:44, SweetLiar napisał(a): . Moze warto zapisac sie na jakies kursy samoobrony, szczegolnie kobiety? Ale co to da? To znaczy, oczywiście to nie głupi pomysł i może pomóc kobiecie jeśli jakiś pojedynczy egzemplarz będzie ją próbował zaatakować, ale przy takich niespodziewanych, grupowych atakach to ani gaz ani kurs samoobrony nie pomoże! Przy okazji, czytam dyskusje na reddit na temat tego ataku w Ashford i jeden z uczestników napisał (to w sumie w odpowiedzi do @Wielim)..: Cytat: Well, I can give you an example from a pizza factory I managed a while back. Working a line sticking exactly 8 pieces of pepperoni on top of the luxury 'hand made' pizzas, or doing quality checks on finished machine-made ones as they whizz past is never going to be anything other than dull, but it's a job that needs doing, and one that anyone can do without previous skills.
The eastern Europeans we employed showed up on time, worked hard, did what they were asked, and didn't complain too much if I asked them to clean up a spill, almost to a man. The Brits however, 60-70% didn't want the job in the first place, quit within a few weeks because it was too hard or they didn't like having to start their shift at 6am, took every opportunity to slack off, whined like children if they were asked to lift a mop when they were meant to be working the line, and were generally just a pain to work with. They thought the job was below them, and they were doing us a favour by working for us, and so deserved extra special snowflake treatment. Not every Brit, a lot of the older guys were good workers, and anyone who stuck it out for a couple of years was pretty much guaranteed to be a line manager by then, but most of the time a Polish worker was better than a British one who would just fuck off back to the job centre when they got fed up of actually having to work for a wage. The point being, there are plenty of unskilled jobs people could work, but a lot of Brits just don't want them. Mind your own biscuits and life will be gravy
|
Severance_ | Post #4 Ocena: 0 2016-09-19 12:13:02 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
The Guardian contacted the London embassies of all 27 EU member states. Of the 17 embassies that replied, almost half reported a rise in incidents of xenophobic abuse in the 12 weeks since the EU referendum.
Podejrzewam, ze Szwedom i Finom "dostaje sie"..przez pomylke, Anglicy mysla, ze to Polacy. Brytyjczycy ktorych ja spotykam po raz pierwszy czesto biora mnie za Szwedke, czasami Niemke, niewielu rospoznaje okcent po pierwszym zdaniu. edycja: po polsku dla zainteresowanych, nie zauwazylam, ze MW zamiescila artykul w Aktualnosciach. [ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 19-09-2016 12:21 ] Mind your own biscuits and life will be gravy
|
enter3600 | Post #5 Ocena: 0 2016-09-21 00:18:14 (9 lat temu) |
Z nami od: 07-06-2008 |
a czy my znowu nie odbiegamy od tematu?Fakty sa takie,angielski margines atakuje kiedy slyszy jezyk polski.Bronmy sie,przeciez nie damy sie zamknac w domach,nie mozemy sobie pozwolic na to zeby sie zastraszyc.Jedyna wlasciwa odpowiedzia na brutalny atak jest brutalne odparcie ataku.By the way moje posty z informacjami na temat gazu obezwladniajacego zniknely,thx MyIsland
|
|
|
Tommeq | Post #6 Ocena: 0 2016-09-24 20:18:31 (9 lat temu) |
Z nami od: 24-03-2014 Skąd: UK |
Teenager among three arrested over death of Czech man in London
Sixteen-year-old boy arrested on suspicion of murder after Zdeněk Makar died following a row at a takeaway in Poplar https://www.theguardian.com/uk-news/2016/sep/24/czech-man-death-london-poplar-teenager-among-three-arrested |
ChrisCov | Post #7 Ocena: 0 2016-09-24 21:35:42 (9 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2008 Skąd: Coventry, West Midlands |
Miałem napisać już o tym rano, ale nie chciało mi się uruchamiać specjalnie w tym celu komputera. Na iPadzie trudno robić klikane linki.
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|
Wielim | Post #8 Ocena: 0 2016-09-24 21:39:22 (9 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Znałem tego Czecha, pracował nz Canary Wharf . To nie Anglicy go zabili tylko afrykance . Bynajmniej tak opowiadała jego koleżanka z ich wspólnej pracy . W samym chickenie sam byłem kilka razy , na szczęście w ciągu dnia i dawno temu . Ogólnie w całym Tower Hamlets większość mieszkańców to muzułmanie i czarni .
[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 24-09-2016 21:40 ] |
Severance_ | Post #9 Ocena: 0 2016-09-24 22:34:15 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2016-09-24 21:39:22, Wielim napisał(a): Znałem tego Czecha, pracował nz Canary Wharf . To nie Anglicy go zabili tylko afrykance . Uhm. "Afrykaniec" brytyjskiego pochodzenia to morderca skąd? Z czarnej Afryki, czy Wielkiej Brytanii? Mind your own biscuits and life will be gravy
|
Wielim | Post #10 Ocena: 0 2016-09-24 22:55:28 (9 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Cytat: 2016-09-24 22:34:15, Severance_ napisał(a): Cytat: 2016-09-24 21:39:22, Wielim napisał(a): Znałem tego Czecha, pracował nz Canary Wharf . To nie Anglicy go zabili tylko afrykance . Uhm. "Afrykaniec" brytyjskiego pochodzenia to morderca skąd? Z czarnej Afryki, czy Wielkiej Brytanii? To ze szczur urodził się w stajni to nie oznacza ze jest koniem ! Zawsze był , jest i będzie szczurem !!! Może szczur wyjechać ze swojej nory ale nora ze szczura nigdy nie wyjdzie ! |