MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nasze Dzieci w ang szkolach

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 2 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

martoolka

Post #1 Ocena: 0

2012-06-27 17:45:40 (13 lat temu)

martoolka

Z nami od: 01-01-1970

Cytat:

2012-06-27 17:03:18, Izzkaa napisał(a):
Moj syn akurat zanim poszedl do szkoly swietnie mowil po angielsku,nie bylo zadnej bariery jezykowej.
Kilkaktortnie zmienial szkole ze wzgledu na nasze przeprowadzki,i fakt,ciezko mu sie zawsze bylo zaadaptowac,ale to ze wzgledu na jego charakter,nie z powodow narodowosciowych,jezykowych itp.

Izzkaa - Czyli nie spotkal sie nigdy z przykrosciami ze wzgledu na swoje pochodzenie? I jesli moge spytac, ile mial lat jak przyjechaliscie i ile teraz?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mirabelka77

Post #2 Ocena: 0

2012-06-27 17:59:04 (13 lat temu)

mirabelka77

Kobieta

Z nami od: 25-04-2007

ja mam core 7 lat i synka 4 latka, oboje sie tu urodzili, problemow nie mieli zadnych, corka zaczela troche pozno mowic(miala ponad 3 latka) ale mysle, ze bylo to zwiazane z tym, ze musiala sobie w glowce'poukladac' te 2 rownolegle jezyki:-D
teraz ich gonie w domu, bo jak sie bawia to po angielsku ze soba rozmawiaja:-Y
oboje z mezem jestesmy Polakami i dzieci chodza do Polskiej szkoly w soboty;-)

Do góry stronyOffline

autor65

Post #3 Ocena: 0

2012-06-27 18:02:21 (13 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

Cytat:

2012-06-27 17:42:52, martoolka napisał(a):
Autor65 - dziekuje za wypowiedz.
A domyslasz sie moze dlaczego Piotrus nie mowi? Czy to strach przed osmieszeniem? Bo rozumiem, ze mowi po angielsku ale w szkole boi sie odzywac w tym jezyku? I mowisze ze w szkole staraja sie go wspierac i zachecac do mowienia? Dlugo juz jestescie na Wyspach?
Z gory dziekuje:)

nie nie domyslam sie ...ale caly czas o tym mysle:-]
Piotrus ma tzw. mutyzm wybiorczy, poprostu za murami szkoly zamyka usta na zipp i dupa nic nie mowi!
ale funkcjonuje doskonale i ma nawet wyroznieni, kolegow itp. trzeba czekac, prosic, namawiac, przekupywac, zartowac ale oczywiscie z wyczuciem zeby nie przesadzic to jest bardzo complicated:-o

dami Co krotka historyjke o dzieciakch
poczytaj
podobno jestem"dobry" w krotkich historiach ale to historia8-)

..............
ze, pojechalem na basen wreszcie! Zawiezc mojego syna Kube, jego angielskiego kolege Jamiego, ktory mieszka obok i nie mial na bilet oraz ich wspolnego znajomego ze szkoly malego hindusa. Na poczatek, zeby towarzystwo sie dobrze zintegrowalo w mojej Lagunie zapuscilem muze na 26 czyli tylko 2 brakowalo na full

Po dobrym poczatku (malcom nuta wpadlo w ucho i spiewali na cale gardlo) zaproponowalem im widok na lewo, gdzie na chodniku przechadzala sie afrykanska pieknosc! Chlopaki zalapali. No! - bylismy juz kumplami. Ale nie to jest wcale wazne. Wazne jest to jak ta egzotyczna trojka bawila sie miedzy soba! Smiali sie, przekrzykiwali i nasladowali hindusa z jego smieszna wymowa i akcentem z czego i on sam sie smial najbardziej. Powiem wam, ze czegos takiego pieknego i podbudowujacego dawno nie widzialem. Trzech "przyjaciol z boiska", kazdy z innej strony swiata, koloru, jezyka, wiary.... Nieprawdopodobne. Gnojki szesc godzin bawili sie swietnie na basenie nie moglismy sie dodzwonic i skontaktowac z Kuba. Martwilismy sie o niego. Niepotrzebnie. Oni po prostu bawili sie razem. I to jest " to czego chcesz i to co masz..."
autor65

człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Strona WWW

mala24

Post #4 Ocena: 0

2012-06-27 18:36:11 (13 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

Moj nie chodzi jeszcze do szkoly ani do przedszkola,ma prawie 2 lata.Ale musialam napisac:)Chodze z nim regularnie do playgroup angielskiej i polskiej i w angielskiej lepiej sie czuje i kobiety bardziej przyjazne.Zawsze pogadaja ,nowe zawsze pierwsze zagadaja a w polskiej kazdy w kacie siedzi z glowami w dol.Proby zagadania na nic sie nie zdaly bo cos tam mruknely i koniec rozmowy.

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #5 Ocena: 0

2012-07-16 21:53:03 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

No to ja podbije temat.

Dzisiaj moja corka zostala zastraszona przez "kolezanki". Tydzien temu kazaly jej cos glupiego zrobic. Ona odmowila. Dzisiaj przyszedl czas "rozliczenia" i sie zaczely sie wrzaski i pogrozki.
Rozmawiac ze szkola zamierzam, jednak pod tym wzgledem jakos jej nie ufam. Obawiam sie, ze moze sprawe pogorszyc. Ktos mial taki problem?

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szkla 16-07-2012 21:53 ]

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2012-07-16 22:04:29 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Troche inny wiek, ale spojrz tu:
problemy w szkole
problemy 2

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 16-07-2012 22:05 ]

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #7 Ocena: 0

2012-07-16 22:14:48 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

dzieki

Do góry stronyOffline

doritos

Post #8 Ocena: 0

2012-07-16 22:17:13 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Kolezanka rozmawiac, rozmawiac i jeszcze raz rozmawiac. Jak nauczyciel nie zareaguje to do SENco, potem dyrektor a na koncu wydzial edukacji jak nic w szkole nie wskurasz.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kolezanka_szkla

Post #9 Ocena: 0

2012-07-16 22:22:08 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Ja w szkole moge wskurac. Usmiech, obietnice i niby wszystko w porzadku. W kazdym razie - mloda od jutra zaczyna wakacje. Po prostu do szkoly juz jej w tym roku nie puszcze.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #10 Ocena: 0

2012-07-16 22:38:20 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-07-16 22:22:08, kolezanka_szkla napisał(a):
W kazdym razie - mloda od jutra zaczyna wakacje.

Beata, ale młoda w przyszłym roku szkolnym do szkoły będzie wrócić musiała...
Kretynki nie zapomną. Ja bym ja jednak posłał do szkoły jutro ale trzymał rękę na pulsie, chociażby odbierając ją ze szkoły(bo np. na zakupy). Zostało kilka dni, a jak pokaże że się boi to ja zjedzą.
Jakiekolwiek ekscesy w czasie szkoły(lekcja,przerwa) i lecisz do dyrekcji.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,