2013-02-10 16:38:15, x_fish napisał(a):
2013-02-10 16:29:56, bloby00 napisał(a):
Porównywanie aborcji do morderstwa jest niczym innym jak gadaniem od rzeczy, bez konkretnych argumentów i zrozumienia.
No to skoro ty wykazujesz takie zrozumienie tematu wyjasnij mi czy usuniecie ciazy powiedzmy w 9 miesiacu to dalej aborcja?
Zaś podejście katolickie, że zygota to również życie, dlatego są przeciwni in-vitro i nie chcą dać szansy posiadania własnego dziecka dla normalnych ludzi to normalne?
Sugeruję abyś udał się do jakiegoś domu opieki i zobaczył takich upośledzonych fizycznie i umysłowo ludzi, którzy zachowują się gorzej jak zwierzęta i nie jeden pies czy kot jest bardziej inteligentniejszy od takiego "człowieka". Jedyne co takie osobniki mają z nami wspólnego to podobny do nas wygląd.
Ciekaw jestem jakbyś był szczęśliwy będąc takim upośledzonym, który np. jak tylko ma okazję ucieka przed siebie (nawet pod koła samochodu), je swoje odchody i wypalone papierosy z ulicy, przez cały dzień oddaje przeróżne odgłosy (o przeróżnym natężeniu), je wszystko na maxa i to co zwróci również...... wygląda jak quazimodo, gdyby nie medycyna i ciągła 24h opieka, to by już wielokrotnie odszedł z tego świata i wiele innych rzeczy. Czy uważasz, że to też człowiek, zwłaszcza, że był taki od początku?
Dziękuję bardzo ale ja mając wybór wolałbym w ogóle nie żyć!
2013-02-10 16:43:40, x_fish napisał(a):
No wiec skoro dla ciebie aborcja jest tak daleko od morderstwa (swoja droga pisalem o eutanazji nie morderstwie) - jak ty nazwiesz (nie jakie sa ustalenia) usuniecie ciazy w dziewiatym miesiacu?
Aborcja czy morderstwo?
Aborcji nie dokonuje się w tak zaawansowanym stadium płodu. Zresztą nie czytasz co pisałem wcześniej.