Wielu moich znajomych anglikow tak wlasnie ma ze uzywa telewizora jako monitora do video/dvd/kompa ale oni NAPRAWDE nie oladaja na nim TV
Str 2 z 14 |
|
---|---|
reivilo | Post #1 Ocena: 0 2008-10-02 21:47:50 (17 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
Otoz drodzy doradzacze ....jesli telewizor sluzy jako monitor/ekran do DVD, laptopa etc a nie do odbioru tv ... nie placi sie licencji ....jesli zas TV na tymze sie oglada ...oplata jak najbardziej do zaplacenia.
Wielu moich znajomych anglikow tak wlasnie ma ze uzywa telewizora jako monitora do video/dvd/kompa ale oni NAPRAWDE nie oladaja na nim TV Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
justys22 | Post #2 Ocena: 0 2008-10-02 21:49:30 (17 lat temu) |
Z nami od: 31-08-2007 Skąd: Basildon, Essex |
Agalon-skoro potrafia namierzyc to powinni wiedziec
![]() ![]() Uwazam,ze niepoprawnym byloby placenie za cos czego sie nie uzytkowalo.To tak,jakbys weszla do sklepu,nic nie chciala kupic a jednak kazaliby ci za cos zaplacic.Wczesniej nie ogladalismy tv,bo mieszkalismy na innym adresie i nie mielismy dojscia do swojego pokoju,zmienilismy adres i jak corcia podrosla zaczela ogladac bajki.My raczej ogladamy filmy z laptopa, badz maz gra na playu...Wiec chce placic od momentu kiedy zaczelam ogladac tv,a nie od momentu kiedy im sie wydaje. |
vitek | Post #3 Ocena: 0 2008-10-02 21:49:57 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2008-10-02 21:15:50, justys22 napisał(a): Zweryfikuja dane.. Ale jak? The Mythbuster
|
AGALON | Post #4 Ocena: 0 2008-10-02 21:54:31 (17 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2008-10-02 21:49:30, justys22 napisał(a): Uwazam,ze niepoprawnym byloby placenie za cos czego sie nie uzytkowalo. Jestem jak najbradziej za, nie uzywasz,nie korzystasz, nie placisz...Chodzi mi tylko o to jak chcesz udowodnic w chwili obecnej, ze teraz uzywasz a wczesniej nie... ?? |
littleflower | Post #5 Ocena: 0 2008-10-02 21:55:47 (17 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
placic , mi ktoregos dnia pewien pan zapukal do drzwi, zeby sprawdzic czy mam zaplacone , powiedzialam ze wlasnie wrocilam dwa dni temu z urlopu i dzis zaplacilam te oplate ale pokwitowanie jest w samochodzie meza, oczywiscie maz w pracy , pan powiedzial ze w takim razie odwiedzi nas jutro i sprawdzi , oczywiscie tego samego dnia polecialam do sp[ecjalnego punktu i zaplacilam , moi znajomi sie migali az w koncu 1000 f przyszlo do zaplaty, i to bylo juz wezwanie immienne, wiec nie warto oszukiwac . a stare przyslowie ze na zlodzieju czapka gore tez mowi samo za siebie, osobiscie uwazam ze nie placenie wlasnych rachunkow jest zlodziejstwem
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
|
|
stokesay | Post #6 Ocena: 0 2008-10-02 22:00:18 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Wellingborough |
W temacie ktory podalem na poczatku ania78 miala podobna sytuacje, z ta roznica ze dom mial juz wykupiony tv licence. Po miesiacu od zakupu tv przyszedl list, ze musza wykupic...tv licence!
W drugim cytacie w Twoim temacie, jest napisane ze jesli nie korzysta sie z odbiornika tv w celu ogladania telewizji, nie trzeba placic za tv licence, ale trzeba ich o tym poinformowac. Mysle ze najlepiej bedzie zaczac placic od teraz (chyba ze nie zamierzasz ogladac telewizji, wtedy napisz do nich list)... ![]() Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|
_Steve_ | Post #7 Ocena: 0 2008-10-02 22:15:12 (17 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2007 Skąd: Luton |
Tia. Ja kupilem TV miesiac temu i przyszlo immenne przywitanie ze wiedza ze kupilem TV, ale rozniez wiedza ze nie zaplacilem jeszcze licencji i czekaja na wyjasnienia albo wplate
![]() A dane maja bo zaplacilem karta. |
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2008-10-02 22:41:14 (17 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Przy sprzedazy kazdego odbiornika TV sprzedawca wysyla informacje do TV Licence automatycznie.
Przysylaja tez wezwania na konkretne adresy jesli nie ma tam licencji, mieszkanie moze byc puste, ale oni o tym nie wiedza. Mnie straszyli kiedys przez pol roku i ignorowali odpowiedzi, ze nie mam TV, az w koncu napisalam im co o nich mysle. Przez 3 lata mialam spokoj i znowu sie zaczelo wiec teraz od razu wyslalam maila, ze dalej nie mam TV i przyslali pismo potwierdzajce, ze wiedza i notuja w systemie. Carpe diem.
|
Adacymru | Post #9 Ocena: 0 2008-10-02 22:41:43 (17 lat temu) |
Konto usunięte |
Placi sie za mozliwosc dostepu do telewizji wiec tylko jak nie masz anteny, ani zewnetrznej ani pokojowej, ani dostepu do satelity czy kablowki, tylko DVD/video itp to musisz napisac, ale przyjda i dokladnie sprawdza. I trzeba sie liczyc ze sie jedna wizyta nie zadowola. A jak jest dostep to juz twoja sprawa czy z ogladasz, mozesz nie wlaczac przez rok, ale placisz za to ze mozesz w kazdej chwili miec ta usluge.
Ada
|
justys22 | Post #10 Ocena: 0 2008-10-02 22:43:08 (17 lat temu) |
Z nami od: 31-08-2007 Skąd: Basildon, Essex |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |