Cytat:
2011-11-29 23:42:22, andypolo napisał(a):
To znaczy jak kupię na ebay-u czy taż amazonie Humaxa to i tak bedę musiał go przeprogramować? Czy laik sobie z tym poradzi?
Szukam dekodera HD z twardym dyskiem. Czy mozesz jakiś model polecić w przystępnej cenie?
akurat jestem z drużyny Dramboxa
U mnie to po prostu wpisujesz IP dreamboxa, pojawia ci się okno klikasz na ładuj oprogramowanie, wybieram plik i daje send, i czekam.
Po 2-3 minutach reset i potemn konfiguracja, ręczna lub wg wizarda.
Nie wiem jak z humaxami i pozostałymi.
Ale sądze że dasz rade i TAK, producenci na cały świat produkują takie same dekodery.
Polecam portal i forum
http://laki.dvhk.pl/
W Dreamboxie można fabryczne oprogramowanie też dostosować pobierając odpowiedni plugin.
Ale na początek prościej jest pobrać i wgrać inny soft, który ma już wszytko skonfigurowane i przygotowane do odbioru cyfry, ja używam oprogramowania niemieckiej grupy newnigma2.to.
Oczywiście jakie byś oprogramowanie nie wgrał to masz do wyboru kilkadziesiąt języków, w tym polskie i angielskie
co więcej, Dreambox nie tylko nie zabrania wgrywać inny soft, ale wręcz głosi że to ich zaleta i wspiera ten precedens, to dzięki temu ludzie go kupują mimo że cena nie jest zachęcająca
Potem mozesz sobie na komputerze ułożyć listy programów, lub pobrać z internetu, i wysłać do dreamboxa.
Wszytko leci szybko i gładko.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.