MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pisarskie spotkanie

« poprzednia strona

Strona 8 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 8 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

KwiatPaproci

Post #1 Ocena: 0

2024-11-23 21:33:52 (7 miesięcy temu)

KwiatPaproci

Kobieta

Z nami od: 21-11-2024

No wlasnie nie jestem zachwycona. W dodatku mialam prosby z Polski o przeslanie poczta no i chyba cos tam utknelo w jakims kontenerze lotniskowym w przedswiatecznym zamieszaniu... Nie placilam za gotowe egzemplarze, drukuja w miare zamowien, chyba trwa to teraz tydzien z wysylka w UK. Przepraszam! Dla mnie to tania opcja po prostu byla. *DONT_KNOW*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

KwiatPaproci

Post #2 Ocena: 0

2024-12-12 14:40:48 (6 miesięcy temu)

KwiatPaproci

Kobieta

To ja jeszcze z moją trąbką.

Komentarze od znajomych po przeczytaniu mojej książeczki...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do góry stronyOffline

KwiatPaproci

Post #3 Ocena: 0

2024-12-26 20:39:25 (6 miesięcy temu)

KwiatPaproci

Kobieta

Ponieważ podobały się kilku osobom fragmenty mojego pamiętnika w sensie "[it] rings so many bells", lub "przeglądałam się [w nim] jak w lustrze", postanowiłam napisać coś nowego, tym razem bez trudnych fragmentów psychiatrycznych. Akcja toczyć się będzie wokół pracowników londyńskiego biura. Wśród nich dwie Polki o łatwych dla obcokrajowców nazwiskach: Magda K. oraz Ola S.

Magda cichsza i bardziej tradycyjna, Ola bardziej apodyktyczna i taka bardziej z pieprzem czy z pazurem że tak powiem. No i szereg innych osób. Troche romansidło ze szczęśliwym końcem: oczywiście Magda spotka kogoś "normalnie" w biurze, a Ola w internecie na odwiedzonym webczacie kinky. Acha, będę znów próbować po angielsku bo mam brytyjskich redaktorów na miejscu, no ale oczywiście na końcu będzie trzeba przetłumaczyć na polski. Pewnie co najmniej rok będę pisać albo więcej. No zobaczymy...
Oby.

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #4 Ocena: 0

2024-12-26 21:02:04 (6 miesięcy temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

KwiatPaproci, czy mogę poprosić o kopie? Tak dla przeczytania.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2024-12-26 21:29:48 (6 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Jak dla mnie ten mental health byl wlasnie najciekawszym watkiem. No, ale pisz pisz ;)

@Turefu ta ksiazka jest na Amazonie za £ 10 plus tu na forum czesto byly urywki, ale nie pamietam juz w ktorym temacie.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

KwiatPaproci

Post #6 Ocena: 0

2024-12-29 06:47:12 (6 miesięcy temu)

KwiatPaproci

Kobieta

Cytat:

2024-12-26 21:02:04, Turefu napisał(a):
KwiatPaproci, czy mogę poprosić o kopie? Tak dla przeczytania.

Turefu, hej. Chodzi Ci o moj aktualny rekopis? Jeszcze duzo tam nie ma. Robie sobie opisy postaci i glownych zdarzen w ktorych beda uczestniczyc. Pierwsza wersje powiesci to mam nadzieje miec w polowie 2025 roku a to i tak tylko jezeli uda mi sie co weekend cos napisac.

Jesli chodzi o moj pamietnik w ktorym tez sa czesci poswiecone ogolnym zdarzeniom nie tylko szpitalnym, to jest dostepny rowniez elektronicznie, cena wtedy £4.99 lub moge jakis rozdzial zamiescic tutaj moze...

Do góry stronyOffline

KwiatPaproci

Post #7 Ocena: 0

2025-01-29 20:33:58 (4 miesiące temu)

KwiatPaproci

Kobieta

Pewien redaktor umiescil w tym tygodniu wpis na LinkedIn, w ktorym opowiada jak ktos dostarczyl mu scenariusz do oceny. Postaci wystepujace w tym scenariuszu byly swietnie zarysowane i przekonujace, roznice pomiedzy nimi wyrazne. Dialogi scisle ("tight";), blyskotliwe. Glowny konflikt przemyslany. Jednak czegos brakowalo. Jedna z glownych osob zawsze napotykala dokladnie to, co zaplanowala. I to psulo scenariusz.

Jestem zachwycona tym wpisem - i rownoczesnie dotarlo do mnie jak ograniczona mam wyobraznie, bo u mnie w szkicu powiesci tez niezbyt wiele niespodziewanych zwrotow akcji. Niesamowite jak skomplikowanym rzemioslem jest pisanie.

Do góry stronyOffline

KwiatPaproci

Post #8 Ocena: 0

2025-03-08 15:14:13 (3 miesiące temu)

KwiatPaproci

Kobieta

W temacie Pisarskie Spotkanie, dla ciekawych, podglad na biblioteke elektroniczna Amazona. Kiedy ktos czyta w sieci ksiazke w KENP Read, autor ma podglad w ktorym kraju i ile stron przeczytano w danym dniu.

Obrazek

Do góry stronyOffline

KwiatPaproci

Post #9 Ocena: 0

2025-04-30 22:05:43 (miesiąc temu)

KwiatPaproci

Kobieta

Dzisiaj dostalam zestawienie sprzedazy mojej ksiazeczki za listopad i grudzien 2024 r. (Bo ukazala sie jakos w polowie listopada wlasnie.)

64 sztuki do konca grudnia 2024, czyli okolo 50 wiecej niz przypuszczalam. Moze nie jest to kupa szmalu ale mnie ta liczba ucieszyla i chciałam podziekowac za wsparcie. 😊

Buzka

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: KwiatPaproci 30-04-2025 22:06 ]

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2025-04-30 23:08:33 (miesiąc temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Gratki, gratki; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,