Str 7 z 8 |
|
---|---|
kksiezniczka | Post #1 Ocena: 0 2024-01-29 06:54:35 (rok temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
Uwielbiam grube książki!
...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
CuriousCatAlive | Post #2 Ocena: 0 2024-01-29 23:09:09 (rok temu) |
Konto usunięte |
Jeszcze odnosnie wiedźmy w trenczowej pelerynie,
![]() Trencz coat - zaprojektowany w XIX wieku przez chemika Charlesa Macintosha, który projektował odzież przeciwdeszczową wykonaną z gumowanej bawełny, stanowiącą odpowiedź na potrzeby pasjonatów jazdy konnej, wędkarstwa i polowań. Dwa kolejne najczęściej pojawiające się w tym sporze nazwiska to John Emary i Thomas Burberry." Teraz czasem sa bardziej rozkloszowane i kolorowe trench coat dla kobiet, z zachowanym fasonem szerokich klap, paska, patek na ramionach, pieciu par guzikow. Oryginalnie plaszcze trenczowe byly bezowe. "Curiosity killed the cat", they say.
|
fugazi | Post #3 Ocena: 0 2024-01-29 23:39:54 (rok temu) |
Z nami od: 27-03-2016 Skąd: l |
Hehe ja to już wczoraj czytałem po tym jak odkryłem że ten trench to rodzaj jakiegos materiału.
Nowe słówko do słowniczka ![]() |
CuriousCatAlive | Post #4 Ocena: 0 2024-02-12 00:59:17 (rok temu) |
Konto usunięte |
A swoja droga Fugazi zapomniałam dodac wczesniej ze musze Ci przekazac slowa uznania i wdziecznosci za ten material. Rzeczywiście material nie byl gumowany dlatego ladnie sie ukladal, fason byl trenczu ale nie material.. trencz powinno wyleciec z tekstu, znalazlam tez bledy u siebie w tekscie jak, o zgrozo, stunt zamiast stint... ojej teraz wszystko to znalezc i popoprawiac to byloby znow duzo pracy.
Jesli nie dostane pozytywnej decyzji publikacji to trzeba bedzie troche kasy wylozyc na copy editing (razem z korekta) przed ewentualna samo-publikacja bo z bledami wstyd. ![]() "Curiosity killed the cat", they say.
|
CuriousCatAlive | Post #5 Ocena: 0 2024-04-15 13:24:33 (rok temu) |
Konto usunięte |
Jestem beztalencie.. Po trzech miesiącach od wysłania całości rękopisu dostałam odpowiedź odmowną. Najwyraźniej reszta tekstu za początkiem to gniot. 🤣
"Curiosity killed the cat", they say.
|
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2024-04-15 21:02:14 (rok temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Po prostu ktos inny tym razem wygral. Poczekamy, odegramy sie; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
CuriousCatAlive | Post #7 Ocena: 0 2024-04-17 07:10:05 (rok temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2024-04-15 21:02:14, galadriel napisał(a): Po prostu ktos inny tym razem wygral. Poczekamy, odegramy sie; ) Dziekuje Gal. No ja juz chyba nie bede probowac tradycyjnych wydawnictw, nie ma sensu. Jak kiedys bede miec na zbyciu jakis tysiaczek czy poltora to zlece redakcje I wydanie jakos platnie byc moze, zeby sie nazywalo ze skonczylam tamten projekt. Zaczelam inny manuskrypt. Tutaj duzo ludzi zapisuje sie na kursy pisania i chetnie tez bym tak zrobila, ale przy ponad-etacie naprawde juz nie ma kiedy. No chyba ze na emeryturze. ![]() "Curiosity killed the cat", they say.
|
CuriousCatAlive | Post #8 Ocena: 0 2024-10-08 20:17:00 (7 miesięcy temu) |
Konto usunięte |
No to pierwsza recenzentka czyta moja ksiazeczke na Reedsy Discovery. Obym nie dostala tylko jednej gwiazdki 😁 ![]() "Curiosity killed the cat", they say.
|
KwiatPaproci | Post #9 Ocena: 0 2024-11-23 21:16:33 (5 miesięcy temu) |
Z nami od: 21-11-2024 Skąd: Meme |
Ktos z Mojej Wyspy mi przyslal zyczliwa wiadomosc odnosnie mojej ksiazeczki, wiec pomyslalam ze jeszcze dokoncze tu temat: tamta recenzje dostalam trzygwiazdkowa. Kobieta stwierdzila ze tresc jest zbyt pomieszana (jest nie w kolejnosci) oraz ze nie umiala sie polapac w litanii znajomych z pracy tam wymienionych, jednak uznala ze przeslanie jest pozytywne: ze ksiazka chce niesc pomoc podobnym ludziom. No wiec trzy gwiazdki. Moze wiec bez rewelacji, natomiast na Amazonie ksiazeczka ta zalapala sie niedawno na dwa dni do pierwszej setki tzw. bestsellerow w swojej kategorii. Moze wtedy akurat zbiorowo kupowaly osoby z tej "litanii" ktora wymienilam w ksiazce, nie wiem.
Serdecznie dziekuje za cierpliwosc tutaj przez lata i za zyczliwosc. 😊 ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: KwiatPaproci 23-11-2024 21:18 ] |
ZlotaPerla2 | Post #10 Ocena: 0 2024-11-23 21:24:20 (5 miesięcy temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Idzie długo, gdzie tą książkę drukują? w Chinach?
![]() Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|