MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jedwabne inspiracje Efkikonefki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

Str 6 z 35

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

malinowka

Post #1 Ocena: 0

2015-07-15 15:05:21 (10 lat temu)

malinowka

Konto usunięte

Cytat:

2015-07-14 19:08:41, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Ktos sobie zazyczyl obrazek na sciane . Maki na zielonym tle .Oto i jest

Obrazek

wiem, że się powtarzam, ale nic na to nie poradzę, że piękne*THUMBS UP*
" Płakać trze­ba w spo­koju. Tyl­ko wte­dy ma się z te­go radość."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2015-07-27 19:13:09 (10 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

W sobote , dzieki uprzejmosci jednej z kolezanek z grupy rekodzielniczej do ktorej naleze , mialam przyjemnosc pouczyc sie jak robic filcowy szal

Oto co z tej nauki wyszlo .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Za jakis czs jadne na kolejna lekcje :-) I mysle , ze juz wkrotce podejme sie samodzielnej proby bez podpowiedzi
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2015-07-29 20:58:31 (10 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Namalowalam sobie zaglowek do lozka na jedwabiu. Klimt gora *THUMBS UP*

Obrazek
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Kalina25

Post #4 Ocena: 0

2015-07-30 00:45:15 (10 lat temu)

Kalina25

Kobieta

Z nami od: 29-01-2011

Ewka to jest piękne ,szczególnie mój ulubiony Klimt :)
Nie mam pojęcia o technice na jedwabiu ,coś tam w sklepach widziałam.A powiedz jak Ty to malujesz ? Znaczy się szkicujesz tak sama patrząc na obrazek ,czy to się przez np papier kalkowy robi ? Pościel ,klimt i koń są meeega :D
"Kropla drąży skałę nie siłą,lecz ciągłym padaniem"

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Kalina25

Post #5 Ocena: 0

2015-07-30 00:49:22 (10 lat temu)

Kalina25

Kobieta

[ Ostatnio edytowany przez: Kalina25 30-07-2015 00:49 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

EFKAKONEFKA33

Post #6 Ocena: 0

2015-07-30 07:15:29 (10 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Patrze na obraz i szkicuje cienkim mazakiem wzor .Lub maluje z glowy jesli cos wedlug mojego pomyslu . Potem nakladam gutte (kontorowka o konsystencji kleju ) Jak wyschnie mozna uzyc farb do jedwabiu .Po wyschnieciu prasuje zelazkiem zeby utrwalic kolor , ktory w przeciwnym wypadku splynalby przy kontakcie z woda. Jak wyschnie dopracowuje detale .

Ja mam fiola na punkcie Klimta . Teraz zmieniam detale w sypialni i namalowalam sobie kilka obrazkow na sciane plus ten wlasnie zaglowek .

Ten namalowalam zeby wisial na scianie nad lozkiem

Obrazek

a do kompletu kiedys zrobilam sobie poduszke

Obrazek

a tu masz filmik instruktazowy jak sie maluje jedwab

Sa gotowe wzory do kupienia z namalowanym szkicem(i nie wiem czy pani tez z takiego w tym filmie nie korzysta) ale ja lubie robic wszystko sama od podstaw

Do góry stronyOffline

Kalina25

Post #7 Ocena: 0

2015-07-30 11:16:35 (10 lat temu)

Kalina25

Kobieta

Zakochałam się :D
I normalnie farbami do jedwabiu i pędzlem robisz tło,kolory itp ? Fajnie wychodzi ,bo nie ma jakiś zacieków ,czy plam .
Muszę spróbować koniecznie.
Kurczę zainspirowałaś mnie tym Klimtem szczególnie ! :)
Musze poszukać jedwabiu i mediów,choć mi pewnie kulawo by wyszło :D

Popatrzyłam na YT i już wiem o co chodzi ,szkoda że zamówienia złożyłam na swoje duperele i już nie dam rady dokupić niczego potrzebnego .

I widzę że tam kwiatki malują itp i zastanawia mnie jak Ty kurcze tego konia wykonturowałaś i ten Klimt...bo kwiatki się wydają być proste :-8
Normalnie masz zdolnosći *THUMBS UP*

[ Ostatnio edytowany przez: Kalina25 30-07-2015 11:26 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

EFKAKONEFKA33

Post #8 Ocena: 0

2015-07-30 19:52:11 (10 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Do malowania potrzebujesz

1. 2060353.m2749.l2649&var=670424241042&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT" target="_blank">jedwab
Ja stosuje ten z tego linku
Musisz uwazac z materialem , zeby nie byl za gruby .Jak bedzie za gruby kontorowka (gutta ) nie przeniknie przez material

2 Farby

Obrazek

3 Gutta
Obrazek

4 . Ja uzywam mazakow do takich rzeczy jak kon

Obrazek

Malowanie kwiatkow wydaje sie proste ale niech cie to nie zwiedzie. Musisz wyczuc material i nauczyc sie jak rozprowadzac farbe zeby nie wyciekla poza kontur gutty . Czasem nawet jak uwazasz wycieka .Zalezy to od jakosci gutty i tego jak przeniknela przez jedwab . Takie rzeczy przyjda z czasem . Sama zobaczysz jak bedziesz malowac jak i ile nabierac farby . Jak zaczniesz malowac kawalek materialu musisz go skonczyc malowac . Na mokro mozna jeszcze kolor poprawic .Jesli w polowie porzucisz malowanie i podeschnie farba ,potem od tego miejsca jak bedziesz zaczynac bedzie widac ze jest zaciek
Nie umiem wytlumaczyc dokladniej .
Jak pomalujesz i wyschnie musisz uwazac zanim utrwalisz zelazkiem zeby nie spadla zadna kropla plynu bo tez bedzie slad , ktorego nie usuniesz

Mnie sie tez robia czasem zacieki jak sie spiesze . Potem musze improwizowac lub czasem przeklnac pod nosem na wlasny pospiech i zaczac od nowa

Korzystam tez z cienkich permamentnych markerow do wykonczenia pewnych detali

Z mazakami radze uwazac bo jak sa nowe czasem rozplywaja sie po materiale za kontur .Trzeba tez to wyczuc na ile przycisnac i gdzie zaczac malowac zeby nie wyplynelo . Czasem nawet jak uwazasz tez moze sie rozplynac kolor wzdluz wlokna materialu i nie bardzo jest z tym co zrobic

Do góry stronyOffline

Kalina25

Post #9 Ocena: 0

2015-07-31 00:33:33 (10 lat temu)

Kalina25

Kobieta

Na początku nigdy nie jest łatwo :) Jakieś tam doświadczenie w tych tematach mam ,tak więc jestem dobrej myśli.

I te parę rzeczy to wszystko plus rama ? A jakie byś wskazała kolory takie najpilniejsze na początek?Od czego zaczęłaś
I tak myślałam ,że Pebeo wymienisz ,a miałam pytać.
farby i Gutta za 12.90 zł zł to dobra cena a materiał tutaj bym sobie kupiła z tego linka :)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2015-07-31 06:51:16 (10 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Ja uzywam takich ram

Obrazek

Easy Fix Stretcher Frame for silk painting .Latwe w obsludze i po skonczonej pracy mozna je rozlozyc . Mozna tez dokupic przedluzke do wiekszych formatow

Jesli nie chcesz wydawac kasy zawsze mozna zbic kilka listewek i przypinac na brzegach material pinezkami ale tu musisz miec kilka ram jesli bedziesz uzywac kilku rozmaiarow szali czy poduszek

Tamta mozna dowolnie regulowac wedlug dlugosci materialu

Powodzenia i pochwal sie co storzylas *THUMBS UP*

Kolory ...nie wiem .W zaleznosci jakie lubisz . Moje kolory to odcienie niebieskiego i turkusu .Nie pamietam co pierwsze namalowalam .Bylo to kilka lat temu .Chyba jakas poduszka . .Gdzies ja chyba nawet jeszcze mam . Byla w kolorach niebieskiego i czerwieni

[ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 31-07-2015 06:54 ]

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,