MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Oboz pracy, czyli pamietnik Fachurry

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 43 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 41 | 42 | 43 ] - Skocz do strony

Str 11 z 43

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Milusia

Post #1 Ocena: 0

2010-01-13 13:50:04 (15 lat temu)

Milusia

Kobieta

Z nami od: 07-11-2007

Nie ma mnie...8-)
jewelleryjunction co uk

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer Skype

anna69

Post #2 Ocena: 0

2010-01-13 13:57:00 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

no milusia, fachura moglby np reklamowac wasza bizuterie:-) np poprzez wysylanie jej zonie do pl - ona na wioscie by nosila i pokazywala - a i fachura byu raz czy dwa zalozyc jakas broszke i kumy by kupowaly:-) o by ci eksport rozwinol....

Do góry stronyOffline

Milusia

Post #3 Ocena: 0

2010-01-13 13:59:06 (15 lat temu)

Milusia

Kobieta

Z nami od: 07-11-2007

No przeciez mowie, ze mnie nie ma! Zajeta jestem, pracuje... 8-)
jewelleryjunction co uk

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

Fachurra

Post #4 Ocena: 0

2010-01-13 14:09:15 (15 lat temu)

Fachurra

Mężczyzna

Z nami od: 30-12-2009

Cytat:

2010-01-13 13:59:06, Milusia napisał(a):
No przeciez mowie, ze mnie nie ma! Zajeta jestem, pracuje... 8-)

Buuuuuuu!!!:-Y
I tak Cie znajde !
Fachurra

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-01-13 14:18:21 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-01-14 11:05:33 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Netta6

Post #7 Ocena: 0

2010-01-14 15:09:19 (15 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Fachura, jak przylecisz na wyspy to leć odrazu na Orkady. Tam potrzebują ludzi do odśnieżania. Zobacz ile tam pracy !!!

A jakie widoczki !!!

A najważniejsze, że Polaków tam nie ma! Masz już takie doświadczenie a jeszcze nikt ci nie powiedział, żeby za granicą z dala od Polaków należy się trzymać? Dlatego zostaw naszą Milusię i wal prosto tam bo tu u nas sami wyzyskiwacze !!!

[ Ostatnio edytowany przez: Netta6 14-01-2010 15:10 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Fachurra

Post #8 Ocena: 0

2010-01-14 16:31:03 (15 lat temu)

Fachurra

Mężczyzna

Cytat:

2010-01-14 15:09:19, Netta6 napisał(a):
Fachura, jak przylecisz na wyspy to leć odrazu na Orkady. Tam potrzebują ludzi do odśnieżania. Zobacz ile tam pracy !!!

A jakie widoczki !!!

A najważniejsze, że Polaków tam nie ma! Masz już takie doświadczenie a jeszcze nikt ci nie powiedział, żeby za granicą z dala od Polaków należy się trzymać? Dlatego zostaw naszą Milusię i wal prosto tam bo tu u nas sami wyzyskiwacze !!!

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Netta6</i> 14-01-2010 15:10 ]

""Zobacz ile tam pracy !!!""

Cos mi sie zdaje ze chcesz mnie w konia zrobic !!:-[

Fachurra
Fachurra

Do góry stronyOffline

Fachurra

Post #9 Ocena: 0

2010-01-14 16:32:29 (15 lat temu)

Fachurra

Mężczyzna

OBOZ PRACY 42 ( 14.01.2010 )

Zaczekalem przy wyjsciu z zakladu az wyjda rodacy . Juz po chwili bylo dwoch , wiec przedstawilem sie uprzejmie i zaprosilem wedlug staropolskiego zwyczaju na zapoznawczego kielicha . A ci zamiast sie ucieszyc to mowia ze im sie spieszy bo maja jeszcze fuche do zrobienia . Moze innym razem . Innym razem ? Kto odmawia wypicia ze mna , ten moze sobie sam kupic innym razem . Dziwolagi jakies , juz zapomnieli o starych tradycjach . Na szczescie po chwili wyszla nastepna grupka . Tu juz po glosnosci rozmowy i barwie slow wyczulem ze to swoi . Mialem dobre przeczucie . Ucieszyly sie chlopaki z zaproszenia . Wiedza tez gdzie spotyka sie Polonia . Fajno jest . Zapowiada sie mily wieczor . Po drodze wstapilismy jeszcze do Western Union bo przeciez musze wyslac troche kasy mojej Kasi do domu . Wysle jej 500 koron , a co tam wysle jej 1.000 , zeby nie miala finansowych problemow !! Niech sobie cos ladnego do ubrania kupi i dzieciakom tez , to sasiedzi zobacza ze dbam o rodzine . Poza tym jak jej wiecej wysle to da mi jakis czas spokoj . Dotarlismy do celu . " Knut Krog "- tak sie ta knajpa nazywa i sprzedaja tu öl . W niemczech to öl na stacjach benzynowych sprzedaja , a tu w knajpie . Zaraz po otwarciu drzwi poczulem sie jak w ojczyznie .Powietrze ze siekiere mozna powiesic . Swojski zapach piwka pomieszany z zapachem papierosow , toalety i czegos smazonego i gwar taki ze trzeba sie przekrzykiwac nawzajem .... jak w domu . I tylko polska mowa ! Albo przychodza tu inteligentni Szwedzi ktorzy posluguja sie naszym jezykiem , albo ziomkowie . Paru juz pewnie jest troche dluzej bo ucinaja sobie wytrzezwiencza drzemke na stolikach . Czy tu tez nalewaja wodke tez do takich ciupenkich naparsteczkow ? Nie !! Ci juz sie nauczyli - po 50tce na poczatek , a potem juz po 100tce . Na zagryche klopsy . Porzadny lokal .Bede z pewnoscia czesciej zagladal . Mozna tu poznac ciekawych ludzi . Wszyscy z ktorymi rozmawialem maja cholerne szczescie , zarabiaja mase pieniedzy , maja zamiar kupic sobie auta a niektorzy nawet chca kupowac domy ! Tu nie ma biednych ! Powypytywalem troche co trzeba robic zeby tez odnosic tylko sukcesy . Najzyczliwszy jest Kasko . Ten to sie zna na rzeczy . Jest absolwentem Zasadniczej Szkoly Zawodowej w Wolominie , a wiec ma dobre wyksztalcenie i swietne pochodzenie . Ten zna sie na wszystkich przepisach szwedzkiego prawa pracy . Jest tu juz od trzech lat z ktorych przepracowal 3 miesiace , a 33 miesiace zyje z zasilkow , zapomog , dodatkow , odszkodowan no i z chorobowego . Madry chlopak ten Kasko , musze sie go trzymac to razem duzo zdzialamy . Wyjasnil mi ze mam mojego szefa w rece , bo pracowalem dzis bez oficjalnej umowy o prace . To jest przestepstwo i jesli zagroze mu jutro zgloszeniem tego na policje to narobi w portki ze strachu da mi umowe i podwyzke . Ale zanim ja podpisze to Kasko chce sprawdzic , czy przypadkiem nie ma w niej jakiejs lewizny . I tak kieliszek po kieliszku zostalem uswiadomiony co do moich praw pracowniczych . Teraz juz wiem dlaczego wszystkim ktorych poznalem w "Knut Krog" tak swietnie sie powodzi . Szwecja ma swietne prawo pracy , a Kasko jest genialnym doradca . Na koniec imprezy o malo nie dostalem zawalu jak mi pokazali rachunek . Zaliczki nie starczy :-o!! Albo moi nowi koledzy mieli takie pragnienie , albo trafilem do najbardziej ekskluzywnego pubu w miescie . Musialem troche pozyczyc . Oddam z pierwszej wyplaty :-]. C.d.n.
Fachurra

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2010-01-14 17:05:57 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 11 z 43 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 41 | 42 | 43 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,