bo Waść racji nie masz zgoła.
Zwiąc lapsusem - umieszczenie
W lamusie tego..."partoła". ; )
Nie chcesz zniknąć całkiem z niwy?
Chcesz by ludzie wspominali?
Twórz więc wiersze, bądź szczęśliwy
A będą Cie pamiętali.
; )
Str 6 z 6 |
|
---|---|
_Dida_ | Post #1 Ocena: 0 2013-01-19 23:27:08 (12 lat temu) |
Z nami od: 23-09-2010 Skąd: Harrow |
Bardzo przykro mi szalenie
bo Waść racji nie masz zgoła. Zwiąc lapsusem - umieszczenie W lamusie tego..."partoła". ; ) Nie chcesz zniknąć całkiem z niwy? Chcesz by ludzie wspominali? Twórz więc wiersze, bądź szczęśliwy A będą Cie pamiętali. ; ) Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł, i to jest właśnie takie piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie...
|
ROTAREDOM | Post #2 Ocena: 0 2015-02-27 23:55:41 (10 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2011 Skąd: 英國 |
Gdzie kucharek sześć tam czterech pancernych i pies. ![]() ______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی
|
Dwunasty | Post #3 Ocena: 0 2015-02-28 00:06:12 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Z dedykacja dla mojej siostry.
Samochody nie latają ale strażacy pomagają na drzewie owinięta już dzisiaj miała święta ps, Wypadek o 7,.35 a o 8.25 już artykuł w gazecie ![]() |
galadriel | Post #4 Ocena: 0 2015-02-28 00:19:23 (10 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Ok,
Satyricon: Pod ktorym to sklepem tak dzielnie, niezlomnie narodu przywary chwalisz nieprzytomnie I w jakim to szynku, karczmie i zagrodzie wasiska atutem wciaz jeszcze sa w modzie? Pod jakiego wplywem trunku byles wasci kiedy zona prysla z panem innej masci? Wszystkie one takie- za grosz lojalnosci nie uswiadczysz panie, wola sniadych gosci! Niegodziwe chamy, tubylcze pomioty skapia benefitow, gonia do roboty Przebrzydle pospolstwo skrajnie liberalne, czas im wpoic zdrowe zasady moralne! Po dobroci nie chca? Sami sie prosili, bom ja jest z Europy waszmosciowie mili. Mnie jest wszystko wolno,jam tu jest u siebie wije sobie gniazdko, bede mial jak w niebie! Znajde sobie luba cnotliwa, a jakze bede mial gwarancje na wylacznosc wlasna. Jeszcze jedno piwko, jeszcze dwa cidery moja jest ulica, wypad stad penery. Beemka podjezdzam w niesmiertelnym dresie szacunek rodakow, klaniaja sie Czesie, ubieram dres nike, buty adidasa chlopak jestem z Polsky, gosciu pierwsza klasa. Wiazanki poleca z ust moich kwieciste twardziel ze mnie taki, przecie oczywiste wzdychaja Zanety, mizdrza sie Mariole ja te blond pieknosci zwyczajnie p******* W d**** mam centralnie co o mnie myslicie bede pil i p******* to jest moje zycie. ; ) Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
andyopole | Post #5 Ocena: 0 2015-02-28 01:16:02 (10 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Gal, będę pierwszy który wpłaci datek na Twój pomnik na krakowskim Rynku. nawet zostane krakowska kwiaciarka żeby dostapic corocznego zaszczytu wyszorowania tego monumentu tu i owdzie.
![]() |
|
|
DomekP | Post #6 Ocena: 0 2016-02-10 10:55:17 (9 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2016 Skąd: Bognor Regis |
Taki spontan napiszę bo siedzę w pracy właśnie mam chwile spokoju i zwiedzam forum :D
Wszak wiosna zbliza się wielkimi krokami Chociaż jeszcze zima wisi nad nami Zachwycać się można UK Wyspami I takimi jak to forum stronami Lecz o czym napisać chciałem W piątek spiłem się sobota kaca miałem Kaca leczyć mówią lecz się czym struty Padły wtedy pewne zarzuty Iż pod wpływem alkoholu Dodało mi wigoru podsypałem koloru Do rozmowy prostej jakże nawiniętęj z koleżanką Powiedział że ów ona jest mą wybranką Ludzie! Dostałem wtedy zacnego lepa Ja pier**le to był Ziomek stefan! No dałem plamę wiadomo Ale ja jestem hetero nie homo Stefan wie o tym ale się okazało Zrozumiał alkohol i to co się stało Mówi do mnie rano zrozumiesz co rzekłeś Miał rację na kacu się zlękłem Udałem się do niego więc z czteropakiem Mówię kolego od lat jhesteś bratem Ale było ciemno i pomyliłem się z Asią Z jaką Asią wielce zaskoczony Ja do niego no blondynką z klubu mówię oburzony Rzekł wtedy że ta blondynka z klubu to była Kasia ekspedientka tak to ta dziewczyna Pomyślałem sobie że byłem wielce głupi Jak mogłem się tak wygłupić? Pytam się wielce zaskoczony Nagle coś mnie razi budzę się koło żony Ona patrzy na mnie wzrokiem nienawistnym Jednocześnie swym okiem bystrym Zauważyła teraz nad ranem Moje ogromne jakże zmieszanie "Powiedz mi drogie Kochanie Co teraz się stanie?" Pyta ona wyciąga nóż Ja przerażony i to w ch*j!! Podaje mi ostrze i patrze jej nóżka Jedna i druga zsuwa się z łóżka Krokiem z gracją przemierza sypialnię Uwierzcie to chwile niebanalne Ja zmieszany widzę bladą twarz w nożu odbiciu Nie byłem tak zaskoczony w życiu Ona wchodzi z tortem tak mam urodziny Nigdy nie zapomni mej przerażonej miny Myślałem że poszło o stefana asię lub basie Kiedyś często gadałem przez sen a jakże Stąd me rozterki w trwodze Ale już uspokoić się mogę Lecz co to się stało po chwili - zaskoczenie Poczułem tortu na twarzy uderzenie Idz sobie do Asi Kasi stefana Krzyczy a w niej złość wezbrana Nagle się budzę faktycznie z rana Obok moja ukochana Sedno jest takie i morał oczywisty Kochajcie swe marudzące ukochane kobiety miejcie gdzieś inne PI*DY :D Carpe diem to podstawa bytu.
![]() |
niebieskieucho | Post #7 Ocena: 0 2016-11-24 11:49:03 (8 lat temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Cytat: 2008-01-04 16:15, lady2912 napisał(a): Tu hinduskie a tam chinskie... Będąc raz w Korei pewności nie miałem czy podali psinę, czy wieprza dostałem Jadłem więc ostrożnie, w brzuchu nie szczekało zapijałem piwem, to uspokajało Pieski się podaje na Dalekim Wschodzie niemniej nie ulegam ja takowej modzie Ponoć i w stolicy one się trafiały z azjatycką kuchnią tam przywędrowały Ale w Ameryce też się psy podaje tylko że przymiotnik "gorące" dodaje Lecz jedząc hot dogi spożywamy chemię a gdy dadzą psinę to jest trochę lepiej Uprzedzenia mocne ludziska miewają toteż mięsa psiego u nas nie ruszają Pytanie się ciśnie, w oku kręci łezka czy życie króweczki, mniej ważne niż pieska? Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|
niebieskieucho | Post #8 Ocena: 0 2016-11-24 11:59:33 (8 lat temu) |
Parafraza moja powstała z inspiracji pewnikiem zapomnianego utworu, zapomnianego Zespołu Śląsk. Motywem przewodnim tej piosenki jest miłość nieznanej z imienia kobiety do górnika Jaśka. Wszysto dobrze się kończy (zarówno w oryginale, jak i w parafrazie mimo że Jasiek nabawił sie pylicy płuc, bo tak ciężko harował). A teraz odrobina kultury, czyli najpierw oryginał dla przypomnienia:
"Gdybym to ja miała skrzydełka jak gąska" Gdybym to ja miała skrzydełka jak gąska, Poleciałabym ja za Jaśkiem do Śląska Lecę ponad gajem, lecę ponad wodą. Szukać gdzie to Jaśka srogie losy wiodą. Próżno dziewczę gąską, ponad ziemią latasz, Nie odnajdziesz Jaśka w lasach ani w chatach. W czarnej głębi ziemi Jaśko twój pracuje, Razem z górnikami czarny węgiel kuje. Gwiazdy moje gwiazdy, dajcie swych promyków, Wezmę je dla Jaśka, wezmę dla górników. Dajże mi swych blasków, słonko na błękicie, Niech mój Jaśko górnik ma słoneczne życie. *** "Gdybymtojamiała" Gdybym to ja miała skrzydełka jak gąska Poleciałabym ja za Jaśkiem do Śląska Lecz nie mam skrzydełek za to wielką dupę Miast lecieć za Jaśkiem zjem se lepiej zupę Zupa nie zaszkodzi nawet kaloryczna Choć mi dupa rośnie jestem przecież śliczna Szerokam w obwodzie ale mam to w rzyci Bo takim obwodem niejedna się szczyci A za Jaśka wyjdę chociaż mnie unikał Rzuciła go baba z którą się spotykał Jaś nie ma wyboru bo jest chorowity Nie będzie wybrzydzał nawet gdy opity Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|
galadriel | Post #9 Ocena: 0 2016-11-24 23:05:24 (8 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Mnie sie to skojarzylo z Zyczeniem Szopena, ale tej gorniczej wersji nie znam. Byc moze skojazrenie przypadkowe.
Życzenie Gdybym ja była słoneczkiem na niebie, Nie świeciłabym jak tylko dla ciebie, Ani na wody, ani na lasy Ale przez wszystkie czasy, Pod twym okienkiem i tylko dla ciebie. Gdybym w słoneczko mogła zmienić siebie. Gdybym ja była ptaszkiem z tego gaju, Nigdzie bym, w żadnym nie śpiewała kraju, Ani na wody, ani na lasy, Ale przez wszystkie czasy, Pod twym okienkiem i tylko dla ciebie, Czemuż nie mogę w ptaszka zmienić siebie! To tyle w kwestii klasyki ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
niebieskieucho | Post #10 Ocena: 0 2016-11-25 09:34:59 (8 lat temu) |
Cytat: 2016-11-24 23:05:24, galadriel napisał(a): Mnie sie to skojarzylo z Zyczeniem Szopena, ale tej gorniczej wersji nie znam. Byc moze skojazrenie przypadkowe. Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|