Str 2 z 8 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2018-05-23 22:41:26 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Na managera to pewnie nie, bo nie znasz realiow, ale na specjaliste tuz pod managerem mozesz startowac spokojnie. Jak poznaja sie na Tobie, to moze i na managera awansujesz.
Carpe diem.
|
andypolo | Post #2 Ocena: 0 2018-05-24 08:41:00 (7 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
Myślę, że Stafford to dobre miejsce na zamieszkanie.
Sprawdź na internecie jak tam z pracą. Na jakie stanowiska jest zapotrzebowanie. Jak masz czas to już stwóż swój profil z CV na kilku stronach z ofertami pracy. Będą ci wysyłać oferty przez co będziesz na bierząco. [ Ostatnio edytowany przez: andypolo 24-05-2018 08:47 ] |
BeeMan | Post #3 Ocena: 0 2018-05-24 12:15:04 (7 lat temu) |
Z nami od: 23-05-2018 Skąd: Brak |
Patrząc ogólnie to ogłoszenia są i są różne. I takie gdzie z moim doświadczeniem z PL bym w PL mógł startować i też takie gdzie jakiegoś większego doświadczenia nie wymagają a piszą że niby nawet więcej niż minimalna stawka. Pytanie właśnie jest takie gdzie jest granica albo na ile trzeba zmniejszyć poziom, żeby pracodawca w UK chciał spojrzeć na CV kogoś z doświadczeniem tylko w PL.
|
Adacymru | Post #4 Ocena: 0 2018-05-24 12:53:46 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie mozesz uzyc adresu kuzynki w UK do aplikacji?
Ada
|
BeeMan | Post #5 Ocena: 0 2018-05-24 13:02:39 (7 lat temu) |
Nie no oczywiście że mogę ale to chyba jak już będę na miejscu
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
Emeryt56 | Post #6 Ocena: 0 2018-05-24 13:09:13 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Podzielam twoje obawy bo takie zawody jak ; murarz, tokarz, frezer to dostają rysunek i wiedzą co mają robić ale menager musi znać strukturę przedsiębiorstwa i nie pisany system jak to funkcjonuje a żeby to poznać to zabiera czas.
Hmm... już masz ponad 30 lat to chyba już poznałeś samego siebie i zorientowałeś się jak posady się zdobywa. Jak masz duszę zdolnego karierowicza to po "trupach" ale dopniesz swego. Jak jesteś zdolny, pracowity i liczysz że cię docenią to różnie może to być, musisz mieć trochę szczęścia, po prostu musisz być w odpowiednim czasie i w odpowiednim miejscu. |
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2018-05-24 13:11:57 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: co mi to da jak teraz będę wysyłał cv nawet z jej adresem i ktoś się odezwie a ja powiem że nie ma mnie tam? ![]() ![]() Dowiesz sie czy jest jakis odzew na Twoje CV. A moze ktos bedzie chcial zrobic interview online. Oczywiscie numer angielski bedzie potrzebny, bo bez tego, to raczej nikt nie zadzwoni. Carpe diem.
|
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2018-05-24 13:21:46 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Kiedy masz ty zamiar byc w UK? Nikt nie przeskakuje ze stanowiska managera w jednym miejscu na podobne stanowisko z dnia na dzien. Obowiazuje ludzi okres wypowiedzenia, czasem ludzie maja urlop do wybrania w poprzednim miejscu. Jak bedziesz aplikowal z polskim adresem "dla orientacji" to co powiesz potencjalnemu pracodawcy teraz?
Ada
|
BeeMan | Post #9 Ocena: 0 2018-05-24 13:34:39 (7 lat temu) |
@emeryt56
Pomimo tego, że umiejętności mam duże bo i rysunek techniczny przeczytam, komputer naprawię i sprzętowo i software'owo czy nawet pociągnąłem sam sobie elektrykę w mieszkaniu to nic z tego nie ma umocowania w cv. Dlatego też w PL moja droga zawsze wyglądała podobnie - od szeregowego pracownika przez zauważenie to kogoś ciut wyżej. Na to też się nastawiam w UK. To tutaj na forum ludzie napisali żebym startował wyżej niż podstawa i właśnie chciałem się dowiedzieć na ile wyżej można próbować i czy w ogóle to prawda ![]() @Richmond A co mi to da że do mnie zadzwonią i nawet rozmowę zrobią zdalnie i będą mnie chcieli? Ok będę widział że się nadaje ale spalę się w firmie jak powiem że jestem jeszcze w PL i może za 2 miechy będę jak mnie pracodawca zwolni wcześniej niż umowa ![]() ![]() @Adacymru No właśnie ja to samo pytanie zadaje bo wydaje mi się to dziwne że tak ktoś mi doradza ![]() [ Ostatnio edytowany przez: BeeMan 24-05-2018 13:41 ] |
Adacymru | Post #10 Ocena: 0 2018-05-24 17:24:22 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie rozumiem ktore rady wydaja ci sie dziwne ? Jak nie masz zamiaru wyjezdzac w przeciagu nastepnych powiedzmy 6 miesiecy to daj sobie spokoj i popracuj nad CV, moze zrob jakis kurs zeby miec oficjalnie potwierdzone tych zdolnosci np IT o ktorych piszesz ze masz, etc
Ile masz okresu wypowiedzenia w swojej pracy? Cos mi sie wydaje, ze bedziesz mial klopot rzucic sie na gleboka wode. Mozna jak zona bedzie juz na miejscu to latwiej ci bedzie zdecydowac.
Ada
|