Str 4 z 5 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2018-06-06 13:56:13 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
W poprzedniej firmie pracowales w poprzednim roku podatkowym, wiec nikogo nie bedzie obchodzilo P45 z tamtego roku. Nowy rok podaktowy zaczal sie 6 kwietnia. W zwiazku z tym, nie masz powodu, zeby dawac poprzednie P45 z firmy X, bo nie jest do niczego potrzebne.
Carpe diem.
|
NickiTim | Post #2 Ocena: 0 2018-07-14 17:45:58 (7 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2017 Skąd: Birmingham |
Niestety ale w polowie czerwca mialem kolejne dosc silne zaostrzenie i znowu musze zazywac leki sterydowe.
Kiedy jestem na lekach sterydowych można powiedzieć ze sytuacja jest opanowana i mogę normalnie funkcjonować, po mimo osłabienia z którym sobie radze jakos. Jednak mój powrot do UK musze odlozyc. Mam poważny dylemat: Czy moja dolegliwość colitis ulcerosa (wrzodziejące zapalenie jelita grubego) będzie mogl leczyc zwykly lekarz GP w przychodni ewentualnie z jakiegoś Walk in Centre ? Czy może powinienem od razu powiedzieć GP, żeby skierowal mnie do gastrologa, ponieważ wymagam stalej kontroli, a w przypadku zaostrzen potrzebuje pomocy. Myslicie ze dokumentacja z kolonoskopii i ze szpitala w PL by pomogla cos? Chodzi o to czy po prostu taki GP, będzie wstanie mi cos pomoc a nie odsylac do domu z paracetamolem. I chodzi tez żeby mnie nie odsylali jak powiem ze w PL się leczyłem. Wiem ze moje doświadczenia z GP, sa nie najlepsze ale chciałbym bardzo wrocic do normalności i do pracy w UK, dlatego bardzo proszę o pomoc i jakze cenne wskazówki. Mój lekarz z PL twierdzi, ze choroba jest bardzo ciezka i daje popalić, ale pod warunkiem ze będę dobrze prowadzony przez lekarzy będę wstanie funkcjonować jakos. Przestrzegal mnie ze nawroty choroby będą mniejsze lub większe, ale musze sobie z nimi radzic. No i najważniejsze trzymać diete. |
darraj | Post #3 Ocena: 0 2018-07-14 18:32:29 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
![]() "We're all mad here" Mad Hatter
|
Misia13 | Post #4 Ocena: 0 2018-07-14 19:07:24 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
darraj
👍. Pomyslalam to samo. |
NickiTim | Post #5 Ocena: 0 2018-07-14 19:14:51 (7 lat temu) |
Czy jest jednak ktos na forum kto moglby powaznie potrwaktowac moje pytania ?
Zalezy mi na powrocie do normalności i do pracy w UK. Chcialem po prostu zdobyc informacje, żeby jak najlepiej moc w przyszłości funkcjonować. Jeśli bym nie był chory to prawdopodobnie wogole bym nie zakladal tego tematu na forum… Mam nadzieje ze znajda sie ludzie, ktorzy to zrozumieja. |
|
|
NickiTim | Post #6 Ocena: 0 2018-07-16 10:30:12 (7 lat temu) |
Czy mozna prosic o pomoc ?
|
Lucy_J | Post #7 Ocena: 0 2018-07-16 13:58:06 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
https://www.nhs.uk/conditions/ulcerative-colitis/
|
Emeryt56 | Post #8 Ocena: 0 2018-07-16 14:39:21 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Cytat: 2018-07-16 10:30:12, NickiTim napisał(a): Czy mozna prosic o pomoc ? Jakiej konkretnie pomocy oczekujesz ? |
NickiTim | Post #9 Ocena: 0 2018-07-16 14:46:31 (7 lat temu) |
Milo by bylo uzyskac pomoc w odpowiedzi na pytania, ktore zadawalem wczesniej.
A mianowicie: Czy moja dolegliwość colitis ulcerosa (wrzodziejące zapalenie jelita grubego) będzie mogl leczyc zwykly lekarz GP w przychodni ewentualnie z jakiegoś Walk in Centre ? Czy może powinienem od razu powiedzieć GP, żeby skierowal mnie do gastrologa, ponieważ wymagam stalej kontroli, a w przypadku zaostrzen potrzebuje pomocy. Myslicie ze dokumentacja z kolonoskopii i ze szpitala w PL by pomogla cos? Chodzi o to czy po prostu taki GP, będzie wstanie mi cos pomoc a nie odsylac do domu z paracetamolem. I chodzi tez żeby mnie nie odsylali jak powiem ze w PL się leczyłem. |
AlmostFamous | Post #10 Ocena: 0 2018-07-16 15:07:56 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-07-16 14:46:31, NickiTim napisał(a): Milo by bylo uzyskac pomoc w odpowiedzi na pytania, ktore zadawalem wczesniej. A mianowicie: Czy moja dolegliwość colitis ulcerosa (wrzodziejące zapalenie jelita grubego) będzie mogl leczyc zwykly lekarz GP w przychodni ewentualnie z jakiegoś Walk in Centre ? Czy może powinienem od razu powiedzieć GP, żeby skierowal mnie do gastrologa, ponieważ wymagam stalej kontroli, a w przypadku zaostrzen potrzebuje pomocy. Myslicie ze dokumentacja z kolonoskopii i ze szpitala w PL by pomogla cos? Chodzi o to czy po prostu taki GP, będzie wstanie mi cos pomoc a nie odsylac do domu z paracetamolem. I chodzi tez żeby mnie nie odsylali jak powiem ze w PL się leczyłem. A skąd my to mamy wiedzieć? ![]() Przyjedziesz, pójdziesz do GP to się dowiesz... Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|