|
|
---|---|
19ktos26 | Post #1 Ocena: 0 2017-12-31 16:47:34 (7 lat temu) |
Z nami od: 31-12-2017 Skąd: Southampton |
Witam Wszystkich, rozważam wyjazd z Polski do Anglii i chciałem zorientować się jak wygląda sytuacja z szukaniem klubów piłkarskich na południu(najlepiej okolice Southampton ponieważ mam tam rodzinę). Mam 18 lat, w Polsce występuję na poziomie pół-zawodowym i takiego samego chciałbym szukać. Oczywiście będąc realistą nie mówię o PL, Championship czy też League One, lecz jednak interesowałby mnie poziom w miarę zawodowy. Czy ktoś miałby jakieś wskazówki/informacje jak to wygląda? Jakie w tamtym rejonie są kluby na wyżej wspomnianym poziomie i czy jest okazja spróbowania się?
|
MichalKar | Post #2 Ocena: 0 2017-12-31 19:56:25 (7 lat temu) |
Z nami od: 19-07-2015 Skąd: Clitheroe |
Nie wiem na jakim poziomie dokładnie grasz, ale tu znajdziesz listę klubów tzw. National League. Są to kluby 5-tej i niżej ligi. W PL to byłby odpowiednik okręgówki jednak poziom tutejszej piłki jest znacznie wyższy. Niestety nie wiem jak się załapać do tych klubów
![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: MichalKar 31-12-2017 19:57 ] |
hants | Post #3 Ocena: 0 2018-01-01 20:36:46 (7 lat temu) |
Z nami od: 28-03-2006 Skąd: Solent |
Sholing FC miało ostatnio nabór. Powodzenia!
Chcieć to znaczy móc!
|
19ktos26 | Post #4 Ocena: 0 2018-01-02 09:34:20 (7 lat temu) |
Z nami od: 31-12-2017 Skąd: Southampton |
Faktycznie nie wspomniałem o poziomie. Obecnie jestem w 3-ligowym klubie. Czyli po prostu indywidualnie kontaktować się z klubami w sprawie testów? I wlasnie jakie sa odpowiedniki ligowe? Do ktorego poziomu jest bardziej w miare zawodowo z jakas szansa na pokazanie się niż kopanie rekreacyjne?
|
right_winger | Post #5 Ocena: 0 2018-01-02 14:09:24 (7 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2013 Skąd: Hants |
Tak z glowy na szybko to radzilbym celowac w Eastleigh (tuz obok Southampton, miesci sie tam lotnisko), graja w National League (5-ty poziom, ogolnokrajowy).
Lige nizej w regionie South najblizej jest Havant & Waterlooville - dojazd latwy autostrada albo pociagiem ale to jednak kolo Portsmouth. Kawalek dalej Bognor Regis, a podobnie, ale w druga strone Poole. Idac dalej lige lub dwie w dol (Southern Football League) niedaleko masz druzyny w Basingstoke, Winchester i Totton. To ostatnie to chyba dzielnica Southampton, tylko nie mam pojecia na ile sa to kluby profesjonalne. Nawet jak amatorka to jak bedziesz dobry to a nuz ktos Cie gdzies wypatrzy. Skautow tu pelno jezdzi i obserwuje mlodych. Powodzenia, napisz tutaj jak cos zdzialasz. Mieszkam niedaleko, wiec kto wie, moze kiedys zajrze na jakis szlagier z Twoim udzialem ![]() |
|