Str 4 z 5 |
|
---|---|
DAAVIDF2 | Post #1 Ocena: +1 2017-03-04 18:50:50 (8 lat temu) |
Z nami od: 11-04-2015 Skąd: Birmingham |
Bez zawodu i języka przyjachałem ja 2 lata temu, jak wypełniałem formę o taxy 2 lata temu to wpisałem zarobek roczny 14k a teraz byłem na rozmowie za 29k, wiem że na forum są ludzie którzy mają kilka razy więcej ale są specjalistami w swoim fachu. Na początek doradzę Ci mniej cwaniakowania na forum bo mi tu wszyscy pomogli mniej lub bardziej, a z takim cwaniakowaniem skończysz następne 15 lat na taśmie a inny Polak który miał więcej szczęścia i jest team leaderem szybko Ci wybije te Twoje mądrości z głowy, w drugiej kolejnośći na pewno szczęście i plan ale nie taki w głowie tylko taki który będziesz realziował żeby nie brać 7,5 od kwietnia i żebyś miał za coś gdzieś wyskoczyć a nie piwko za funa przed sklepem wypić,Powodzenia
|
xxxemi | Post #2 Ocena: 0 2017-03-04 21:04:42 (8 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2011 Skąd: kto wie? |
Dobrze gadasz
![]() |
kindaszek | Post #3 Ocena: 0 2017-03-12 21:49:48 (8 lat temu) |
Z nami od: 01-12-2015 Skąd: Milton Keynes |
No i jak tam przyjezdzasz?
|
maksymiliano | Post #4 Ocena: 0 2017-05-04 16:45:42 (8 lat temu) |
Z nami od: 01-03-2017 Skąd: Warszawa |
Witam, postanowilem odswiezyc watek o pare informacji.
Wbrew fali hejtu ktora spadla na mnie w tym watku postanowilem ze sprobuje swoich sil i .... udalo mi sie ![]() Jestem w UK juz 2 miesiace, mam pelnoetatowa prace, nikt mnie nie wygania do polski a nauka Angielskieo idzie tutaj 1000% szybciej poniewaz mam stycznosc z jezykiem na codzien. Zarobki tez pozwalaja mi na dobre zycie tutaj i jestem w stanie odkladac z miesiaca na miesiac kwoty ktore po wyslaniu do polski ksztaltuja sie na poziomie sredniej krajowej. Czy warto bylo sluchac ludzi krzyczacych na tym forum "brexit, brexit brexit"? NIE ![]() Postanowilem dopisac ten post w zwiazku z tym ze moze kiedys ktos bedzie w podobnym dylemacie tak jak ja bylem - pamietajcie ze jezeli daliscie rade zyc w polsce i chcecie zmienic cos w swoim zyciu to trzeba dzialac, to wydaje sie tylko trudne z polski. Z perspektywy czasu to nawet dla mnie zabawne ze pytalem na tym forum czy warto i czy jechac. Milego dnia ! ![]() [ Ostatnio edytowany przez: maksymiliano 04-05-2017 16:46 ] |
maksymiliano | Post #5 Ocena: 0 2017-05-04 16:50:49 (8 lat temu) |
myslalem tez nad zalozeniem bloga i opisaniu tam wszystkiego co moze byc pomocne + tego co widzialem, widze i jak to jest w tym UK, jezeli to mialoby sens, dajcie znaka na priv
|
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2017-05-04 18:03:21 (8 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Napisz co robisz, jak znalezles prace, itp.
Carpe diem.
|
kasiachery | Post #7 Ocena: 0 2017-05-05 10:03:18 (8 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
Cytat: 2017-05-04 18:03:21, Richmond napisał(a): Napisz co robisz, jak znalezles prace, itp. ale ja dodam tak od siebie, ze faktycznie mozna trafic na dobra prace jak sie ma mozliwosc, tzn jest sie dyspozycyjnym, bez dzieci z wlasnym samochodem to mozna naprawde daleko zajsc w krotkim czasie. Ja 10 lat temu z mezem postawilam na rodzine zamiast na kariere, teraz mamy 2 dzieci, mlodsze pojdzie na 6h do szkoly od wrzesnia to ja zaczne kursy robic i jezyowe i jakies z fachem konkretnym zeby odbic sie od dlugow troche bo zawsze jak jakas fajna robota byla na horyzoncie to wiadomo-dzieci, bo opieka niemozliwa, bo zaprowadzenie do szkoly-odebranie, bo chore, bo transportu nie ma, zawsze bylo cos. Zauwazylam taka zaleznoc,ze ci ktorzy roblili kariere w wieku 25-35 lat teraz ciezko odnalesc im sie w roli rodzica bo trzeba wstac w nocy kilka razy gdzie zwykle spali do 10 rano, lub pokonczyly sie imprezy i znajomi, mimo, ze niby maja dobra race i duzy dom na kredyt lub juz nawet nie. A ci ktorzy wczesnie mieli dzieci, maja utrudnione mozliwosci rozwoju, kursow, szkoly (tak, pisze o sobie) tkwia w jakiejs beznadziejnej fabryce przez kilka lat poki zlapia troche niezaleznosci jak dzieci sa w szkole te pare h i dopiero pozniej zaczynaja rozwoj osobisty. Tak czy tak zlotego srodka nie ma zeby zrobic kariere w odpowiednim momencie gdy sie tego chce, ba czasami sie nie da przez ograniczenia. |
cris82 | Post #8 Ocena: 0 2017-05-05 10:29:57 (8 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
No I gitarka
Chociaz ja gdybym mial wybierac teraz jakis kraj europy do zamieszkania na dluzej to anglie bym raczej odpuscil za duza niepewnosc dla nowo przyjezdzajacych jesli idzie o osiedlenie sie Ale typowo zarobkowy to jak najbardziej/ podszkolenie jezyka |
maksymiliano | Post #9 Ocena: 0 2017-05-22 01:54:07 (8 lat temu) |
Tak jak pisałem - zdecydowałem o napisaniu bloga na którym opublikuje wszystko od a do z, od pomysłu do teraźniejszości w UK (w Walii).
Jeżeli macie jakieś pomysły rady, zapraszam na priv - nie jestem profesjonalnym blogerem więc wskazówki mile widziane ![]() |
Richmond | Post #10 Ocena: 0 2017-05-22 07:04:56 (8 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Jak szukales informacji, to pisales na forum, ale dzielic sie juz nie chcesz. Spoko, za tydzien bedzie kolejna taka osoba, ktora bedzie szukac informacji na forum i zadawac te same pytania.
Carpe diem.
|