Zanim zrównacie mnie z błotem pisząc, że się nie da bez języka, nie ma pracy i zasypiecie mnie dalszym hejtem, proszę o merytoryczne odpowiedzi na moje pytania ponieważ tak jak w tytule - podjąłem decyzję o wyjeździe do UK.Główny powód to chęć opanowania języka (na to stawiam mocno nacisk), aktualnie dużo rozumiem jednak mam opór przed swobodną komunikacją.
Nie mam rodziny w UK, dlatego rozglądam się za pracą z zakwaterowaniem, szukam osób które niedawno korzystały z tego typu ofert które widnieją w necie
Moje Pytania:
1. Czy ktoś ma sprawdzone Agencje/Oferty na tego typu wyjazdy?
2. Pytanie do osób które wyjeżdzały bez znajomości języka i udało im się nie wsiąść w pierwszy lepszy środek transportu do domu tylko zostały w UK - jakieś rady? Jak udało wam się to zrobić i jak wam się wiedzie?

O mnie w skrócie - mam 21 lat, nie boję się pracy - lubię uczyć się nowych rzeczy i nie jestem wybredny. Docelowo chcę opanować w pełni język Angielski (poziom komunikatywny na tyle żeby czuć się pewnie w tym języku).
Dodatkowo jestem w pełni dyspozycyjny więc mógłbym wyjechać nawet i w przyszłym tygodniu.