MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zapytanie o Eurotunnel - różna cena w zależności od "rezydentury"

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2016-06-01 20:30:04 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Ja kiedyś kupiłem bilet tam i z powrotem pociągiem /tunelem za 14 funtow w jedną stronę.

Ale warunek był że tam i z powrotem między 23 a 6 rano. Wracałem z powrotem lało strasznie i chciałem wcześniej, to mi zaspiewali 120 funtow. Po czekałem godzinę.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Wielki_Mar

Post #2 Ocena: 0

2016-06-01 20:45:39 (9 lat temu)

Wielki_Mar

Mężczyzna

Z nami od: 07-04-2015

Jeśli nie chcesz korzystać z Eurotunelu w przyszłości, to dasz radę.
Jeśli jednak kiedyś skorzystasz to bądź pewien, że po wałku dostaniesz odpowiednią cenę :-).
...Oni pamiętają :-)

Do góry stronyOffline

Mike_91

Post #3 Ocena: 0

2016-06-02 11:05:42 (9 lat temu)

Mike_91

Mężczyzna

Z nami od: 19-05-2016

O tym nie wiedziałem, sugerowałem się poradnikiem co do one-day tripa z TEJ STRONY. Faktycznie na stronie eurotunelu w "T&C" coś jest:
Cytat:
Failure to complete both the outward and return journeys in respect of a return booking will invalidate your booking and in the event that you complete only one journey in respect of a return booking, you will be liable to pay the difference between the price that you paid for your return booking and the single fare applicable at the time that your journey was made. Eurotunnel reserves the right to obtain from you payment in full for all sums so arising. All travel must be completed within 1 calendar year of the date of original purchase.

Czyli niby zabezpieczyli się przed takim trikiem, ale czy aby na pewno jest to legalne z ich strony? Pomijając już że ja od razu zakładam niekorzystanie z biletu powrotnego, ale co w wypadku zdarzenia losowego typu wypadek itp. - z powodu którego jesteśmy zmuszeni przełożyć zaplanowany powrót na późniejszy termin. Załóżmy że poinformujemy przewoźnika o zmianie planu co do powrotu zanim ten termin nastąpi (wtedy jeśli niby mają "stracić" na zarezerwowanym dla nas miejscu, mogą go zapchać kimś innym).
Jak dla mnie to legalne szukanie oszczędności, i szczerze wątpię żeby przewoźnik dopłacał do interesu przez tańsze bilety powrotne w ramach one-day tripa, poniżej kosztów utrzymania eurotunelu ;-).

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2016-06-02 11:46:43 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

elemelek

Post #5 Ocena: 0

2016-06-02 16:26:08 (9 lat temu)

elemelek

Mężczyzna

Z nami od: 30-09-2010

Czytałem gdzieś, że PO Ferries, ma taką politykę, że jak kupisz w dwie strony, specjalnie, a pojedziesz w jedną, to mają prawo do ściągnięcia różnicy, z Twojej karty. Radzę uważać, szerokości.

Do góry stronyOffline

Mike_91

Post #6 Ocena: 0

2016-06-03 06:49:06 (9 lat temu)

Mike_91

Mężczyzna

Z nami od: 19-05-2016

Z debetowej też to tak działa? No dobra chyba odpuszczę to kombinowanie i popłynę promem, ale mam obawy o bezpieczeństwo motocykla bo widziałem jak oni mocują je tymi pasami :-/.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2016-06-03 10:15:38 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Zawsze mozesz kupic bilet na eutorunnel w jedna strone, zwykle zaczynaja sie od 70 funtow.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

grzes-24

Post #8 Ocena: 0

2016-06-03 20:06:29 (9 lat temu)

grzes-24

Mężczyzna

Z nami od: 06-06-2009

Cytat:

2016-06-01 20:45:39, Wielki_Mar napisał(a):
Jeśli nie chcesz korzystać z Eurotunelu w przyszłości, to dasz radę.
Jeśli jednak kiedyś skorzystasz to bądź pewien, że po wałku dostaniesz odpowiednią cenę :-).
...Oni pamiętają :-)

Nie koniecznie.
Raz w roku jeżdżę w ten sposób - kupuję tam i powrót. Tam - wykorzystuję, powrót - przepada. Po dwóch, trzech tygodniach kupuję w jedną stronę - powrotny tylko.
Jeszcze mnie nie skasowali ekstra za niewykorzystane. Wiem, że do może być do czasu, ale...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,