MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Inżynier-wymagany poziom języka angielskiego

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 65 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 63 | 64 | 65 ] - Skocz do strony

Str 8 z 65

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2016-08-30 18:43:25 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

aqqqq123

Post #2 Ocena: 0

2016-08-30 19:42:28 (9 lat temu)

aqqqq123

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2016

Każdy by wolał pracować za więcej : )

Pozostaje mieć nadzieje że jutro wypadnę tak dobrze że zatrudnią mnie od razu i będę mógł podziękować za Assistant role : ) (Oczywiście żartuje)

PS: Tak czy inaczej jedną pracę za 8 funtów na godzinę już odrzuciłem, ale jakoś bardzo nie żałuje bo była to mało rozwojowa. praca. Tutaj przynajmniej jako CAD Design Engineer - Assistant będę robił konkretne rzeczy i projektował pod konkretne maszyny, więc mimo wszystko łapnę troszkę doświadczenia, które miejmy nadzieje zaprocentuje kiedyś w przyszłości.

Pozdrawiam

[ Ostatnio edytowany przez: aqqqq123 30-08-2016 20:29 ]

Do góry stronyOffline

kubusandpuchate

Post #3 Ocena: 0

2016-08-30 21:45:21 (9 lat temu)

kubusandpuchatek

Mężczyzna

Z nami od: 11-03-2010

Nie bede doradzal bo to musi byc twoja decyzja, jedno mi tylko przychodzi na mysl ze ten co proponuje inzynierowi £8/h to musi byc niezly jajcarz, bo krwiopijca i wyzyskiwacz dalby wiecej.

Pozdrowienia

Do góry stronyOffline

aqqqq123

Post #4 Ocena: 0

2016-08-30 22:32:37 (9 lat temu)

aqqqq123

Mężczyzna

Też myślałem że mogę liczyć na więcej. Tak szczerze to liczyłem na coś pomiędzy 1300-1400Ł na miesiąc. Niestety realia są takie, że ten dyplom z polskiej polibudy nie wiele jest wart, moje roczne doświadczenie + staże i praktyki także i zaczynam tutaj od zera. Widać to było na rozmowach, zresztą na jednej z nich wprost mi powiedziano że co to za apprenticeship co trwa miesiąc, w UK trwa rok.

Miałem bardzo ciekawą propozycje pracy, „wydawało” mi się że w miarę dobrze wypadłem, rekruter mówił mi że mam wspaniałe CV, Portfolio, że takich ludzi szuka, on przegląda 50 CV w tygodniu ale jak zobaczył moje to od razu wiedział że jestem odpowiednią osobą. Propozycja 20,000 Ł per annum.
Puki co żadnego odzewu, jak zadzwoniłem prosząc o update, ponieważ bardzo mi zależy na tej pozycji, rekruter mnie lekko mówiąc spławił i w ogóle robił łaskę jak by ze mną rozmawiał. Zmiana sytuacji o 180 stopni, troszkę dla mnie nie zrozumiałe.

Co prawda z nowym CV, mam lepszy odzew i niby wszystko ok, ale no niestety nie wiem czy nie będzie podobnie wyglądał proces rekrutacyjny. (Uwielbiam to ich słodkie Bye,bye : ) )
Na pewno nadzieje były większe za nim tutaj przyjechałem, ale muszę zacząć pracować, chociażby z tego względu że mój landlord bardzo na to nalega. Też z drugiej strony jak na to patrzę to praca za minimalną angielską jest lepsza niż praca w PL. Niestety :/

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2016-08-31 08:11:46 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

aqqqq123

Post #6 Ocena: 0

2016-08-31 08:55:35 (9 lat temu)

aqqqq123

Mężczyzna

Małe sprostowanie mam oszczędności żeby pozwolić sobie szukać pracy przez miesiąc plus przeżycie do pierwszej wypłaty. Czyli wsumie na jakieś 2 powiedzmy 2,5 miesiące.
Pytanie moje jest takie czy jak zacznę pracę w tej pierwszej firmie, w której oferują mniej, a międzyczasie by się okazało że by mnie przyjeli do tej lepiej płatnej pracy, to nie będzie problemu żeby się przenieś? Jakie z reguły są terminy wypowiedzenia? Dodam że mam być przyjęty na 12 tygodni na okres próbny, 37h tygodniowo, potem mamy renegocjować stawkę.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2016-08-31 09:16:20 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Na okresie probnym jest zwykle tydzien wypowiedzenia albo w ogole nie ma wypowiedzenia. W takich przypadkach jak wyzej, ludzie z reguly odchodza po powiedzeniu szefowi, ze dostali lepsza oferte gdzie indziej.

Wez pod uwage, ze pracodawca traci czas na zorganizowanie wszystkich papierow, stanowiska pracy, itp, wiec jak odejdziesz po paru dniach, to sporo cudzego czasu jest zmarnowanego. Moze zapytaj czy moga poczekac tydzien, bo czekasz na odpowiedzi z innych miejsc.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

vlade

Post #8 Ocena: 0

2016-08-31 11:10:10 (9 lat temu)

vlade

Mężczyzna

Z nami od: 01-04-2006

Cytat:

2016-08-31 08:55:35, aqqqq123 napisał(a):
Małe sprostowanie mam oszczędności żeby pozwolić sobie szukać pracy przez miesiąc plus przeżycie do pierwszej wypłaty. Czyli wsumie na jakieś 2 powiedzmy 2,5 miesiące.
Pytanie moje jest takie czy jak zacznę pracę w tej pierwszej firmie, w której oferują mniej, a międzyczasie by się okazało że by mnie przyjeli do tej lepiej płatnej pracy, to nie będzie problemu żeby się przenieś? Jakie z reguły są terminy wypowiedzenia? Dodam że mam być przyjęty na 12 tygodni na okres próbny, 37h tygodniowo, potem mamy renegocjować stawkę.
Pozdrawiam

zjedz snikersa kolego - gwiazdorzysz.
a to dyplom nic nie warty, doswiadczenie nie takie, jesli samemu nie wierzysz/nie doceniasz co masz to kto inny ma docenic. pytanie jest co umiesz a dyplom ma to tylko wesprzec na start.
ktos napisal wczesniej, wez pierwsza prace I szukaj innej, odejsc mozesz w tydzien w trakcie okresu probnego [czytaj kontrakt jaki ci dadza].wiesz okres probny to tylko taka furtka dla kazdej ze stron. nie pociesze cie ale moga ci przedluzyc jak beda chcieli okres probny na kolejne 3 miesiace. ale wtedy szukaj juz lepiej innej pracy.
jeszcze raz najpierw dostan prace w zawodzie nie wazne stanowisko I za ile , jesli to jest pierwsza praca, ale maja racje ze 25k-30k to twoj przedzial ani to duzo ani nie za malo, zalezy od firmy I miejsca, oczywiscie traktuje cie jako inzyniera, ktory rozwiazuje problemy, a nie ich szuka I w kolko o nich gada.
jestes po MiBM nie wiem jaka specjalnosc miales ale to raczej konkretny kierunek wiec, konkrety, decyzje a nie walkowanie w kolo.
Mam nadzieje ze w pracy nie bedziesz chodzil co 5min do kogos I pytal sie o najmniejsze duperele co jak zrobic bo tak to 3 miesiace probnego moze byc za duzo.

ale zycze ci powodzenia

Do góry stronyOffline

aqqqq123

Post #9 Ocena: 0

2016-08-31 11:38:36 (9 lat temu)

aqqqq123

Mężczyzna

A to przepraszam, nie chciałem zostać źle odebrany.

Powiem tak jak pracowałem w PL, to „nie wymagałem” jakiejś szczególnej opieki jak obsługiwać Solidworksa, czy też Inventora. Jak czegoś nie wiedziałem to googlowałem, a na początku to i tak projektowałem z książką przy biurku. Chociaż przyznam szczerze, że na początku dużo pytań zadawałem odnośnie samej konstrukcji produktu.

Nie chciałbym tak odwlekać podpisania tego kontraktu, bo pewnie i tak mają pewnie kolejkę chętnych na moje miejsce.
Zobaczymy jak to się rozwiąże, dziś mam otrzymać kontrakt, tymczasem jadę na interview.

Dziękuje za pomoc i poradę. Wiem przynajmniej na czym stoję obecnie.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2016-08-31 12:02:56 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 65 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 63 | 64 | 65 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,