MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Inżynier-wymagany poziom języka angielskiego

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 65 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 63 | 64 | 65 ] - Skocz do strony

Str 7 z 65

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2016-08-25 11:32:04 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

graphium

Post #2 Ocena: 0

2016-08-25 11:41:13 (9 lat temu)

graphium

Mężczyzna

Z nami od: 15-04-2016

Dokładnie tak... I nie chodzi tu o dodawanie "doświadczenia" którego nie masz, tylko o dodawanie umiejętności które przecież posiadasz. Więc wszystko jest OK.

Do góry stronyOffline

aqqqq123

Post #3 Ocena: 0

2016-08-25 14:45:04 (9 lat temu)

aqqqq123

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2016

Rozumiem. Tak też zrobię. : )

Dziękuję za radę.
A mam jeszcze takie pytanie.

Jeśli do tej pory się do mnie nie odzywali z poprzednich rozmów, to już raczej są nikłe szanse że coś z tego będzie? (minął tydzień czasu)

Pytam, bo miałem jedną naprawdę ciekawą ofertę pracy na której naprawdę mi zależało. Mieli się ze mną kontaktować na początku tygodnia, jednak puki co kamień w wodę słuch zaginął.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2016-08-25 15:41:18 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

aqqqq123

Post #5 Ocena: 0

2016-08-26 20:34:48 (9 lat temu)

aqqqq123

Mężczyzna

Kurczę dzisiaj przekonałem się na własnej skórze co chcieliście mi przekazać. Mieliście absolutną racje.

Byłem dziś na dwóch rozmowach.

Jedna Junior CAD Technican sytuacja wygląda tak:
-Żeby dostać się na interview musiałem się nieźle nagimnastykować, z odwiedzeniem agencji pracy osobiście, i zapewnieniu że jestem idealnym kandydatem, a AutoCad-a to tak dobrze umiem że nie idzie przechwalić.

Zadanie na rozmowie polegało na przerysowaniu kreska w kreskę schematu. Na postawieniu paru kresek miałem 30 min. Efekt – skończyłem dużo przed czasem. Wszystko fajnie, ale stwierdziłem że nie dla mnie ta praca.
Odezwali się do mnie z jednej firmy z poprzednich rekrutacji zaprosili na 2-gi etap:

Stanowisko CAD Design Engineer-Assistant

-Tutaj po godzinie czasu zapewniania że jestem właściwą osobą, i ogólnie znam się na rzeczy. Dostałem szansę sprawdzenia się w Solidworksie. Tutaj sytuacja już była trudniejsza bo dostałem do zamodelowania element z blachy z dwoma gięciami, dwoma otworami, a do tego jeszcze jak by było mało zaokrąglenia. Efekt po paru minutach przyszedł menager zapytać się jak mi idzie i czy potrzeba mi czegoś, a ja mu pokazałem gotowy model z dokumentacją techniczną : D Ogólnie patrzyli na mnie jak na jakiegoś robota, ze zdziwieniem. Potem pokazali fabrykę i powiedzieli że się odezwą w następnym tygodniu. Sam nie wiem co o tym myśleć : )
Tak czy inaczej jestem w UK już ponad dwa tygodnie i tak trochę nie wierze w to co się dzieje. Żeby dostać się na rozmowę o Junior CAD Technican, musiałem naprawdę pokazać że mi zależy, a potem się okazuje że trudniejsze rzeczy robiłem na praktykach w PL.

Oczywiście nie piszę tego żeby się chwalić jak dobrze ogarniam programy CAD, ale chciałbym coś bardziej wymagającego. Mieć pracę która będzie dawać satysfakcje. A na ten moment z tymi ofertami co mam wygląda na to jak bym się miał cofnąć do etapu praktyk na drugi rok studiów. Mam na dzieje że z „odświeżonym” CV trafi się coś fajnego.

PS: Zastanawiałem się jeszcze czy na jakiegoś CAE Analyst, nie zaaplikować, bo dosyć dobrze ogarniam FEA, pisałem z tego inżynierkę, i większość moich projektów w poprzedniej pracy mieliłem Ansysem xD

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2016-08-27 07:16:00 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

aqqqq123

Post #7 Ocena: 0

2016-08-30 17:08:53 (9 lat temu)

aqqqq123

Mężczyzna

Puki co zainteresowanie dosyć duże po uaktualnieniu CV.

Dostałem odpowiedź z jednego z moich wcześniejszych interview na stanowisko CAD Design Engineer-Assistant.
Proponują okres próbny – kontrakt na 12 tygodni, 37h tydzień, stawka minimalna, potem mamy negocjować. : ) Jeśli się zdecyduje to mam zacząć za tydzień.
Co o tym myślicie?

Jutro mam mieć kolejny interview tylko że tu w grę wchodzą zarobki 25k – 30k rocznie. Pozycja Design Engineer. Oczywiście idę na interview, bo dosyć długo się już do niego przygotowywałem.
Myślicie że są realne, szansę żeby dostać taka pozycje Design Engineer (nie żaden Junior, Graduate, ani Assistant ) jako pierwszą pracę w UK ? Podejrzewam że konkurencja będzie dosyć mocna, bo zarobki nie małe : ) Powiedzmy że swój angielski oceniam obecnie na C1/C2, ale nie mówię jak native speaker, no i oczywiście mam dyplom z egzotycznego dla nich kraju : ) (Na tą pozycje aplikowałem jeszcze ze starym CV)

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2016-08-30 17:35:43 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

aqqqq123

Post #9 Ocena: 0

2016-08-30 18:19:00 (9 lat temu)

aqqqq123

Mężczyzna

Zastanawiam się bo jutro mam podpisywać kontrakt odnośnie CAD Design Engineer-Assistant jeśli się zdecyduje, więc już nie będzie odwrotu.

Zdaje sobie sprawę że rekrutacji na tego Design Engineer nie załatwię tak sobie od ręki na miejscu, tylko będzie troszkę trzeba poczekać na wyniki rekrutacji.
Po prostu nie wiem czy aż tak ryzykować i jechać po bandzie i wycofać się z CAD Design Engineer-Assistant i liczyć że się uda z tym Design Engineer.

Wiem że różnica w zarobkach jest lekko mówiąc dosyć spora, ale chciałbym w końcu zacząć pracować. Co prawda mam jeszcze trochę oszczędności żeby tutaj sobie mieszkać i pozwolić sobie szukać pracy przez powiedzmy kolejny miesiąc, ale wiadomo im dłużej będę szukał pracy, tym bardziej moje zaskórniaki będą topnieć i żeby się nie okazało że za nie długo będę musiał do PL wracać z niczym.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2016-08-30 18:22:40 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Prace za najnizsza stawke zdazysz jeszcze podjac. Ja bym sprobowala dostac te lepsza, jak Cie na to stac, w sensie oszczednosci.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 65 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 63 | 64 | 65 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,