MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Inżynier-wymagany poziom języka angielskiego

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 58 z 65 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 57 | 58 | 59 ... 63 | 64 | 65 ] - Skocz do strony

Str 58 z 65

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

michael123

Post #1 Ocena: 0

2017-10-24 19:54:09 (8 lat temu)

michael123

Mężczyzna

Z nami od: 20-04-2017

Na forum dla Anglikow doradzaja zeby olac taka oferte, w ktorej robia jakies subject to reference i nie chca zaakceptowac faktu ze jest to klopotliwa sytuacja zeby dostarczac referencje od obecnego pracodawcy.

Napisze do nich maila i zalacze listy referencyjne z poprzednich firm. Jak sobie sprawdza i beda zadowoleni to wtedy wysle im kontrakt. Bo to szkoda ryzykowac a telefonow i rozmow mam tyle ze spokojnie bede mogl znalesc cos innego.

A z Anglikami bywa tak ze jak sie jest pracowitym i skupia na swojej robocie i NIE wtyka nosa w nie swoje sprawy to Ci powiedz ze nie integrujesz sie z innymi. Albo powiedza Ci don't speak fucking Polish. Ewentualnie tak jak mi kiedys ze jestem nieefektywny, a dzien wczesniej pracowalem.do 2 w nocy zeby dokonczyc projekt.

[ Ostatnio edytowany przez: michael123 24-10-2017 20:00 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2017-10-24 20:00:11 (8 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Prawdziwa opera mydlana pt: "Jak nie zmieniac pracy".

Na "forum dla Anglikow" sprawdzaja pochodzenie przed daniem dostepu ;-) Nie wiem czy powinienes je czytac, w koncu nie chcesz grac w te angielskie gierki ;-)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

michael123

Post #3 Ocena: 0

2017-10-24 21:24:01 (8 lat temu)

michael123

Mężczyzna

Z tego co wyczytalem na mojawyspa.co.uk to sprawa tez nie jest taka prosta I oczywista.

http://www.mojawyspa.co.uk/forum/24/39296/Problem-z-referencjami

Dlatego wole się dopytać.

Do góry stronyOffline

Kusiniak

Post #4 Ocena: 0

2017-10-24 22:12:33 (8 lat temu)

Kusiniak

Mężczyzna

Z nami od: 11-08-2014

A nie pomyslales, ze byc moze jestes nieefektywny, poniewaz nie potrafisz podjac samemu decyzji i krecisz sie w kolko? A to z kolei powoduje, ze siedzisz nad projektem do 2 w nocy?
Siedzenie do 2 w nocy nad projektem jest przeciwnoscia bycia efektywnym.
Szkoda juz slow. Dostales oferte, dobra oferte, a teraz sam to psujesz. Your choice.
To tylko pokazuje jak istotne sa umiejetnosci miekkie. Mozesz byc najlepszym inzynierem, ale jezeli nie potrafisz samemu podejmowac decyzji, to bedziesz sie krecil w kolko.

Do góry stronyOffline

michael123

Post #5 Ocena: 0

2017-10-24 22:24:12 (8 lat temu)

michael123

Mężczyzna

Dla mnie to raczej delikatnie mowiac “ryzykowna oferta”. No ale jak kto woli.Koncze wlasnie pisać maila, wysle do nich rano.

Generalnie napisałem cos w stylu, ze mogę dac referencje z poprzednich prac, mam nadzieje ze ich to zadowoli. I niech potwierdza czy ich to zadawala. Jak powiedzą ze sa happy to wtedy wysle podpisany kontrakt. To tez nie jest tak ze mi już nic nie wolno, bo ja jak nie podpisze ofery, to traca obie strony i ja i oni no i przede wszystkim napalony agent, który nie dostanie swojej prowizji. Wiec to tez w ich interesie trochę żeby mnie zakontraktować teraz. Rekrutacja to dlugi i kosztowny proces ale dla obu stron.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2017-10-24 22:38:47 (8 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Agent dostanie prowizje, za nastepnego kandydata. On nic nie straci, nie Ty, to ktos inny.

Jakby mi kandydat zaczal wypisywac takie maile po otrzymaniu oferty, to zastanowilabym sie dlaczego nie chce, zeby kontaktowac sie z obecnym pracodawca i co tam przeskrobal. Co innego, gdyby kandydat uprzedzil, ze ma jakies problemy z szefem i prosil o dyskrecje.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

michael123

Post #7 Ocena: 0

2017-10-24 22:56:28 (8 lat temu)

michael123

Mężczyzna

Moze ma Pan troszke racji, ale ja sie staram zabezpieczyc swoj interes.

A powyższy watek, który wkleiłem potwierdza moje obawy.
Po za tym mam ponad dwa tygodnie wolnego, które zamierzam wykorzystać zanim się rozstanę z firma. Inaczej mi przepadnie. A Anglicy mogą sobie powiedzieć wszystko za moimi plecami. Np. ze jestem „chicky” bo wykorzystałem urlop, który mi się nalezal i nie dokonczylem projektów.

Dla przykładu u nas na zakładzie jest bardzo pracowity chłopak, zasuwa i robi wszystkie polecenia co mu się karze. Pech chciał ze ostatnio zrobil kilka bledow, ciężko powiedzieć czy z pospiechu czy już z tego ze za ma za dużo obowiazkow, bo managerowie ciagle dodaja mu nowe. Sam byłem świadkiem rozmowy managerow, jak mówili o nim ze wszystko psuje i do niczego się nie nadaje i nie mogą na nim polegac. Pytanie jak okreslic takie cos ? Ja bym powiedział sku********synstwo. Chlopak się stara jak może a oni mowia ze jest fucking useless …

To teraz już wiecie czemu się tak obawiam ?

Do góry stronyOffline

Tusosna

Post #8 Ocena: 0

2017-10-25 03:04:27 (8 lat temu)

Tusosna

Kobieta

Z nami od: 22-10-2015

No ja nadal nie wiem. Nie chce mi sie od nowa czytac calego watku..zmalowales cos w obecnej pracy, ze sie tak boisz?

Do góry stronyOffline

michael123

Post #9 Ocena: 0

2017-10-25 07:26:29 (8 lat temu)

michael123

Mężczyzna

Wyslalem takiego o to maila mniej więcej. I wyslalem im kopie listow referencyjnych. Co o tym sadzicie. Myslicie ze da rade ?

“I am highly appreciate the fact that the job offer is subject to references.

I am more than happy to provide references, which proof that I am worthy.

Please, find my attached references from my previous company.

I also attached references from my academic teacher.

I will be most grateful if you can kindly confirm whether above references are satisfactory for you.

I will highly appreciate if you could let me know as soon as possible.

I would like to clarify whether you are satisfy about my references before I will handle notice period to my current employer.
If you require any references from my other workplace or further information, please don't hesitate to contact me.
I also appreciate the fact that you would like reference from my current employer. I believe that my current employer can provide great references as a result of my hard work, which I did for the company. However, it can be difficult to receive references until my employment with the current company will end permanently.”

Do góry stronyOffline

michael123

Post #10 Ocena: 0

2017-10-25 08:12:00 (8 lat temu)

michael123

Mężczyzna

No i dostalem odpowiedz bardzo szybko ze referencje sa satysfakcjonujace :D

Ale mimo to chca referencji od mojego obecnego pracodawcy.

Kazali mi potwierdzic kiedy dam wypowiedzenie i wtedy beda sie kontaktowac z moim obecnym pracodawca. xD

Do góry stronyOffline

Strona 58 z 65 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 57 | 58 | 59 ... 63 | 64 | 65 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,