MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Inżynier-wymagany poziom języka angielskiego

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 65 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 63 | 64 | 65 ] - Skocz do strony

Str 6 z 65

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

aqqqq123

Post #1 Ocena: 0

2016-06-09 22:22:18 (9 lat temu)

aqqqq123

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2016

Podpowie ktoś jak to jest z tymi aplikacjami bezpośrednio do małych firm? Może ktoś właśnie w ten sposób zdobył pracę. Powiem szczerze, że nie dostałem puki co żadnego feedbacku z moich zapytań „czy być może nie potrzebują kogoś na stanowisko Graduate Mechanical Designer”.

W tym tygodniu miałem kolejne telefony z agencji, pt „znalazłem Pana profil w Internecie” Niektóre miały charakter „czysto wywiadowczy”, a w niektórych powiedzieli że przekazują CV do klienta. Także mieliście Państwo racje, ciężko będzie przez agencję coś załatwić.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

aqqqq123

Post #2 Ocena: 0

2016-08-25 00:54:33 (9 lat temu)

aqqqq123

Mężczyzna

Witam,

Mały update : )
Udało się przyjechać do UK, a konkretnie do Birmingham : )
Jak na razie mam za sobą w sumie 3 rozmowy kwalifikacyjne i czekam na odpowiedzi.
Chciałem się zapytać ile czasu może trwać „takie oczekiwanie” na final result ? : )

Od rozmów minął tydzień czasu. Dodam że między czasie troszkę zwiedziłem okolicę odwiedzając osobiście agencje pracy, jak też bezpośrednio firmy ze swoim CV. Głównie kończyło się na miłym Bye, bye, ale były też miejsca gdzie mnie wysłuchano, dano wizytówkę i zapewniono o szybkim kontakcie jeśli pojawią się jakieś oferty, albo będzie prowadzony nabór.

Ewentualnie jest ktoś wstanie wskazać, doradzić jakieś ewentualne agencje, firmy do których warto spróbować aplikować ?

Myślicie że lepiej mimo wszystko chodzić po agencjach i firmach, czy lepiej dzwonić i e-mailowo załatwiać? Pytam, bo często w większych firmach chcą żeby być umówionym na appointment, a jak dzwonię żeby się umówić to proszą o wysłanie CV. Podobnie w niektórych agencjach.

Wszelkie wskazówki mile widziane, dodam że bardzo zależy mi na tej pracy i jestem bardzo zdeterminowany w zdobyciu wymarzonej pracy Graduate Mechanical Design Engineer / Junior CAD Engineer.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2016-08-25 07:07:08 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

aqqqq123

Post #4 Ocena: 0

2016-08-25 08:26:59 (9 lat temu)

aqqqq123

Mężczyzna

Powiem tak, puki co językowo idzie mi coraz lepiej, na rozmowach kwalifikacyjnych, czy też przez telefon w miarę płynnie to szło. Problem z aplikacjami bezpośrednio na Mechanical Design Engineer może być taki że mam rok doświadczenia + staże + praktyki, razem jakieś 1,5 roku, także troszkę nie wiele.

Na jednej rozmowie dziwili się że moja praktyka studencka trwała miesiąc, powiedzieli mi że w Anglii apprenticeship trwa rok.
Dlatego na każde rozmowy, przynoszę swoje Portfolio z projektami wykonanymi w Solidworksie, Inventorze, AutoCadzie jako „dowód” mojej pracy.

Puki co o referencje mnie zapytano w jednej agencji, z zastrzeżeniem że tak naprawdę to nie są potrzebne. Podobnie w sumie z dyplomie, miałem trochę wrażenie jak by nie do końca miało to dla nich jakąś wartość. Bardziej przykuwało ich uwagę port folio i trochę się dziwili co to za cuda projektowałem w PL, z takim lekkim nie dowierzaniem.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2016-08-25 08:30:13 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

AgentOrange

Post #6 Ocena: 0

2016-08-25 08:39:41 (9 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Szukaj w agencji tego typu: http://www.at-recruitment.co.uk/
a nie na ulicy - bo Ci rekrutują do segregowania śmieci i noszenia pudeł. No i internet: jobs.ac.uk, www.indeed.co.uk

Do góry stronyOffline

aqqqq123

Post #7 Ocena: 0

2016-08-25 09:22:40 (9 lat temu)

aqqqq123

Mężczyzna

@ ludzik50
W zasadzie to rzeczywiście praktykowałem przez okres nauki : )
Bo po miesięcznej praktyce, pracowałem na stażu przez dłuższy okres czasu na pół etatu. A jak byłem na ostatnim semestrze studiów dziennych to pracowałem na cały etat.

@ AgentOrange
Właśnie w tego typu agencjach szukam, które zajmują się rekrutacją inżynierów.
(Np. http://www.mtec-es.com/ , http://www.mtec-es.com/ podaje jak by miało komuś pomóc)
Głównie odwiedzam je osobiście : ) Tak jak pisałem różnie to bywa, czasami podróżuje długi dystans żeby pocałować klamkę, ale nie kiedy rozmowy są naprawdę rzeczowe.
W internecie oczywiście cały czas aktywnie aplikuje, ale jakoś w ostatnim czasie, mam troszkę mniejszy odzew, dlatego próbuje na różne sposoby.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2016-08-25 09:31:52 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

graphium

Post #9 Ocena: 0

2016-08-25 09:46:23 (9 lat temu)

graphium

Mężczyzna

Z nami od: 15-04-2016

Tak jak wyżej - wysyłąjąc CV do firm i agencji nie pisz że szukasz pracy jako junior/graduate CAD engineer – pisz poprostu CAD engineer.
Nie oznacza to że jeśli pojawi się oferta na junior to masz ja zignorować, bardziej chodzi o to że nie ma sensu na każdym kroku podkreślać swojego braku doświadczenia.
Jeśli uda Ci się znaleźć prace jako nie „junior” to tak naprawdę przyspieszysz swoją karierę o 1-2 lat.

Nie masz zbyt dużo doświadczenia, ale może Ci pomóc bardzo dobra znajomość oprogramowania – używałeś np. driveworks w solidworksie czy ilogic inwetorze.. jeśli tak, to podkreśl to, jak nie, to naucz się, masz teraz czas.
Dodatkowo umiejętność renderowania jest dużym plusem – głównie dzięki temu udało mi się i firmie w której pracuję wygrać kilka dużych projektów...

Do góry stronyOffline

aqqqq123

Post #10 Ocena: 0

2016-08-25 11:22:43 (9 lat temu)

aqqqq123

Mężczyzna

Rozumiem, bardzo cenna uwaga.

Używałem wspomnianych narzędzi zarówno w Solidworksie, jak i w Inventorze, można powiedzieć że to taki trochę chleb powszedni dla mnie. Jestem biegły w tych programach, mimo że mam mało doświadczenia to udało mi się zaprojektować kilka naprawdę dużych, fajnych rzeczy.

W takim razie, troszkę prze edytuje CV, dodając znajomość w/w modułów.

Zastanawia mnie tylko takie „dodawanie” doświadczenia. Fakt, faktem uważam że jestem dobry w swoim fachu, mam dosyć ciekawe portfolio, ale czy takie „koloryzowanie” w CV może mi zaszkodzić? Zawsze mogą zadzwonić do danej firmy i zapytać się o potwierdzenie. Nie chciałbym bym mieć nie przyjemności.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 65 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 63 | 64 | 65 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,